MENÜ

"Dereceye giren güreşecek"

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne zembilini alanın gelemeyeceğini, dereceye girebilenlerin güreşebileceğini belirtti.

"Dereceye giren güreşecek"

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne zembilini alanın gelemeyeceğini, dereceye girebilenlerin güreşebileceğini belirterek, "Bu ne demektir diğer güreşlerde hatır gönül işi ortadan kalkacak, herkes puan almak, Kırkpınar’a katılmak için güreş tutacaktır" dedi.

Sedefçi, Edirne Belediyesi’nde düzenlediği basın toplantısında, bu yıl 651’incisi düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin kentin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Yağlı güreşleri sadece yurt içinden değil, yurt dışından da çok sayıda turistin izlediğini anımsatan Sedefçi, Güreş Federasyonu’nca, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne yönelik alınan kararların güreşlere heyecan katacağını vurguladı.

Hamdi Sedefçi, bir gazetecinin, "Antalya’da güreşçilerin alınan kararlara tepki gösterdiğini" hatırlatarak görüşünü sorması üzerine, şöyle konuştu:
"Kırkpınar’a zembilini kapan gelemeyecek, dereceye giren insanlar burada güreş tutacaklar. Bu ne demektir diğer güreşlerde hatır gönül işi ortadan kalkacak, herkes puan almak, Kırkpınar’a katılmak için güreş tutacaktır. Kırkpınar’da 40 kişinin katılacağı kaliteli güreşler olacak. Burada en önemli şey başpehlivanlık güreşi. 40 dakika içinde pehlivan rakibini yenemez ise kim fazla puan almışsa o kazanacak. Artık saatlerce yenişemeyen pehlivanlar güreş sevenleri ve televizyon başındaki kişileri sıkmayacaklar. Adam gibi güreşecekler.
Bu kuralları federasyon koydu. Bizim de görüşümüz bu doğrultuda. Bu kuralları beğenmeyen güreşmesin. Burası Kırkpınar ise, er meydanı ise gelenek ve görenekleri bozmaya kimsenin hakkı yok. Aman efendim pehlivan beğenmemiş, defolsun gitsinler, adam gibi güreşen bizim başımızın tacı olacak, güreşmeyen işine bakacaktır. Adam gibi güreşen hakkını alacak."

Türkiye Güreş Federasyonu, bu yıl 651’incisi düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yaşanan aksaklıkların giderilmesi için puanlama ve baraj sistemi ile bu kriterleri geçebilen 40 başpehlivanın Kırkpınar’da güreşmesi, ilk 8’e giren sporcuların seri başı olması ve ödüllerden önce doping kontrolünün yapılması gibi bir dizi kararlar almıştı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ