MENÜ

Çaykur Rizespor deplasmanında tek başına Pendikspor’u destekleyen taraftar konuştu! ‘Kapı kilitliydi, şaşırdılar…'

Çaykur Rizespor deplasmanında takımını tek başına desteklerken kameralara yansıyan Pendikspor taraftarı, Fanatik’e konuştu. O anki duygularını tarif eden taraftar, Rize’de yaşadığı ilginç olayları anlattı.

Çaykur Rizespor deplasmanında tek başına Pendikspor’u destekleyen taraftar konuştu! ‘Kapı kilitliydi, şaşırdılar…'

Trendyol Süper Lig’in 17. Hafta mücadelesinde Pendikspor, Çaykur Rizespor’a deplasmanda 5-1 mağlup oldu. Maçın henüz başında 9. dakikada Halil Akbunar’ın kaydettiği gol ile 1-0 öne geçen İstanbul ekibi, üstünlüğünü koruyamadı.

Haberin Devamı

Rize'de gol yağmuru

16. dakikada Gaich’in golüyle skoru 1-1’e getiren Çaykur Rizespor, 41’de Benhur Keser ile 2-1 öne geçti. 45+1’de sahneye çıkan Verasanovic, ilk yarının skorunu 3-1 olarak tayin etti. İkinci devreye de hızlı başlayan ev sahibi ekip, 54’te Gaich ile farkı üçe çıkardı. 58’de Verasanovic yine ağları havalandırdı ve skor 5-1’e geldi. 90+2’de 10 kişiyle penaltı kazanan konuk ekipte Oscar Romero penaltıyı kaçırdı ve mücadele 5-1 sona erdi. Bu sonuçla Çaykur Rizespor ligde puanını 25'e yükseltirken, Pendikspor ise 13 puanda kaldı.

Maçı tek başına izledi!

Gol düellosu şeklinde geçen Çaykur Rizespor - Pendikspor mücadelesinde ilginç bir an yaşandı. Halil Akbunar’ın 9. dakikada kaydettiği golün ardından kameralar deplasman tribününe döndü ve yalnızca bir kişinin gole sevindiği görüldü. Tek başına Pendikspor’u Rize’de yalnız bırakmayan taraftara Fanatik ulaştı. Pendikspor taraftarı Metehan Mungan, o anlarda yaşadığı duyguyu anlattı.

Haberin Devamı

Çaykur Rizespor deplasmanında tek başına Pendikspor’u destekleyen taraftar konuştu ‘Kapı kilitliydi, şaşırdılar…

"10 senedir tribündeyim"

Doğma büyüme Pendikli olduğunu belirten Metehan Mungan, “İlkokuldan üniversiteye kadar Pendik’te okudum. Tribünde 10. senem. 26 yaşındayım, 5 senedir deplasmanlara gidip gelirim. Allah sağlık verdiği sürece her maça giderim. Pendik’teki maçları zaten kaçırmam" ifadelerini kullandı.

"Telefonuma mesaj yağdı!"

Halil Akbunar’ın golünün ardından yaşadıklarını anlatan Mungan, "Golün olduğu kale, deplasman tribününe uzak olan kaleydi. Fileler havalandığında nerede olduğumu unuttum. Sosyal medyadaki görüntüleri devre arasında gördüm. Telefonuma mesaj yağdı. Herkes beni etiketleyip görüntüleri paylaşmış. Çok mutlu oldum. Bir, bazen her şeyden büyük olabiliyormuş. Orada bulunduğum için kendimle gurur duydum. Benim için güzel bir anıydı” dedi.

"Isınırken beni selamladılar"

Maç öncesinde Pendikspor oyuncuları ile iletişimini de anlatan Mungan, “Isınırken beni gördüler ve selamladılar. Gökcan Kaya, Oscar Romero ve Alpaslan Öztürk selamladı. Alpaslan yanıma kadar gelerek bana teşekkür etti. Golden sonra kulübedeki oyuncular bana baktı. Bir ara, Rizeliler sustuğunda tek başıma beste girdim, oyuncular bana baktı. Rizeliler beni ıslıkladı. Elimden gelenin en iyisini yapmak zorundaydım. Tek başıma az da olsa etki yarattım. Avazım çıktığı kadar bağırdım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Çaykur Rizespor deplasmanında tek başına Pendikspor’u destekleyen taraftar konuştu ‘Kapı kilitliydi, şaşırdılar…

"Herkes yerel takımını desteklemeli"

Yerel kulüpleri desteklemenin futbolu geliştireceğine inandığını söyleyen Pendikspor taraftarı, "Başka bir kulübe hiçbir zaman sempatim olmadı. Pendikspor alt liglerden çıkınca Passolig aldım. Avrupa kültürüne yatkınlığım var. Herkes kendi yerel takımını desteklerse rekabet ortamı ancak o zaman artar. Alt ligler çok hoşuma gidiyor. Yeni şehirleri gezmek hoşuma gidiyor. Yerelcilik daha çok hoşuma gidiyor. Her zaman tribünleri dolu olan Anadolu kulüpleri bile son zamanlarda boş tribünlere oynuyor. Bu durumun değişmesi ve futbolun bu şekilde gelişmesi gerek" dedi.

En çok beğendiği futbolcuyu açıkladı

Pendikspor’un kümede kalma şansını değerlendiren Mungan, “Son ana kadar mücadele edeceklerine inanıyorum. Her zaman destekleyeceğiz. İnşallah devre arasında savunmaya, kaleye takviyeler yaparsak toparlanacağımızı düşünüyorum” sözlerini sarf etti. Pendikspor’da en çok Oscar Romero’nun yeteneğini beğendiğini ve Güney Amerikalı futbolcunun ayak tekniğinin çok iyi olduğunu belirten Pendikspor taraftarı, Trendyol Süper Lig’de ise Anastasios Bakasetas’ı favorisi olarak seçerek, "Ligde genel olarak en beğendiğim oyuncu Bakasetas. Uzaktan şutlarını çok seviyorum" dedi.

Haberin Devamı

Çaykur Rizespor deplasmanında tek başına Pendikspor’u destekleyen taraftar konuştu ‘Kapı kilitliydi, şaşırdılar…

"Güvenlik görevlileri bile şaşırdı!"

Rize deplasmanında Pendikspor taraftarının olacağını kimsenin beklemediğini söyleyen Mungan, "Görevliler de benim geleceğimi beklemiyordu. Onlara da sürpriz oldu. Deplasman tribününe gelince kapı kilitliydi. Güvenlik görevlileri şaşırdı, kapıyı açtı. Beni korumak için 25-30 tane özel güvenlik vardı" ifadelerini kullandı.

Çaykur Rizespor deplasmanında tek başına Pendikspor’u destekleyen taraftar konuştu ‘Kapı kilitliydi, şaşırdılar…

"Bundan sonra yalnız kalmam!"

Çaykur Rizespor maçının ardından birçok mesaj aldığını ifade eden Mungan, sözlerini şöyle tamamladı: “Dünden sonra birçok arkadaşım yazdı. Bir sonraki deplasman olan Gaziantep’e de gitmeyi düşünüyorum. Dünden sonra artık yalnız kalmayacağım. Sosyal medyada herkes, ‘bundan sonra seninleyiz’ yazdı ve bana destek oldu. Pendikspor için güzel bir farkındalık yarattım."

Haberin Devamı

Samet Çayır | FANATİK ÖZEL

YORUM YAZ