MENÜ

Kırmızı bez ne anlama geliyor? Fransa'da corona virüsü dayanışması

Fransa'daki kırmızı bez ne anlama geliyor? Fransa’da corona virüsü (Covid-19) salgını çeşitli sosyal dayanışma yöntemlerini de beraberinde getiriyor.Ülkede yaşlı ve yalnız insanlara yardım etmek için "Kırmızı Bez Dayanışması" başlatıldı. Evin penceresine asılan kırmızı bez evde yaşlı, yalnız ve yardım isteyen kişi var anlamına geliyor.

Kırmızı bez ne anlama geliyor? Fransa'da corona virüsü dayanışması

Fransa'da yeni tip corona virüsü (COVİD-19) salgını nedeni ile kendini tehlikede hisseden yaşlı ve yalnız yaşayan kişilerin yardım çağrısı olarak pencereye kırmızı bez asmaya başladı.

Haberin Devamı

Kırmızı bez ne anlama geliyor?

Evin penceresinde asılı kırmızı bez olması durumunda, evde yaşayan kişinin yaşlı ve yalnız olduğu yardım istediği anlamına geliyor. Fransa'da koronavirüs salgınına karşı olağanüstü hal kapsamında üç gündür sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Ülkede insanlar çeşitli sosyal dayanışma yöntemleriyle bu zor günlerin üstesinden gelmeye çalışıyor.

Fransa'da korona virüsü salgınına karşı olağanüstü hal kapsamında üç gündür sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Fransa'da şimdiye kadar 9.043 koronavirüs vakası tespit edildi. Ülkede 243 kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklanırken, 12 kişinin ise iyileştiği duyuruldu.

YORUM YAZ