MENÜ

Mustafa Akçay: Tarihi bir eşik atladık

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, FK Kukesi maçının ardından düzenlediği basın toplantısında gruplara kaldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Mustafa Akçay: Tarihi bir eşik atladık

Akçay, genel olarak iyi bir görüntü ortaya koyduklarını vurgulayarak, "Zaman zaman oyunumuz kesintiye uğruyor, pas bağlantılarımızın zorlaştığı anlar yaşıyoruz. Ancak bu sorunu da aşabilecek yollar ve argümanlar bulmak bizim görevimiz. Takımımda fiziksel olarak bir sorun yok. Ama oyun mentali ve gidecek olduğumuz yollar konusunda biraz sıkıntılarımız var. İki ayaklı maça baktığınızda tur atlama, play-off geçme açısından iki önemli müsabaka oynadık. Tarihsel bir süreçte de önemli bir nokta var. Teknik heyet olarak biz, futbolcular ve kulüp olarak, tarihi bir eşik atladık. Umarım orada da geçmiş dönemlerde çok başarılı olan teknik adamlarımıza, takıma yakışır şekilde skala yüksek tutup, o başarıyı biz de gösteririz. Bütün amacımız bundan sonra bu olacak. Ligde Akhisar Belediyespor maçı bizim için çok daha önem kazanmış durumda. Umarım orda da istediklerimizi alırız. Daha sonra 15 günlük maç arası olacak. Onu iyi değerlendirmek istiyoruz" dedi.

"VOLKAN CEZA OLARAK PROFESYONEL DÜZEYDE CEZA ALACAKTIR"
Akçay, Çaykur Rizespor maçında taraftarlarla yaşadığı gerginlik sonrası ağlayarak sahayı terk eden Volkan Şen'e profesyonel anlamda ceza verileceğini de ifade ederek, "Volkan bir travma yaşadı. Psikoloğumuzla yaptığımız konuşmalarda, 1 - 2 hafta dinlenmenin hem onun için, hem işleyiş açısından doğru olacağını söyledi. Bilime saygı her zaman önde olduğu için o şekilde bu konuyu ele aldık. Volkan'ın dışlanması söz konusu değil. Ceza olarak profesyonel düzeyde tabi ki ceza alacaktır. Bu Mustafa Akçay da olsa alacaktır, Volkan da olsa alacaktır. Bu olayın duygusal ve insanı, bir de profesyonel yönü var. İkisini ayrı ayrı düşünmek zorundasınız. Burada bir insan var, aile var. Hepimiz çocuklara en ufak şeyde kaplan değil aslanın üzerine atlarız. Bu tarafta da profesyonel bir duruş var. İkisini karıştırmadan işleyişi sürdürüyoruz" diye konuştu.

"BU DENİZ ÜZERİNDE YÜRÜMEK KADAR DEĞERLİ"
Forvet transferi için beklentilerinin sürdüğünü de vurgulayan Akçay, şöyle konuştu: "Kulübün içinde bulunduğu şartları düşünmek zorundayım. Ben yabancı bir teknik adam değilim. Trabzonlu, Trabzonsporlu bir teknik adam olarak düşündüğüm zaman nerelerde fedakarlık yapmam gerektiğini bilmek zorundayım." Gruplara kalmalarının kendisi için deniz üzerinde yürümek gibi bir şey olduğunu da ifade eden Akçay, şu ifadeleri kullandı: "Çünkü benim için olağanüstü ir şey. Deneyimi olan biri olarak çok önemsiz bir şey gibi gelebilir. Ama bizim teknik heyetimiz ve futbolcularımız için deniz üzerinde yürümek kadar değerli. Onun ne anlam ifade ettiğini biliyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Başarı için eğer uyumamak gerekiyorsa aylarca uyumayacağız."

"KEŞKE BABAM HAYATTA OLSAYDI DA BU ANI GÖRSEYDİ"

Teknik Direktör Mustafa Akçay, maç sonunda katıldığı canlı yayında ise, "Keşke babam hayatta olsaydı da bu anı bu başarıyı görseydi. Keşke ağabeyim hayatta olsaydı da bu anı görseydi. Ama hayatta bu tür şeyler oluyor. Galibiyeti Volkan'a armağan ediyoruz" şeklinde konuştu.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ