MENÜ

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Uğurcan Çakır sözleri! 'Hiçbir Türk takımına vermem'

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, açıklamalarda bulundu ve Uğurcan Çakır hakkında dikkat çeken sözler kullandı.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Uğurcan Çakır sözleri! 'Hiçbir Türk takımına vermem'

Tivibu'da bir programa katılan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Ertuğrul Doğan Trabzon şehri için Trabzonspor sevgisine değinerek, "Tüm Trabzon'da doğan çocuklar, Trabzonspor aşkıyla doğar. Bizim orada ikinci alternatif yoktur, kimse aramaz, merak da etmez, ne olduğuna da bakmak. Bunun farklı incelenmesi gereken konu olduğunu da düşünüyorum." dedi.

"GERÇEKTEN BİR SEVDA"

Yıllar sonca kazanılan şampiyonluğa değinen Doğan, "Yıllarca özlem duyulan şampiyonluk sevinci vardı. İnsanlar çocuklarını, evlatlarına, o Trabzonspor sevgisiyle bunu nasıl büyüttüğünü hep beraber gördük. Bence dünyanın en büyük şehir takımı olmasından kaynaklı bir durum. Bu bizim için aşk, sevda, ismini nasıl koyarsanız koyun. Trabzonspor bizim için gerçekten bir sevda" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

GALATASARAY HAKKINDA FLAŞ GELİŞME!

"TECRÜBE EDİNDİK"

Trabzonspor'da asbaşkanlık döneminde tecrübe edindiğini belirten Başkan Ertuğrul Doğan, "Önce 2. Başkanlık, sonra Asbaşkanlık.. Yaklaşık 6 yıla gidiyoruz. Çok ciddi tecrübeler yaşadık. Önemli mutluluklarda, önemli sıkıntılar da yaşadık. Hepsini geçirdik. İlk geldiğimizde, Trabzonspor'un inanın lige başlayacak, tescil alamayacak pozisyonlardan geçti. Çok ciddi ve önemli ekonomik problemler yaşadık. Gelinen süreçte kaçmaması gereken şampiyonluklar var. Ondan çıkardığımız derslerle yeni şampiyonluğa yelken açtık. Eksiklileri, görerek tamamlayacak başka bir yere geldik. Çok rahat, güle oynaya, camianın tüm enerjisini sahaya yansıtarak yaşadığı çok farklı şampiyonluk ve sevinci oldu. Bütün dünyada konuşuldu. Meydan'da ki olaylar spontane gelişti. Değerli Belediye Başkanımızın yaptığı çalışmaydı. Ama onlarda bu çapta bir yere gideceğini hesap etmemişti. Dünyanın bir çok yerinde kulüp, taraftar grubu kulübümüze dönüş yapıp bizleri tebrik etti. Trabzonspor camiası kendine çok yakışan bir şampiyonluk sevinci yaşadı. Biz bunları yaparken kimseyi hedef almadık, işi sahanın dışına götürmedik" dedi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğandan Uğurcan Çakır sözleri Hiçbir Türk takımına vermem

"TAMAMINI KAPATTIK"

Başkan Doğan, "Bugüne kadar gelen hamlelerle yaklaşık 70 milyon euro'ya yakın para soktuk kasaya. Trabzonspor'un geriye dönük futbolcu, kulübe borcu kalmadı. Bunların tamamını kapattık. Herkes bu işi profesyonel yapıyor. Bu oyuncular buraya geldiğinde paralarını almak istiyorlar. Bizim geçen yılki sistemin yıkılmasının ana sebebi, kongre vs.., oyuncuların 4 aydır, 5 aydır maaş alamaması, çekilen ihtarlar, oyuncuların serbest kalma vs.. işi buraya getirdi. Şampiyonluk döneminde ise tam tersi, ayın 1'inde maaşlar.. Ben hiçbir oyuncuya suç bulma anlamında bunu konuşmuyorum. Oyuncunun bunu istemek en doğal hakkı… Normal kendi işlerimizde ticaretimizde böyle değil mi? Hayatın doğası bu. Bunun dışına çıktığında yanılmaya başlıyorsun. Taraftara doğru anlatmak lazım. Maaşını ödeyemeyeceğim kadroyu kurmanın manası yok. O kadronun sonu ödeyemeyeceğin maaşlardan dolayı serbest kalmalar, sonrasında onla alakalı oluşacak maliyetler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YENİ TAKIMINI AÇIKLADILAR!

YENİ SPONSORLUK ANLAŞMALARI

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, "Beraber bir yola çıktık. Futbol tarihinin en önemli sponsorluk anlaşmalarından birini gerçekleştirdik. Başka alanlarda da neleri gerçekleştirebiliriz.. Yine bir çok sponsorumuz var. İrili ufaklı büyüklü.. Bizim görüşme aşamasında olduğumuz ciddi yerlere getirdiğimiz sponsorluk anlaşmaları da var. Önümüzde 3 – 4 ay içinde yeni yılın başlarında devreye alacağımız konular var. Bunları yapmak yeterli değil. Trabzonspor takımı sahada da gereken dirayeti, direnci her şeyi göstermek zorundaki bizim gibi camialar bunları yapmana fırsat versin" dedi.

Haberin Devamı

"ABDULLAH AVCI İLE AYRILIK SÜRECİ"

Başkan Doğan, Abdullah Avcı'nın ayrılık süreci ile ilgili, "Sayın Abdullah Avcı bize yılar sonra şampiyonluk sevinci yaşattı. Ben onun futbol aklına ve gönlüne inanan biriyim. Gelirken de giderken de dostluğunu, arkadaşlığını gösterdi. Gelirken tek lafımızla geldi. Giderken de, "Ben hiçbir şey istemem, Trabzonspor önemli olandır" diyerek gitti. Ama tabi şu: Ben başkan seçildikten sonra hocamız geldi. "Ben şu anda bulunmam, Ertuğrul bey, başkanım sana sıkıntıya sokar zarar verir, önünü açmak lazım" anlamında geldi. O saatte öyle bir düşüncemiz olmadı. Abdullah hocanın kariyeri, bize yaşattığı şampiyonluk, kendi hocalığı tartışılacak konu değil" dedi.

Haberin Devamı

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğandan Uğurcan Çakır sözleri Hiçbir Türk takımına vermem

"NENAD BJELİCA ÇOK DEĞERLİ BİR HOCA"

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica'ya güven duyduklarını belirten Başkan Doğan, "Bizim şu anda çok değerli hocamız var. Bizim yörenin yapısına çok uygun. Hırslı, onla da benzer görüşmelerimiz oldu. Hep takip ettiğimiz hocaydı. Aklımızda Abdullah hoca varken onla çalışmak değil, adam ne kadar hırslı, taraftarla ateşli, ufak takımlarla, düşük bütçelerle başarılar kazanmıştı. İlk geldiği gün bize sahada Sivas maçı öncesi yarın sahaya çıkarım edasıyla gelen hocaydı. Hiçbir şekilde pazarlık yapmadı. Hocamızın yapısına uygun şehir. Beşiktaş maçında, sevinci hareketleri o da şehre yavaş yavaş ısınıyor. Mesleki olarak kendisinin sabah 7 – akşam 9 futbolun içinde çalışma, başka bir hayatı olmayan yapıya sahip. Çok açık sözlü bir toplantı oldu. Zaten Trabzonspor'u biliyordu. Çabuk anlaştık. Benim beklediğimden daha çabuk anlaştık. 2 gün sonra maçımız vardı. Ben Sivas'a gidiyim dedi. Büyük cesaretle işin üzerine gitti. Sorunlar yaşadık mı, yaşadık. Tabi bu alışma sürecidir. Buna benzer şeyler yaşayabiliriz. Hocamızın aklı, niyeti, hareketleri tarzı, bize çok uygun. Bunlar olduğunda başarı gelecek diye bir şey de yok. Çok uyumlu gidiyoruz. Transfer süreçlerinde çok uyumluyduk. Bizimle her konuyu konuştu. Her oyuncuyu aramızda tartıştık. Hocamızın onay vermediği kimse alınmadı. İzleme önerileri olur, hocamızın önerileri olur, yönetim kurulunda transfer komitemiz var. Oturur bir arada konuşulur. Hocamızın okeyi olduğunda alınır. Bunların hepsi de imza altına alınır. Bizde oyuncuyu kim aldı. En başak başkan atar, izleme komitesi atar, hoca atar, asbaşkan atar, dosyalanır bekler. Bizim transfer dönemimizde de yapılan transferlerin tamamı bu şekilde" ifadelerini kullandı.

TRANSFER SÜRECİ

Başkan Doğan transferler ile ilgili, "Ben başkan olduğum yerde benim bilgim dışında kimse oyuncu alamaz. Böyle bir şey olabilir mi? Bizde önce hoca teknik olarak karar verir. Biz hocamıza bunun ekonomik durumu uygundur, değildir deriz" dedi.

"İSTANBUL KULÜPLERİ GİBİ DEVLETTEN DESTEK YOK"

Ertuğrul Doğan, "Biz bunu ilk geldiğimizde şöyle bir durum vardı. Başkan stat sponsorluğunda geç kaldı. Yıllardır olan stat sponsorluğu boş, biz geldiğimizde 2 boş. Başka bir şirketle TL bazlı anlaşmaydı. Seçim sonrası EURO'da artışla yarı yarıya alacağımız ücret düşmüştü" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğandan Uğurcan Çakır sözleri Hiçbir Türk takımına vermem

"MENDY 2 KATINA MALİYETİ OLACAKTI"

Batista Mendy transferine değinen Başkan Doğan, "Bizde İstanbul kulüpleri gibi devletten destek yok. Dolayasıyla benim tek Trabzonspor, stat sponsorluğu.. Ben yarı fiyatına vermedim, direndim.. Olmayacak şeyleri işittik. Ama geldiğimiz noktada direncimizin sonunda o anlaşmanın 2 katı bazında imza attık. Şimdi biz dediği oyuncuları hocamız da istiyor, bizde istiyoruz. Mendy aldığımız maliyetin 3 katı maliyeti vardı. Oyuncu anlamında iyi bir iş yapmış olurum ama ekonomik anlamda Trabzonspor'un içinden çıkamayacağı iş yapmış olurum. Onuachu konuşuyoruz. Bonservisini alsaydınız. Adam 15 vermiş, bizden de 20 istiyordu" dedi.

BAKASETAS'A TEKLİF

'Beşiktaş'tan Bakasetas'a teklif oldu mu' sorusuna Doğan, "Bizim açımızdan öyle bir konu olmadı. Takas vs. Bakasetas bizim için önemli. Trabzonlu, bizden biri. Trabzon’un dışından bakmıyoruz. Sadece kontenjanda geçiyor. Biz kendisine ciddi teklif verdik. Düşüneceğim dedi. Bakasetas bu teklifi düşüneceğim derken sağ da solda görüşme yapacak biri değil. Karakterli bir oyuncu. Kendisine biz Trabzon’da, Trabzonspor’da tutmak istiyoruz."

"UĞURCAN'I HİÇBİR TÜRK TAKIMINA VERMEM"

Uğurcan Çakır hakkında konuşan Ertuğrul Dopan, "Uğurcan'ı hiçbir Türk takımına vermem, o da gitmez. Trabzonspor kaptanını 'vermiyorum' diyor, kaptanı 'gitmem' diyor. Uğurcan'ı versen de gitmez bir Türk takımına, ben de vermem. Uğurcan bizim kardeşimiz, düzgün, beyefendi biri. Avrupa'dan iyi bir talip gelirse, Trabzonspor'u ve ailesini güzelce onore edecek bir teklif olduğunda yardımcı olacağız dedik, el sıkıştık ve kapattık."

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğandan Uğurcan Çakır sözleri Hiçbir Türk takımına vermem

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğandan Uğurcan Çakır sözleri Hiçbir Türk takımına vermem

YORUM YAZ