MENÜ

Trabzonlular eğlendi, Aslan kabullendi

Abone Ol Google News

Son maçtaki 6 gollü galibiyetin üzerine Şampiyonlar Ligi kurasının moralini ekleyen Galatasaray’ın keyfinin yerinde olması anlaşılırdı. Ama futbolda sadece keyif yetmez.

Haberin Devamı

Bu oyun, takım ve oyunculardan her an ciddiyetle hazır olunmasını, maça yüksek konsantrasyonla çıkılmasını ve tüm bunların yanı sıra uygulanabilir bir plana sahip olmayı talep eder. Tıpkı dün akşam Trabzonspor’da olduğu gibi.

Başlama düdüğüyle birlikte ‘Galatasaray dersi’ne çalışmış bir takım yayıldı sahaya. Trabzonspor, rakibinin güçlü göründüğü orta sahayı tek paslarla enine genişleterek onları tüm alanda koşmaya mahkum etti. Bu durum ikinci yarının büyük bölümünde de böyle sürüp gitti.

Topla oynayan Trabzonlular ile tribün ve televizyon başındaki Trabzonlular eğlenirken Fatih Terim’in takımı hadiseyi kabullenmişlik içinde çaresizce izledi.

Gecenin sorusu

Alanını hep birlikte doğru savunan Trabzonspor’un bol pasla rakibi enine ya da boyuna gezdiren oyunu anlaşılıyordu. Peki, Galatasaray’ın bu maçı değiştirmek için bireysel beceri dışındaki temel planı neydi?

Haberin Devamı

Maçın starı

Hangisini söylesem? Onazi’yi, Nwakaeme’yi, Yusuf’u yoksa tek top ustası Sosa’yı mı? O zaman Olcay’a, ikinci golde arka alana attığı tek topla Galatasaray’ı felç eden Mustafa Akbaş’a ayıp olmaz mı?

Maçın olayı

Belhanda’nın manasız yere kendini attırması ve 60 ile 70 arası Trabzon takımı kendi alanında tek topla oyun kurup zamanı eritirken Galatasaray’ın da tıpkı bizim gibi olan biteni seyrediyor oluşu.

Kısa mesaj

Geçmişte batık bütçeleri göze alıp transferle göz boyanan ülkemizde zorunluluktan ölçülü transfer yapılınca lige nihayet denge geldi! Yine de dün akşam oyuna girenlerin tamamı yabancıydı! İlginç gelmedi mi?

YORUM YAZ