MENÜ

Konyaspor - Trabzonspor maçının ardından sert eleştiri! "Oyuncular izin verirse..."

Süper Lig'in 32. haftasında Trabzonspor deplasmanda Konyaspor'a 2-1'lik skorla mağlup oldu. Mücadeleyi yazarlar değerlendirirken çok sert eleştirilerde bulundular. İşte o dikkat çeken yorumlar...

Konyaspor - Trabzonspor maçının ardından sert eleştiri! "Oyuncular izin verirse..."

Trabzonspor, Süper Lig'in 32. haftasında Konya deplasmanına çıktı. Fırtına'nın başındaki ilk maçına Sivasspor karşısında çıkan ve sahadan 4-1'lik yenilgiyle ayrılan Nenad Bjelica, Konyaspor deplasmanında kazanıp beyaz bir sayfa açmak için sahaya çıktı.

Haberin Devamı

SAHADAN YİNE MAĞLUBİYETLE AYRILDI

Bordo Mavili ekip Konya deplasmanından 2-1 mağlup ayrıldı ve böylece Fırtına yeni hocasıyla ikinci maçından da mağlubiyetle ayrıldı. Konyaspor'a galibiyeti getiren golleri Pozuelo ve Soner Dikmen atarken Trabzonspor'un tek golünü Hamsik attı.

Konyaspor - Trabzonspor maçının ardından sert eleştiri Oyuncular izin verirse...

MAREK HAMSIK'İN GOLÜ YETERLİ OLMADI

Heyecan dolu karşılaşmada gol perdesini açan isim Marek Hamsik oldu. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Enis Bardhi topun başına geçti. Ceza alanı içerisinde topla buluşan Trezeguet'in vuruşunda, meşin yuvarlak Marek Hamsik'in önünde kaldı. Tecrübeli orta sahanın yakın köşeden ağlara gönderdiği topla Trabzonspor rakibi karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Bordo-mavililerin yıldızı Marek Hamsik, 22 Ekim 2022'de oynanan Sivasspor maçı sonrası ilk kez Süper Lig'de gol sevinci yaşadı. Tecrübeli futbolcu, bu sezon ilk kez bir deplasman maçında fileleri havalandırdı.

Haberin Devamı

Konyaspor - Trabzonspor maçının ardından sert eleştiri Oyuncular izin verirse...

BAKASETAS 100. MAÇINA ÇIKTI

Trabzonspor'un geldiği günden bu yana en sevilen isimlerinden biri olan ve geçen sezon da kazanılan şampiyonluğun başrol isimlerinden olan Bakasetas, Konyaspor'a karşı ilk 11'de görev aldı. Böyle Yunan futbolcu Trabzonspor formasıyla 100. maçına çıkarak 'dalya' dedi.

KIRMIZI KART

Maçın 45+2. dakikasında Bakasetas ile Soner Dikmen, girdiği mücadelenin ardından hakem Trabzonspor lehine faul düdüğü çaldı. Bu esnada hem Bakasetas hem de Soner yerde kaldı. Sağlık ekipleri oyuncuların tedavileri için sahaya girdi.

Uzun bir süre bekleyişin ardından dakikalar 45+5. dakikayı gösterdiğinde VAR, hakemi pozisyonu izlemesi için ekrana davet etti. Kenara gelen Cihan Aydın, Bakasetas'ın hareketinin kırmızı kart olduğuna kanaat getirdi ve Yunan oyuncuya kartını gösterdi.

Konyaspor - Trabzonspor maçının ardından sert eleştiri Oyuncular izin verirse...

SERT ELEŞTİRİLER

Mücadelenin ardından FANATİK yazarları zorlu maçı değerlendirdiler ve Bordo Mavili ekipteki futbolcuları sert sözlerle eleştirdiler.

İşte o dikkat çeken yorumlar:

RADİKAL KARARLAR ŞART! (SAFA CAN KONUKSEVER)

Normalde yönetim ve hoca değişiklikleri takımlar üzerinde pozitif etki yaratır, kısa zamanda toparlanma emareleri ortaya çıkardı. Ancak Trabzonspor’da tam tersi bir durum söz konusu. Her geçen maç işler daha çözümsüz bir noktaya gidiyor. Oyuncu grubu reaksiyon vermiyor aksine bazı isimler adeta sahada takımı sabote eder gibi davranıyor. Mesela dün Bakasetas’ın gördüğü kırmızı kartın hiçbir açıklaması yok. Kayıp geçen sezonda yaptıklarıyla hanesine artı yazılabilecek ender isimlerden biri olan Bakasetas bile böylesine sorumsuz şekilde takımı eksik bırakıyorsa, yönetimin artık radikal kararlar almak için daha fazla beklememesi gerekir. Aksi takdirde bu yaşananları sadece izlemek, tüm yükü hocanın omuzlarına yüklemek, Bjelica’ya ciddi zarar verir.

Haberin Devamı

Kredileri tükeniyor

Hırvat teknik adam her ne kadar bir şeyler yapmaya çalışıp, 2 maçta da en azından 11’e 11 oyunlarda doğru plan uygulasa da, Trabzonspor’un içinde bulunduğu durum taktiğin tekniğin çok ötesinde! Sivasspor mücadelesinde olduğu gibi Konya deplasmanında da ilk yarı bitmeden 10 kişi kalan Bordo-Mavililer, teslim bayrağını erkeden çekti. İkinci yarıda ise Konyaspor’un golü adeta ‘geliyorum’ dedi ve geldi. Şu durumda kalan 6 maçı yok sayıp, ‘biz gelecek yılın planlamasını yapıyoruz’ demek taraftarı ve camiayı kesmez.

Haberin Devamı

Sorunları daha fazla halının altına süpürmeden güçlü bir yol haritası çizmek, daha da önemlisi bunu doğru iletişimle anlatmak gerek. Yoksa bu süreç büyük potansiyelle göreve gelen Bjelica’nın kredisini sezon sonu gelmeden tüketir. Sonrasında sıra kime gelir onu tahmin etmek de zor değil!

Konyaspor - Trabzonspor maçının ardından sert eleştiri Oyuncular izin verirse...

OYUNCULAR İZİN VERİRSE... (OLCAY ÇAKIR)

Nenad Bjelica için olağanüstü bir çalışma alanı oluyor Trabzonspor. Sezonun kalan maçlarında görev alarak özünde büyük bir risk almıştı. Ancak hem takımını hem de ligimizi tanıma fırsatını da yakalamış oldu böylece!

Düşünün, ikinci maçınıza çıkıyorsunuz ve takımınız yine eksik kalıyor. Eksik takımla mücadele ediyor ve sonuç almaya çalışıyorsunuz.Ne büyük bir öğreti...

Hep söylediğimiz bir söz var. Gelecek sezonun planlaması yapılıyor diye. Gelecek sezon da 10 kişi ya da daha eksik kalacak bu takım. Pratiğini yapmak için isteseniz de böyle bir uygulama sahası bulamazdınız (!)

Haberin Devamı

Trabzonspor bu yıl özellikle oyuncuları marifetiyle olmaz denebilecek her şeyi yaşatıyor. Hem yönetimlerine hem teknik adamlarına hem de taraftarlarına. Bitirmiş oyuncuları var demiştik, tükenmişler de aynı zamanda.

Kırmızı kartın izahı yok. Anlaşılır yanı yok. Kredisinden yiyen oyuncular da alabildiğine çok Trabzonspor'da.

Kötü başlamadılar oyuna.Ne yaptığı anlaşılır bir diziliş bile vardı denilebilir. Golü de buldular, lakin akabinde golü de yediler. Teknik adam sağ tarafta mecburiyet nedeniyle tüm firelerin de kaynağını kendi gözleriyle gözlemledi.

Onbir kişiyle bir maçı tamamlarsa bir fikir edinebileceğiz hoca hakkında. Ama oyuncular buna izin verecek gibi durmuyor. Oyuncuları henüz tanımıyor. Bu normal. Onbirine ve hamlelerine bu gözle bakıyorum. Yoksa Lazar Markovic neden en baştan sahada yoktu sorusunu sorabilirdim! Ama sormuyorum.

Konyaspor - Trabzonspor maçının ardından sert eleştiri Oyuncular izin verirse...

BASKIYA DAYANAMADI (ERMAN ÖZGÜR)

Teknik direktörü ile kimyası uyuşmamış Konyaspor ve çıkardığı 11'e bakınca kadro üzerinde fikir sahibi olmaya çalışan Bjelica'nın Trabzonspor'u, istekli bir ilk yarı oynadılar. Özellikle ilk yarım saatlik bölümde daha derli toplu gözüken Trabzonspor, karambolde Hamsik golü ile istediğini aldı. Hücum konusunda daha istekli ve oyunu kontrol eden taraftı. Trezeguet, Bardhi ve Umut Bozok biraz daha iyi seçimler yapsalar, fark da artabilirdi.

Yarım saatin sonunda oyun dengelendi. Moreno etkisi ile Pozuelo golü ile maçın dengesi değişiverdi. Bakasetas'ın kendini attırması ile skor dengede de olsa, avantaj Konyaspor'a geçti. İkinci yarının ilk anından itibaren de Konyaspor her geçen dakika avantajı daha da büyüttü. Özellikle iki bekin zaaflarını çok iyi kullanan Konyaspor, Diouf ile bir çok pozisyon buldu. Topu rakip sahaya taşımakta zorlanan Trabzonspor, baskıya daha fazla dayanamadı. 85'te Guilherme'nin ortasında Soner Dikmen, Eren Ve Uğurcan'ın ortak hatasından golü bularak galibiyeti ilan etti.

Trabzonspor için kötü gidişat Bakasetas'ın sorumsuzluğu, oyuncuların ruhsuzluğu, Bjelica'nın kötü bir dönemde takımın başına gelmesi üzerinden okunabilir. Konyaspor ise Moreno, Soner ve Diouf'un istekli görüntüsü ile rakibinin eksik kalışını çok iyi değerlendirdi ve haklı bir galibiyet aldı diyebilirim.

Marek Hamsik'in En İyi Anları

Konyaspor - Trabzonspor maçının ardından sert eleştiri Oyuncular izin verirse...

YORUM YAZ