MENÜ

Bir hafta daha

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

7. dakikada Sernas Ozan’ın pasında golü kaçırırken, Kayserispor Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçmişti. Normalde İstanbul’dan gelen haber takımı itmeliydi, hiç etkilemedi. Sernas 28’de çok net bir pozisyon daha yakaladı, bu kez Muslera kurtardı. 32’de Rostand’ın mükemmel vuruşu direkten dönerken, şampiyonluk için galibiyete ihtiyacı olan Galatasaray, henüz gol pozisyonu yaratamamıştı. Galatasaraylı futbolcular ilk yarıyı taraftarını ayağa bile kaldırmadan tamamladı.

Burak sahadaydı ama yoktu. Drogba geldiğinden bu yana en etkisiz performansını sergiliyordu. Selçuk, Yekta, Hamit ve Melo’lu orta saha kaliteli işler yapamıyor, kanat bekleri Riera ve Ebue Gaziantepspor yarı alanına etkili bindirmeler yapamıyordu. Galatasaray’da ilk yarıda yalnızca Muslera ve Semih ayakta kalırken Gaziantepspor Bekir Ozan’ın organizatörlüğünde futbolu daha iyi ve doğru oynayan taraftı.

Yekta ile Emre Çolak’ın değişmesi oyunu değiştirmedi. Oyunu ve skoru değiştiren Binya’nın tarihi ıskasıydı. Sahada gözükmeyen Burak, Binya’nın hatasını kendisi adına bu sezon ligde attığı 20. golle cezalandırdı. Gol Gaziantepspor’un defansif önlemlerini gevşetirken, Galatasaray’ın oyunu akıcılık kazandı. Melo’nun gollük şutu ve Burak’ın dokunamadığı toplar maçı bitirecek fırsatlardı. Emre top alışverişiyle arkadaşlarını rahatlattı. Fatih hoca Drogba’yı çıkartıp Sabri’yi, Hamit’i çıkartıp Gökhan’ı oyuna alarak skoru korumayı amaçladı. Galatasaray son dakikada Gaziantepspor’un bir diğer başarılısı Serdar’ın ortasında Rostand’ın kafa vuruşunun auta gitmesiyle derin bir nefes aldı. Lig 90 dakika daha kısaldı. Galatasaraylı futbolcular şampiyonluğa ulaşmak için kazanmaları gereken ilk maçta sanırım çok daha iyi futbol oynayacaklar.

YORUM YAZ