Trabzonspor'da büyük kayıp! Süper Lig'den sürpriz teknik adam iddiası

Trabzonspor sezonun en önemli hedefi olan Türkiye Kupası’nı kaybetmekle kalmadı, yeni sezona da handikaplı bir şekilde başlamak durumunda kaldı. Bordo-Mavililer kupayı kazanamadığı için sezonu 22 Ağustos yerine 25 Temmuz’da açacak. Yani kampa erken gidilecek ve UEFA Avrupa Ligi’nde 3 ön eleme turu oynanacak. Bu nedenle transferleri de daha sıkışık bir zaman diliminde gerçekleştirmek zorunda olan Fırtına, Avrupa’da yoluna devam edemezse minimum 6-7 milyon Euro’luk gelir kaybı yaşayacak.

Trabzonspor'da büyük kayıp! Süper Lig'den sürpriz teknik adam iddiası

Olimpiyat Stadı’nda Türkiye Kupası’nı Beşiktaş’a kaybeden Trabzonspor’da büyük üzüntü hakim... Sezonun en ciddi hedefi olan kupayı son dakikalarda yediği golle rakibine kaptıran Bordo-Mavililer, ligde 3. sırayı garantilemesine rağmen Türkiye Kupası’nı alamadığı için gelecek yıl handikaplı bir şekilde sezona başlayacak. Pek çok planlama yeniden yapılacak. Taraftarların Fatih Tekke isteği ise Abdullah Avcı'nın takımdaki geleceğinin sorgulanmasına neden oldu. Detaylar haberimizde... 

Haberin Devamı

1 ay erken başlıyor

Öyle ki Fırtına, finali kazansaydı UEFA Avrupa Ligi için sadece Play-Off oynayacak ve bu turu geçmesi halinde organizasyona dahil olacaktı. Fakat kupayı Beşiktaş aldığı için Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi’ne 2. ön eleme turundan başlayacak. İlk resmi maçına da 22 Ağustos yerine 25 Temmuz’da çıkacak. Bu nedenle kamp tarihi erken çekilecek ve Haziran’ın 2. veya 3. haftasında hazırlıklara start verilecek.

Trabzonsporda büyük kayıp Süper Ligden sürpriz teknik adam iddiası

Transferler yetişecek mi?

Bu durum, transfer çalışmalarını da etkileyecek. 3-4 aydır yoğun şekilde transfer görüşmelerini sürdüren Bordo-Mavililer, yeni oyuncuların çok büyük bölümünü yeni sezonun ilk idmanına yetiştirmeyi hedefliyordu. Bu hedef hâlâ geçerli. Ancak sezon erken açılacağı için daha sıkışık bir zaman diliminde transferler bitirilmek zorunda.

Haberin Devamı

Zor maçlar bekliyor

UEFA Avrupa Ligi’ne katılmak için toplamda 3 eleme turunu geçmek zorunda olan Trabzonspor’u hayli zorlu karşılaşmalar bekliyor. Karadeniz ekibi, eğer Avrupa’da yoluna devam edemezse minimum 6-7 milyon Euro’luk gelir kaybı yaşayacak. Daha da önemlisi prestij ve oyuncularını vitrine çıkarma noktasında eksik kalacak.

2 kupayla bitirebilirdi

Lider Galatasaray’ın 35, ikinci Fenerbahçe’nin 32 puan gerisinde kalan Trabzonspor, her şeye rağmen sezonu kupayla tamamlama ve taraftarını mutlu etme fırsatını kötü bir futbolla geri teperken, Süper Kupa oynama şansını da kaçırdı. Olimpiyat Stadı’nda daha önceki 5 finali kazanan Bordo-Mavililer, 6. finalinde hayal kırıklığı yaşadı.

Trabzonsporda büyük kayıp Süper Ligden sürpriz teknik adam iddiası

Büyük maçlarda hayal kırıklığı

Ligin 9. haftasındaki Alanyaspor maçıyla Trabzonspor’da 2. dönemine başlayan Abdullah Avcı, derbilerde beklenen performansı gösteremedi. 5 büyük maçın sadece 1’ini kazanan Avcı, ligin ilk yarısında Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 3-2 mağlup edip, tarihi hasreti bitirmişti. Ancak Fenerbahçe, Papara Park’ta Fırtına’yı olaylı maçta 3-2 yendi. Abdullah Avcı’lı Trabzonspor, Dolmabahçe’de 2-0 yenildiği Beşiktaş’a, son olarak Türkiye Kupası Finali’nde de mağlup oldu. Fırtına, Galatasaray’a ise evinde 5-1’lik farklı skorla kaybetmişti.

Haberin Devamı

Taraftarlar ‘Tekke’ diyor

Beşiktaş maçı öncesi Olimpiyat Stadı’na giden Trabzonsporlu taraftarların, özellikle metro istasyonunda Fatih Tekke lehine tezahüratlarda bulunması gündem olmuştu. Kaybedilen finalin ardından da sosyal medyada Tekke’nin göreve getirilmesi yönünde pek çok yorum dikkat çekti.

Trabzonsporda büyük kayıp Süper Ligden sürpriz teknik adam iddiası

Alanyaspor’un başında çok başarılı bir sezon geçiren Trabzonspor’un efsane forveti, daha önce verdiği röportajlarda en büyük hayalinin Trabzonspor ile Avrupa’da kazanmak olduğunu söylemişti.

YORUM YAZ