MENÜ

Sahne Filenin Sultanları'nın! Milletler Ligi'nde 2. etap...

Yoğun bir faaliyet programı olan ve ilk önemli sınavı Milletler Ligi'nde veren A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Antalya'da yapılan açılış etabını 4 maçta 3 galibiyetle 4. sırada bitirdi. Filenin Sultanları şimdi de 2. etap için Çin'in Hong Kong şehrinde sahne alacak. Ay-Yıldızlılar bu etapta, Polonya, Kanada, Dominik ve çarşamba günü Hollanda'yla karşılaşacak.

Sahne Filenin Sultanları'nın! Milletler Ligi'nde 2. etap...

Olimpiyat elemeleri ve Avrupa Şampiyonası'nda boy gösterecek Filenin Sultanları, yeni antrenör Daniele Santarelli'yle ilk kritik sınavını Milletler Ligi'nde (VNL) veriyor. Türk vatandaşlığı alan ve bu sezon Ay Yıldızlı formayı girmeye hak kazanan Vargas'ın da gelişiyle kadro tercihi büyük merak konusu olmuştu. Nitekim, Antalya'nın ev sahipliği yaptığı VNL 1. etabında Türkiye, Güney Kore, Sırbistan, İtalya ve ABD gibi son yılların voleybolu domine eden ülkeleriyle karşılaştı. Eksik kadrolu da olsalar, büyük resmi göstermese de bir fikir verme açısından önemliydi.

Haberin Devamı

Vargas'ın katkısı büyük oldu!

Başantrenör Santarelli, geniş kadrodan; Cansu Özbay, Elif Şahin (Pasör), Vargas, Ebrar Karakurt (Pasör Çaprazı), Hande Baladın, İlkin Aydın, Derya Cebecioğlu, Saliha Şahin (Smaçör), Eda Erdem, Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Kübra Akmaş (Orta Oyuncu) ve Simge Aköz, Gizem Örge'yi (Libero) seçerek ilk etap maçlarında sahaya sürdü. En net görülen ise, pasör çaprazındaki 'öncü' alternatif Vargas'ın büyük katkı sağlayacağı ve skor gücünü artıracağı oldu. Milletler Ligi, yeni antrenörle nasıl bir yol izleyeceği merak edilen Filenin Sultanları için avantaj sağlayan bir süreç olacak.

Şimdi sıra Hong Kong'taki 2. etapta olacak. İlk etabı namağlup lider bitiren Polonya'nın da yer aldığı bu bölümde Türkiye, Polonya, Kanada, Dominik Cumhuriyeti ve Hollanda'yla karşılaşacak. Milletler Ligi'ndeki 5. maçımız, çarşamba günü sıfır çeken takımlardan biri olan Hollanda olacak.

YORUM YAZ