MENÜ

Ancelotti, Arda Güler'i 120 milyon Euro'luk yıldızının yerinde oynatacak!

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, yeni takımıyla çıktığı ilk idmanlarda göz doldurdu. İtalyan hocası Carlo Ancelotti'nin gözüne girmeyi başaran 18'lik yıldızın, oynayacağı pozisyon da şekillenmeye başlıyor. işte tüm detaylar...

Ancelotti, Arda Güler'i 120 milyon Euro'luk yıldızının yerinde oynatacak!

Arda Güler, yeni takımıyla çıktığı ilk idmanlarda göz doldurdu. İtalyan hocası Carlo Ancelotti'nin gözüne girmeyi başaran 18'lik yıldız, astronomik bir yatırım yapılan yıldızın yerinde oynayabilir.

Haberin Devamı

'ŞAMPİYONLUK İÇİN BURDAYIM!'

62 SIRA BİRDEN YÜKSELDİ

Real Madrid'in Fenerbahçe'den kadrosuna kattığı Arda Güler, Golden Boy ödülü sıralamasında 62 sıra yükselerek, 16'ncı oldu. İtalyan spor gazetesi Tuttusport tarafından 2003 yılından beri Avrupa liglerinde görev yapan 21 yaş altındaki en iyi oyuncuya verilen Golden Boy ödülüne, Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler de aday gösterilmişti. Haziran ayında 78'inci sırada yer alan milli futbolcu, İspanyol devine transferinin ardından 62 sıra birden yükseldi ve Temmuz ayında 16'ncı sırada yer aldı.

Ancelotti, Arda Güleri 120 milyon Euroluk yıldızının yerinde oynatacak

TEK TÜRK FUTBOLCU

Öte yandan listenin ilk sırası ise Bayern Münih'in 20 yaşındaki yıldızı Jamal Musiala'nın oldu. Arda Güler'in Real Madrid'den takım arkadaşı Jude Bellingham 2'nci sırada bulunurken, bu isimleri Barcelona'dan Pablo Gavi takip etti. Golden Boy ödülü için açıklanan 100 kişilik listede bulunan tek Türk futbolcu Arda Güler olmuştu.

Haberin Devamı

İSPANYOL BASINI YAKIN TAKİPTE

Real Madrid'de yeni sezon hazırlıkları başlarken teknik direktör Carlo Ancelotti, iki yeni ismin performansından büyülenmiş durumda. Mundo Deportivo'nun haberine göre Real Madrid'in yeni başlayan 2023-24 sezonu hazırlıklarında Milan'daki 3 senelik kiralık dönemi sonrası takıma katılan Brahim Diaz ve Fenerbahçe'den transfer Arda Güler, en dikkat çekici isimler oldular.

Mundo Deportivo, Brahim Diaz ile birlikte dikkat çeken diğer isim Arda Güler'in şimdiden kalitesini gözler önüne serdiğini belirtti. Sürpriz bir imza ile takıma katıldığı belirtilen 18 yaşındaki yıldızın, ilk takımda istediği dakikaları alma arzusunu net bir şekilde ortaya koyduğu ifade edildi.

Ancelotti, Arda Güleri 120 milyon Euroluk yıldızının yerinde oynatacak

ANCELOTTİ, KURGUYU BELİRLEDİ

ABD'de sezon öncesi kampına giren Real Madrid, 2023/24 sezonu için hazırlıklarını sürdürüyor. Gazeteci Mario Cortegana'nın haberine göre, Carlo Ancelotti şu ana kadar antrenmanlarda iki diziliş denedi. Birincisi, 120 milyon Euro'luk yıldızı Bellingham'ın 10 numara pozisyonunda oynadığı 4-4-2 elmas dizilişi. İkincisi ise Arda Güler'in 10 numara pozisyonunda oynadığı 4-2-3-1 dizilişi.

İKİ FORMASYON DENİYOR

Haberin Devamı

4-4-2 elmas dizilişinde orta sahada Bellingham'ın yanı sıra Eduardo Camavinga, Federico Valverde ve Luka Modric gibi oyuncular yer alıyor. İngiliz oyuncu, elmas dizilişte orta sahanın en ilerisinde oynarken Modric ile Valverde kenarlarda, Camavinga ise geride oynuyor.

Jude Bellingham ile Arda Güler'in takıma transferiyle birlikte Carlo Ancelotti'nin elindeki orta saha seçeneği artarken tam kadroyu nasıl kuracağı sezon öncesi yapılan antrenmanlara göre şekillenecek. Real Madrid yeni sezon öncesi ilk hazırlık maçını 24 Temmuz'da AC Milan'a karşı oynayacak ve ardından Manchester United, Barcelona ile Juventus maçlarına çıkacak.

Ancelotti, Arda Güleri 120 milyon Euroluk yıldızının yerinde oynatacak

 

YORUM YAZ