MENÜ

Sedat İncesu: Hırsızlara, sapıklara ve vatan hainlerine karşı...

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın başarılı hocası Sedat İncesu, kendisine ait sosyal medya hesabından takımı üzerine bir operasyon yürütüldüğünü iddia ederek çok sert açıklamalar yaptı.

Sedat İncesu: Hırsızlara, sapıklara ve vatan hainlerine karşı...

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'ni uzun yıllardır domine eden ve Avrupa'da sayısız başarılar kazanan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı bu sezon oldukça zor günler geçiriyor.

Maddi sıkıntılar nedeniyle kadrodan önemli yıldızlarını kaybeden Sarı-Kırmızılılar 8 oyuncuyla sezona devam ediyor.

Bir dönem Türkiye Tekerlekli Sandalye A Milli Takımı'nı da çalıştıran koç Sedat İncesu, tüm bu zorluklara karşın Galatasaray'la birlikte iyi sonuçlar almaya başladı.

Sarı-Kırmızılı taraftarın çok sevdiği bir isim olan Sedat İncesu, bugün kendisine ait sosyal medya hesabından çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

Galatasaray'ın Tekerlekli Sandalye şubesinin kapanması için kendilerine operasyon yapıldığını ifade eden İncesu şu ifadeleri kullandı:

''8 kişilik engelsiz aslanlarsan dahi korkan tamamı ile kapanması için her türlü işbirliğine girenlerin pis senaryosu yarın devreye giriyor...''

''Kendisi ortaya çıkmamak için korkup kaçan ama tüm takımları arayarak maçlara itiraz etmesi için yalvaran zavallı seni biliyoruz...''

''Bizi görünce ezik ezik sırıtıp sırtımızdan vurmak yerine adam olda derdin ne bize söyle biz kendimiz itiraz edelim.''

''Sahip çıkma zamanı Galatasaraya ve Engelsiz Aslanlara... anlayacağız değerimizin ne olduğunu hırsızlara sapıklara vatan hainlerine karşı.''

Peki, İncesu bu açıklamaları neden ve kime yaptı?

İşte iddialar:

Galatasaray'da forma giyen Polonyalı sporcular Mateusz Filipinski ve Piotr Luszynski'nin Türkiye Milli Takımı'nda oynayabilmesi için gerekli prosedürler yapıldı ve iki oyuncu Türk vatandaşlığına geçti. Ancak Milli takımı çalıştıran Harman Yazıcıoğlu, bu ikiliyi kadroya almadı ve iki oyuncu tekrar Polonya adına Avrupa Şampiyonası'nda mücadele etti.

Hali hazırda Türk pasaportuna sahip iki oyuncu, yönetmelikler gereği Türk oyuncu statüsünde Galatasaray forması giyiyor.

İddiaya göre Sedat İncesu ile arasının açık olduğu belirtilen milli takım hocası Harman Yazıcıoğlu ve bir takım kişilerin, bu sezon Galatasaray'ın oynadığı maçlardaki rakiplerini arayarak maçlara itiraz etmesini istiyor. Neden olarakta Polonyalı iki oyuncunun milli takımda oynamadan Türk statüsünde oynuyor olması gösteriliyor.


Harman Yazıcıoğlu: IWBF'in kurallarına aykırı

Haberin Devamı
YORUM YAZ