Altay Bayındır ilk 11'de sahaya çıktı tüm planlar bozuldu 'Göz ardı edilmemesi gerekiyor'
28 Temmuz 2025, Pazartesi 13:29Güncelleme Tarihi:
2023 yılında Fenerbahçe'den, Manchester United'a transfer olan milli futbolcu Altay Bayındır'ın İngiltere günleri beklendiği gibi olmadı. 27 yaşındaki oyuncu adeta kulübeye hapsolurken, Onana'nın sakatlığı sonrası şans yakalaması bekleniyordu ancak United'ın bir kaleci transferi yapacağı iddiaları sonrası neler olacağı merak ediliyordu. Bayındır, West Ham United'la oynanan hazırlık maçında ilk 11'de sahaya çıktı ve performansıyla planları bozdu.
Manchester United'da yeni sezon hazırlıkları öncesi Andre Onana şoku yaşanmıştı. Takımın Kamerunlu kalecisi André Onana, arka uyluk kasından sakatlanmış ve hazırlık kampına katılamamıştı. Yapılan ilk kontroller sonucunda, kalecinin 6 ila 8 hafta sahalardan uzak kalacağı bildirilmişti. Oyuncunun 17 Ağustos'taki ilk Premier Lig maçında sahada olması mucize olarak görülüyor.

Onana’nın sakatlığı nedeniyle ahalardan uzak kalacağı Manchester United’da, Altay Bayındır’ın kaleyi devralması bekleniyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde United'ın bir kaleci arayışında olduğu iddiaları Bayındır cephesinde şaşkınlık yaratmıştı.

İngiltere Premier Lig'de yeni sezon öncesinde hazırlıklarını Amerika Birleşik Devletleri'nde sürdüren Manchester United, kamptaki ilk maçını West Ham United karşısında oynadı. Altay Bayındır da ilk 11'de sahadaydı. Altay'ın ABD kampındaki diğer maçlarda da forma giymesi bekleniyor.

İngiliz basınından Times'ta yer alan haberde Manchester United'ın West Ham United'la oynadığı maç için yapılan değerlendirmede Altay Bayındır'ın performansına da yer verildi. Andre Onana'nın sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek olmasından dolayı Altay'ın kendini gösterme şansı elde edeceği belirtildi.

Altay'la ilgili, "Onana sahada antrenman yapabiliyor ve sezon başlangıcına hazır olabilir ancak hazır olmazsa Altay, bu bölge için Manchester United'ın fazla para harcamasına gerek olmadığını gösterebilir." denildi.
