MENÜ

Kutlamak lazım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezon başında yaşanan hazırlık maçı bolluğu Fenerbahçe’ye yaramış. Pereira’nın yeni transferlerin adaptasyonunu ön görerek bu maç trafiğini istemiş olması doğal. Tabii ki oyuncular fizik kondisyon kazanmak zorundalar. Ama bir o kadar da önemli olan şey bu takımın birlikte oynamaya olan ihtiyacı. Çoğu teknik adam sezon başı fazla hazırlık maçı sevmez. Hele zorlu rakip hiç istemez. Bu açıdan Kanarya’nın yeni teknik patronunu, takımını lige çabuk hazırlama adına yaptığı bu hazırlık periyodundan ve cesaretinden dolayı kutlamak lazım. Maç kondisyonu her şeyin üstündedir.. Ve idmanla kazanılmaz.

Ba, disiplinli ve hızlı

Abdoulaye Ba yerinde müdahaleleri ve top kullanmadaki becerisiyle dikkat çekti. Kendisine verilen bu şansı iyi kullanacağı benziyor. Ancak Kjaer, Atromitos maçındaki cezasını çektikten sonra formasına kavuşur. Çünkü diğer iki stoperden de hızlı ve disiplinli. Stoper mevkinde yaşanacak olan bu rekabet Fenerbahçe’yi defansif anlamda rahatlatır. Gökhan’ın sakatlığı ve Caner’in de cezası bitince beklerde de forma savaşı kızışacak. Fenerbahçe defansı bu sezonda alternatifli.. Ve bu avantaj, şampiyonluk yolunda çok önemli. Az gol yiyen takımın çok gol atmasına gerek yok. Maçlarının üçte ikisinde yediğinden bir fazlasını atarsan mutlu sona ulaşırsın.

Fenerbahçe taraftarı defanstaki rekabetten çok forvetteki mücadeleyi önemsiyor. Van Persie iyileşince kim yedek kalacak. Fernandao mu yoksa Sow mu? Kafalarda ki soru işareti bu. Ancak Sow’un kanatlarda da rahat oynayabilir olması, bu sorunu çözecektir. Sezona formda başlayan Diego, rakibe göre orta sahanın göbeğine çekilebilir. Ya da forvet arkası oynatılabilir. Brezilya’lı yıldız bu sezon Kanarya’nın jokeri olabilir. Üstün yetenekleriyle bu yükün altından kalkacaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın.

Karşılığı olmalı

Eskişehirspor’un en dikkat çeken oyuncu Khalifa. Diğer transferlerin zamana daha çok ihtiyacı var. Causic’in atılmasından sonra maç tamamen Atromitos maçının hazırlığına döndü. As oyuncuları Fernandao, Diego ve Meireles’i dinlendirme fırsatı bulan Pereira oyuna aldığı oyuncularının da form durumunu gördü. Bundan daha iyi bir hazırlık maçı olamazdı. Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde yoluna devam etmesi şart. Bu kadar transferin bir karşılığı olmalı...

YORUM YAZ