MENÜ

Spor yazarları Fenerbahçe'den 3 isme dikkat çekti! "Derin yara açtılar..."

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Corendon Alanyaspor'u 1-0 yenerek haftayı lider kapattı. Sarı-Lacivertli takım bu sezon İsmail Kartal yönetiminde çıktığı 5. maçından da galibiyetle ayrıldı. Fanatik Gazetesi yazarları karşılaşmayı kaleme aldı.

Spor yazarları Fenerbahçe'den 3 isme dikkat çekti! "Derin yara açtılar..."

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Corendon Alanyaspor'u deplasmanda yenerek liderliğini sürdürdü. Sarı lacivertliler, bu sezon sahaya çıktığı 12. resmi maçı da galibiyetle tamamladı. Fanatik'in usta yazarları maçı yazdı...

Haberin Devamı

Alanya Oba Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci'nin golüyle 1-0 kazandı. Ligde çıktığı 5 karşılaşmayı da kazanan Fenerbahçe, 15 puanla zirvedeki yerini korudu.



Spor yazarları Fenerbahçeden 3 isme dikkat çekti Derin yara açtılar...

Fenerbahçe'den 12'de 12

Fenerbahçe, bu sezon sahaya çıktığı 12. resmi maçı da galibiyetle tamamladı. Süper Lig'de 5, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ise 7 maça çıkan sarı-lacivertliler, bu karşılaşmaların hepsini galibiyetle tamamladı. Bu maçlarda 33 gol atan İsmail Kartal'ın öğrencileri, kalesinde sadece 8 gol gördü.

İSMAİL KARTAL: HAKEMLER HERKESE EŞİT OLSUNLAR

İsmail Kartal, maçın hakemi Atilla Karaoğlan'ın yönetimini eleştirirken, şunları kaydetti:

"Ben çalıştığım bütün kulüplerde hiçbir zaman, hiçbir hakem hakkında konuşmadım. Ama bugün verilen kararları herkes gördü. Çok açık ve net. Yani göz göre göre de benim takımımın, benim oyuncularımın bu kadar vermiş olduğu mücadelenin emeğinin bir karşılığı olması lazım. Değil mi? Hepimiz vicdanlı insanlarız. İnançlı insanlarız. Onun için birazcık da hakemlerimizin dikkat etmesini istiyorum. Objektif olsunlar. Neyi görüyorlarsa onu versinler. Ne varsa onu çalsın. Bize göre ona göre değil. Herkese aynı olsunlar. Eşit olsunlar. Benim isyanım oydu. Gene de çok fazla hakem hakkında konuşmayacağım. Herhalde bu konuyla ilgili yönetimimiz bir açıklama yapacaktır.”

Haberin Devamı

TUNÇ KAYACI: FARKLI BİTEBİLİRDİ

Alanya’ya şimdiye kadar tüm maçları kazanarak gelen Fenerbahçe, dün geceki karşılaşmasında favorisiydi. İsmail Kartal Avrupa kupasındaki rotasyon sonrası Alanyaspor karşısına hemen hemen ideal 11’ini sahaya sürdü. Alanyaspor ise güçlü rakibi karşısında topu rakibe bırakıp baskıyla kaptığı toplarla Fenerbahçe kalesinde gol atmayı denedi. Ancak oyunun ilk yarısında mutlak hakim Fenerbahçe’ydi. Alanyaspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan’ın planı ilk yarıda Fenerbahçe’yi durdurup ikinci yarıda kazanma hamlesini yapmaktı. Ev sahibi ekibin bu planını savunmanın bir anlık hatasını affetmeyen İrfan Can Kahveci bozdu. Sezonun Fenerbahçe adına en formda ismi klas çalımından sonda yerden sert şutla Alanyaspor ağlarını havalandırdı.

Haberin Devamı

Spor yazarları Fenerbahçeden 3 isme dikkat çekti Derin yara açtılar...

3 puan ve savunma

İkinci yarıda genel beklenti Fenerbahçe’nin skoru artırıp maçı kopartması şeklindeydi. Çünkü 1-0 yenik durumdaki Alanyaspor’un risk alıp hücumu düşürecek olması Fenerbahçe’nin hızlı hücumlarla daha çok pozisyon bulması demekti. Bir anlamda da oyunun gidişatı bu yönde oldu ama ev sahibi adına beklenmeyen bir gelişme teknik direktör Ömer Erdoğan’ın kırmızı kart görmesiydi. İsmail Kartal son bölümde 3 oyuncu değişikliği yaparak 3 puan ve savunma güvenliği daha önemli dedi. Dün gecenin Fenerbahçe adına kahramanları İrfan Can, İsmail ve Fred’i söyleyebilirim. 90 dakikayı özetlersek Fenerbahçe’nin çok daha kolay 3 puana ulaşması gereken bir maçı 1-0’la bitirmesi eksisiydi. Oysa evinde sadece savunma düşünen Alanyaspor karşısında Fenerbahçe daha farklı bir skorla dönmeliydi İstanbul’a...

İrfan Can Kahveci golü attı, FB TV coştu! İşte o anlar... Süper Lig'in 6. haftası Alanyaspor - Fenerbahçe maçına sahne oldu. Ligde dörtte dört yapan Sarı-lacivertliler, zorlu Alanyaspor deplasmanından da galibiyetle ayrıldı ve seriyi beş maça çıkardı. Alanyaspor karşısında galibiyeti İrfan Can Kahveci'nin golüyle alan Fenerbahçe, büyük sevinç yaşadı. Karşılaşmanın canlı anlatımını gerçekleştirilen FB TV'de de İrfan Can'ın şık golü coşkuyla kutlandı. O anlar ekranlara böyle yansıdı.

ERMAN ÖZGÜR: DAHA NE OLSUN

Fenerbahçe’nin lig için büyük çoğunluğu dinlenmiş kadrosu ilk yarı boyunca oyunun hakimi oldu. İşler iyi gittikçe daha çok güçlenen rakip takım konsantrasyonları doğal olarak iyi mücadele eden ve topun arkasına geçtiğinde alanı iyi daraltan bir Alanyaspor çıkartmıştı ortaya. Buna rağmen Fenerbahçe hem tempo olarak hem de üretkenlik konusunda iyi iş çıkardı. Dzeko kaçırdıklarına rağmen ilk yarının sonlarında İrfan Can’a asisti yapmak istedi, rakibe çarpıp giden topu İrfan Can da skoru yapmayı başararak formda olduğunu gösterdi.

Haberin Devamı

Spor yazarları Fenerbahçeden 3 isme dikkat çekti Derin yara açtılar...

Kaliteli kadro

2. yarı ile beraber Alanyaspor biraz daha geniş alanda oynamaya başladı. Fenerbahçe ise daha kontrollü oynadığı bölümde top Alanya’da olduğunda da savunma konsantrasyonu yüksek tutup rakibine pozisyon vermeden oynamayı başardı. Hücumda her tür pozisyonda rakibin dengesini bozmayı başaran Fred maçın en iyisi olarak dikkat çekti. İrfan Can Fenerbahçe’ye geldiğinden beri belki de ilk kez bu sezon Fenerbahçe’yi taşıyan oyuncular içinde yer buldu. İsmail Kartal elinde bulunan kaliteli kadroyla 2 kulvarda da rakiplerinden hem hücumda hem de savunmada daha üstün maçlar oynamaya devam ediyor. Kısacası sonuç iyi, futbol adına ayrıntılar iyi, oluşturulan kadronun kalitesi sahaya yansıyor, daha ne olsun.

Haberin Devamı

ARDA EROL: POZİSYON VERMEDEN KAZANDI

Fenerbahçe için Nordsjaelland maçı sonrası Alanya deplasmanı normalde kolay değil. Ancak İsmail Kartal, perşembe günkü karşılaşmanın 11’inden 7 değişiklik yaparak yorgunluğun etkisini minimuma indirdi. Sarı-Lacivertliler’in bir diğer avantajı ise 11 resmi maçı kazanmanın öz güveniyle sahaya çıkmasıydı. 9. dakikada Ferdi’nin ortasında Dzeko altı pas içinden vuruşunu yaptı ama kaleci Yusuf gole izin vermedi. Boşnak yıldız, 26. dakikada bir kez daha kaleciyi geçemedi. Ligin yenilgisiz takımlarından Alanyaspor, hücumda zaman zaman etkili gelse de pozisyon üretemedi. 40. dakikada kullanılan kornerde savunmadan seken topu Livakovic direk dibinde son anda çeldi. Fenerbahçe, aynı Antalyaspor maçında olduğu gibi dün de ilk yarı biterken golü buldu. Soldan yapılan ortada Dzeko topu indirip pasını verdi. Savunmadan seken topu önünde bulan İrfan Can Kahveci perdeyi açtı: 1-0. Soyunma odasına önde gitmek, Fenerbahçe için önemli bir avantaj oldu.

Spor yazarları Fenerbahçeden 3 isme dikkat çekti Derin yara açtılar...

Fenerbahçe'de maçın yıldızını belirledi ve ekledi: Hikaye yazılırken İrfan Can konuşulacak! Fenerbahçe, Süper Lig'in 6. haftasında Alanyaspor deplasmanına konuk oldu. Sarı-lacivertliler, 3 puanı tek golle aldı. Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu İrfan Can Kahveci, 42'de attığı golle takımına galibiyeti getirdi. Tivibu Spor'da konuşan Tümer Metin, Fenerbahçe'nin tek golle kazandığı karşılaşmayı değerlendirdi.

Havadan geçit yok

Sarı-Lacivertliler, ikinci yarıya skor avantajının güveniyle başladı. Alanyaspor’u yine kaleye yaklaştırmadılar. Oyunun ve temponun kontrolü İsmail Kartal’ın öğrencilerinde oldu. Gole daha yakın taraf da Fenerbahçe’ydi. 79. dakikada Szymanski ceza sahası yayının üzerinden sert vurdu ama kaleci Yusuf topu kurtardı. 90+1’de bu kez Batshuayi kaleyi yokladı ancak o da kaleci Yusuf’un üzerine vurdu. Alanyaspor, son bölümlerde rakip ceza sahasını orta yağmuruna tutsa da Becao, Djiku ve Livakovic bu toplarda başarılıydı. Fenerbahçe, zor bir deplasmanda, pozisyon vermeden kazanmayı başardı.

Spor yazarları Fenerbahçeden 3 isme dikkat çekti Derin yara açtılar...

SERKAN AKCAN: KARİYER SEZONU

Fenerbahçe 7 Avrupa Konferans Ligi, 5 Süper Lig maçının tamamını kazanarak İsmail Kartal yönetiminde etkileyici bir sezon başlangıcına imza atıyor. Kartal ve futbolcuları Alanyaspor deplasmanında topa sahip oldu, oyunda inisiyatifi hep elinde tutan taraftı, kötü zemine rağmen ilk yarıda 300 pasa ulaşarak bu sezon kendi adına en yüksek sayısına ulaştı. İrfan Can kariyer sezonunu oynuyor. Dar alanda attığı çalımlar, tabelayla sonuçlanan arka direk koşuları ve şık goller. Alanyaspor’a karşı sağ forvet olarak oyuna başlayan İrfan Can, sağ çizgiden içeriye kat ettiği anda Fenerbahçe forvetleri için yepyeni bir pencere açılıyor. Solak bir oyuncunun sağ çizgiye basarak oynaması çok beklenmez ama İrfan bunu dozunda yapıyor. Dün gece Osayi Samuel ve Fred ile kurduğu üçgenler Alanyaspor’un sol iç koridorunda derin yaralar açtı.

Spor yazarları Fenerbahçeden 3 isme dikkat çekti Derin yara açtılar...

Dengeli götürmeye çalışıyor

İsmail hocanın elinde kaliteli ve geniş bir kadro var. Konferans Ligi ve Süper Lig arasında adaletli bir kadro planlamasıyla mutlu bir futbolcu topluluğu oluşturmuş vaziyette. Dzeko’yu daha diri tutmak adına belki ligde Batshuayi’nin dakikalarını arttırabilir. Onun haricinde hemen her futbolcusundan maksimum verim almak için adalet terazisini dengeli götürmeye çalışıyor. Alanyaspor karşısında Dzeko ve Tadiç’in yorgunluğunu daha erken fark etmeliydi. 78’e kadar beklemek Fenerbahçe’nin ön alanda kalma süresini negatif etkiledi.

ARABİSTAN ÇILGINLIĞI! RAPOR ORTAYA ÇIKTI!

Spor yazarları Fenerbahçeden 3 isme dikkat çekti Derin yara açtılar...

DENİZ ÇOBAN: DOĞRU KARAR ORANI YÜKSEK

Maçın hakemi Atilla Karaoğlan, rahat bir maç çıkarttı çok fazla kritik karar vermek zorunda kalmadı. Düdüklerinde doğruluk oranı yüksekti.

13’te Fenerbahçe hücumunda Szymanski, Richard ile girdiği mücadelede yerde kaldı, penaltı bekledi. Devam kararı doğruldu.

43’te Fenerbahçe’nin golü öncesi çizilen çizgilerin güvenilirliği test edilip FIFA tarafından onaylanmış durumda. Pozisyon sonrası paylaşılan görseller üzerinden tartışmalar uzadı ve konu başka bir zemine çekildi. Yukarıda da ifade ettiğim gibi ofsayt teknolojisine güvenmek zorundayım. Ancak, Ofsayt çizgileri çizilirken, hücum oyuncusuna kırmızı, defans oyuncusuna mavi renk çizgi atanıyor. “Operatör çizgileri karıştırmış olabilir mi?” şerhini düşmem gerekecek.

İsmail Kartal sitem etti: Vermiş olduğumuz mücadelenin karşılığı olmalı

Spor yazarları Fenerbahçeden 3 isme dikkat çekti Derin yara açtılar...

 

YORUM YAZ