MENÜ

Kylian Mbappe'den PSG'ye rest! Kulübe bildiri...

Süperstar Mbappe'nin Fransa'daki günleri artık sayılı... 24 yaşındaki oyuncu, PSG'ye resti çekerek hayal kırıklığıyla biten sezonun ardından bir bildiri gönderdi.

Kylian Mbappe'den PSG'ye rest! Kulübe bildiri...

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden hayal kırıklığı yaratarak Bayern Mübih'e son 16 turunda elenen PSG, sadece Ligue 1 şampiyonluğunu kazandı. Fransız devi; sadece kupalar kaybetmedi, sezon sonu geldiğinde bazı yıldızlarıyla da yollarını ayırmak zorunda kalabilir.

Haberin Devamı

EN PAHALI İKİNCİ YILDIZ 

Paris Saint-Germain'e 180 milyon euro karşılığında transfer olan Mbappe, 222 milyon euro ödediği Neymar'dan sonra en pahalı ikinci imza oldu.

Kylian Mbappeden PSGye rest Kulübe bildiri...

EN ÇOK KAZANAN 

Mbappe ile Haaland en çok kazanan oyuncular arsında yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda Ligue 1'in en çok kazanan futbolcuları açıklanmıştı. İlk 10 sırada PSG'li yıldızlar yer alırken zirvede de aylık 6 milyon Euro'luk maaşıyla Kylian Mbappe vardı. 24 yaşındaki yıldızı 3 milyon 675 bin Euro'yla Neymar ve 3 milyon 375 bin Euro'yla Lionel Messi takip ediyordu.

Kylian Mbappeden PSGye rest Kulübe bildiri...


MADRİD'DEN DEV TEKLİF 

Henüz 24 yaşında olmasına rağmen 1 Dünya Kupası başta olmak üzere 17 kupa kazanan, 3 kez Fransa'da yılın futbolcusu seçilen Mbappe geçtiğimiz sezon başında Real Madrid'den 237 milyon euroluk çok ciddi bir teklif almıştı. Ancak Fransız süperstar, o dönemde PSG'de kalmaya karar vererek Madridli yöneticileri şaşırtmıştı. 

Haberin Devamı

MİLLİ TAKIMDA KAHRAMAN

2017'de Monaco'dan kiralık olarak 180 milyon euroluk bir transferle PSG'ye katılan Mbappe, 260 maçta 212 gol kaydetti. Fransa formasıyla 68 maçta 38 golü var, geçen yıl Katar'da oynanan ve Fransa'nın Arjantin'e penaltılarda yenildiği finalde ise hat-trick yaparak inanılmaz bir performans sergiledi. 

Kylian Mbappeden PSGye rest Kulübe bildiri...


HAYAL KIRIKLIĞI SEZONU

Mbappe, son beş sezonun her birini Ligue 1'de en çok gol atan oyuncu olarak bitirdi ve PSG'de geçirdiği altı sezonda beş lig şampiyonluğu kazandı. Şampiyonlar Ligi'ni kazanamayan PSG, son 16'da Bayern Münih'e yenilerek 2022-23 sezonunu sadece Ligue 1 şampiyonu olarak noktaladı.

Kylian Mbappeden PSGye rest Kulübe bildiri...

BİLDİRİ GÖNDERDİ

Arjantinli forvet Lionel Messi'nin Major League Soccer'dan Inter Miami'ye katılmak için iki yıllık sözleşmesinin bitimiyle takımdan ayrılmaısnın ardından, gözler diğer yıldızlara çevirildi. Mbappe'nin de bu yaz Parc des Princes'ten ayrılan ikinci yıldız olma ihtimali oldukça yüksek görülüyor. Fransız süperstarın, PSG'ye kulüpteki sözleşmesini uzatmayacağına dair bir bildiri gönderdiği ortaya çıktı.

Öte yandan PSG'nin bir diğer süperstarı Neymar'ın da astronomik bir ücret karşılığında Suudi Arabistan'a transfer olabileceği aktarılıyor.

Haberin Devamı

Kylian Mbappeden PSGye rest Kulübe bildiri...

YORUM YAZ