MENÜ

Fenerbahçe'de Cengiz Ünder gerçeği ortaya çıktı! İsmail Kartal...

Fenerbahçe’ye 15 milyon euroya katılan Cengiz Ünder, İrfan Can’ın kart sınırında olması nedeniyle Kayseri maçına ilk 11’de başlangıç yaptı. Gol ve asistiyle sarı-lacivertlileri sırtlayan milli futbolcu, Teknik Direktör İsmail Kartal’ın özel konuşmalarıyla yıkılmadı.

Fenerbahçe'de Cengiz Ünder gerçeği ortaya çıktı! İsmail Kartal...

Fenerbahçe’de Cengiz Ünder sevinci yaşanıyor. Fenerbahçe’de bir türlü bekleneni ortaya koyamayan milli futbolcu, Dzeko ile İrfan Can’ın yokluğunda liderliğini gösterdi, Kayseri maçındaki gol ve asistiyle, “Hoş geldin Cengiz” dedirtti.

Haberin Devamı

Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen futbolcu, gerek formsuzluk gerekse de sakatlıklar sebebiyle beklenen performansı gösterememişti. Cengiz, kanatta İrfan Can Kahveci’nin de müthiş performansı sonrası, iyileşse de forma şansı bulmakta zorlandı. Fenerbahçe’nin 15 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek aldığı futbolcu, katkı sağlayamadığı için eleştiriliyordu.

Galatasaray maçı öncesi, Teknik Direktör İsmail Kartal, kart sınırındaki isim İrfan Can Kahveci’yi ilk 11’de başlatmadı. Kayseri deplasmanında bu sayede ilk 11’de yer bulan Cengiz, attığı ilk gol ve asistiyle, puanın kazanılmasında en önemli rolünü oynadı.

Tecrübeli futbolcu, benzer bir etkiyi de sezon başındaki Samsunspor deplasmanında yapmıştı. 0-0 devam eden maçta kilidi açan golün asistini Dzeko’ya yapmıştı. Her ne kadar tam olarak istenen seviyeye henüz ulaşamamış olsa da, iki maçta sonuca doğrudan olumlu etki etti.

Haberin Devamı

Cengiz, kulübede otururken bile, teknik heyet kendisiyle yakından ilgilendi. Başta Teknik Direktör İsmail Kartal, özel görüşmeler yaparak futbolcunun toparlanmasını sağladı. Teknik heyetinden bu güveni alan Cengiz de kendini hazır tuttu. Özel çalışmalar yaptı.

FRED'İN YERİNE CRESPO

Fenerbahçe’de Teknik Direktör İsmail Kartal’ın derbi planı, Kayserispor maçı kadrosu ile başladı. Sarı-lacivertlilerde Dzeko riske edilmedi. Kart sınırındaki İrfan ve Crespo da ilk 11’de yoktu. Ancak her şey iyi giderken Fred’in kırmızı kartı tüm planı alt üst etti. Kartal, derbide Crespo’yu 6 numarada, Fred’i onun önünde oynatacaktı. Ancak Ferdi’nin kırmızısı sonrası bu plan hayata geçemeyecek. İsmail 6 numarada oynayacak. Crespo ise 8 numarada Fred’in pozisyonunda görev yapacak.

Fenerbahçe’de gerçek anlamda alternatifi olmayan tek isim Fred. Futbolcunun sakatlığında sarı-lacivertliler oynadığı hiçbir maçı kazanamadı. Bu yüzden derbide bu futbolcunun görevini üstlenecek olan Crespo maçın en kritik adamı olacak.

FARKLI BİR TİP

Cengiz’in takıma dahil olması ve katkı vermeye başlaması büyük önem taşıyor. Özellik olarak kanatlarda oynayan İrfan Can ve Tadic’ten farklı olan milli futbolcu, gerçek anlamda bir kanat oyuncusu. Bu da takım içindeki çeşitliliği arttırıyor. Yaptığı ortalar ve attığı etkili şutlar dışında, Kayseri maçında olduğu gibi bitiricilik özelliği de bulunuyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Cengiz Ünder gerçeği ortaya çıktı İsmail Kartal...

YORUM YAZ