SÜPER LİG'DE ŞAMPİYON GALATASARAY! (ÖZET) Konyaspor - Galatasaray maç sonucu: 1-3

Süper Lig'in 38. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Konyaspor'u 3-1 mağlup etti ve lig tarihindeki 24. şampiyonluğuna ulaştı. Konyaspor ise diğer maçlarda alınan sonuçlar neticesinde ligde kaldı.

Süper Lig'de 2023-24 sezonunun sonuna gelindi ve Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Konyaspor'u 3-1 mağlup ederek ligde mutlu sona ulaştı. Sarı-Kırmızılılar, tarihindeki 24. lig şampiyonluğunu elde etti.

Haberin Devamı
REKOR PUANLA BİTTİ

Galatasaray, 38 maç sonunda 102 puanla ligin puan rekorunu kırarak şampiyonluğa ulaşırken Konyaspor da Ankaragücü'nün Trabzonspor deplasmanında aldığı yenilgi neticesinde 38 maç sonunda 41 puanla 16. sırayı alarak ligde kaldı.

ŞAMPİYON GALATASARAY!

Konyaspor'u 3-1 mağlup eden Galatasaray, Süper Lig tarihindeki 24. şampiyonluğuna ulaşmayı başardı.

MAÇ SONUCU | KONYASPOR 1-3 GALATASARAY

Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Konyaspor'u kritik maçta 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Haberin Devamı
DAVINSON BİR KEZ DAHA GOLE YAKLAŞTI

Galatasaray'ın sağ kanattan kullandığı kornerde kale alanı üzerinde Davinson Sanchez'in iyi yükselerek uygun pozisyonda yaptığı kafa vuruşu uzak direk dibinden auta gitti.

ZAHA OYUNA GİRDİ

Galatasaray'da Barış Alper Yılmaz'ın yerine Wilfried Zaha oyuna dahil oldu.

GOL | KONYASPOR 1-3 GALATASARAY

Fernando Muslera'nın kafayla uzaklaştırmak istediği top, Muhammet Demir'de kaldı. Muhammet'in bıraktığı topa Louka Prip'in ceza alanı dışı sol çaprazdan yaptığı vuruş ağlara gitti ve Konyaspor, farkı 2'ye indirdi.

78' Louka Prip (1-3)

Haberin Devamı
SONER FIRSATI DEĞERLENDİREMEDİ

Gelişen Konyaspor atağında sağ kanattan verilen pasta ceza alanı ön çizgisi içerisinde Soner Dikmen'in uygun pozisyondaki vuruşu auta gitti.

AURIER VE TETE OYUNDA

Galatasaray'da Dries Mertens ve Kaan Ayhan oyundan çıkarlarken yerlerine Tete ve Serge Aurier dahil oldu.

KONYASPOR SAVUNMASINDA HATA

Konyaspor savunmasının çıkarken yaptığı hata sonrası topu alan Kerem Aktürkoğlu'nun ceza alanına girip kale alanı sol çaprazdan yaptığı vuruşu direk dibinde Jakub Slowik kurtardı.

Haberin Devamı
ADİL'DEN KRİTİK MÜDAHALE

Barış Alper Yılmaz, sağ kanattan taşıdığı topu kale alanı içerisine çevirirken Mauro Icardi'den önce topa dokunan Adil Demirbağ, topu kornere gönderdi.

GOL | KONYASPOR 0-3 GALATASARAY

Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında ceza sahasına yerden pasta Dries Mertens'in bıraktığı topa ceza alanı dışından vuruşunu yapan Berkan Kutlu, takımı adına farkı 3'e çıkaran isim oldu.

53' Berkan Kutlu (0-3)

GOL | KONYASPOR 0-2 GALATASARAY

Lucas Torreira'nın sağ kanattan ortasına kale alanında topukla çok şık bir vuruş yapan Mauro Icardi, takımı adına farkı 2'ye çıkardı.

51' Mauro Icardi (0-2)

Haberin Devamı
CIKALLESHI KALEYİ BULAMADI

Konyaspor'un sol kanattan Guilherme ile kullandığı serbest vuruşta yapılan ortaya ön direkte Sokol Cikalleshi'nin kafa vuruşu üstten dışarı gitti.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Konyaspor - Galatasaray maçında ikinci yarının ilk düdüğü geldi. 

KONYASPOR'DA DEĞİŞİKLİK

Ev sahibi Konyaspor'da ikinci yarı öncesi Teenage Hadebe'nin yerine Filip Damjanovic oyuna dahil oldu.

Haberin Devamı
GALATASARAY'DAN PAYLAŞIM

Karşılaşmanın ilk yarısında Barış Alper Yılmaz'ın Teenage Hadebe'nin müdahalesi ile penaltı beklediği pozisyona ilişkin Galatasaray, maçın devre arasında bir paylaşım gerçekleştirdi.

İLK YARI SONUCU | KONYASPOR 0-1 GALATASARAY

Galatasaray, Konyaspor deplasmanında ilk yarıyı Mauro Icardi'nin attığı golle 1-0 önde tamamladı.

KONYASPOR SAVUNMASI DİKKATLİ

Berkan Kutlu'nun ara pasına hareketlenen Kerem Aktürkoğlu'nun kontrolü sonrası Konyaspor savunması araya girerek topu kornere yolladı.

ABDÜLKERİM YİNE TEHLİKE YARATTI

Galatasaray'ın Dries Mertens ile sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Kaan Ayhan'ın ön direkte yaptığı kafa vuruşunun ardından arka direkte Abdülkerim Bardakcı'nın dokunuşu auta gitti.

DAVINSON GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Galatasaray'ın sol kanattan Dries Mertens ile kullandığı köşe vuruşunda yapılan ortaya Jakub Slowik'ten önce kale alanında vuruşunu yapan Davinson Sanchez'in kafası auta gitti.

İTİRAZLARI NEDENİYLE SARI KART

Konyaspor'da Alassane Ndao, Berkan Kutlu ile mücadelesi sonrası korner beklerken aut kararı sonrası sert tepkisi ve itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

8 DAKİKA UZATMA

Sahaya atılan konfetiler nedeniyle birçok kez duran Konyaspor - Galatasaray maçının ilk yarısının sonuna 8 dakika ilave edildi.

OKAN BURUK'A SARI KART

Konyaspor'un kazandığı serbest vuruşun yerine ilişkin itirazlarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sarı kart gördü. 

İLK SARI KART DAVINSON'A

Davinson Sanchez, Sokol Cikalleshi'ye yaptığı faul sonrası karşılaşmada ilk sarı kartı gören isim oldu.

HADEBE'DEN BİR KRİTİK MÜDAHALE DAHA

Kale alanı içerisinde yaşanan karambolde Barış Alper Yılmaz'ın vuruşu Teenage Hadebe'den dönerken sonrasında Kaan Ayhan'ın sağ çaprazdan şutu Jakub Slowik'te kaldı.

GOL | KONYASPOR 0-1 GALATASARAY

Galatasaray'ın sol kanattan geliştirdiği atakta Derrick Köhn'ün ortası ilk anda savunmadan dönerken sonrasında Köhn, gelişine bir kez daha topu içeri çevirdi ve kale alanı üzerinde kafayla dokunan Mauro Icardi, takımını deplasmanda öne geçirdi.

29' Mauro Icardi (0-1)

OYUN KISA SÜRELİĞİNE DURDU

Maçın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu, tribünlerden sahaya atılan konfetilerin temizlenmesi adına maçı durdurdu ve müsabaka kısa süreli aranın ardından yeniden başladı.

SLOWIK'TEN İZİN YOK

Dries Mertens'in savunma arkasına attığı topta Kerem Aktürkoğlu'nun kafa vuruşunu Jakub Slowik köşeden çıkardı ve top kornere gitti.

ABDÜLKERİM DİREĞE TAKILDI!

Galatasaray'ın sağ kanattan kullandığı kornerde Dries Mertens'in ortasına arka direkte kale alanı üzerinden Abdülkerim Bardakcı'nın yaptığı kafa vuruşu direkten döndü.

HADEBE'DEN KRİTİK MÜDAHALE!

Savunma arkasına yükseltilen topta Mauro Icardi, göğüs kontrolü sonrası vuruşunu yapmaya hazırlanırken Teenage Hadebe, kritik müdahalesi ile topu kornere gönderdi

ICARDI YETİŞEMEDİ

Sağ kanatta topla buluşan Dries Mertens'in ortasına yükselen Mauro Icardi, ön direkte topa yetişemeyerek kafa vuruşunu yapamadı.

KRİTİK MAÇTA İLK DÜDÜK!

Konyaspor - Galatasaray maçı, Tugay Kaan Numanoğlu'nun düdüğüyle başladı.

'ÇOK KALİTELİ BİR KADROLARI VAR'

Açıklamasında Galatasaray'ın kadro kalitesine değinen Çamdalı, "Galatasaray tarafından baktığımda aslında kimin oynadığı çok önemli değil bence. O kadar kaliteli kadroları var. Bizde de 3 haftadır oynanan iyi bir oyun var. Onun üzerine kurgulamaya çalışıyoruz. Antrenmanları da ona göre hazırlık yapıp çalışıyoruz. 3 haftadır nasıl oynuyorsak aynı şekilde bugün de sahaya öyle çıkacağız" ifadelerini kullandı.

ALİ ÇAMDALI: BASKI OLMASI NORMAL

Karşılaşma öncesi açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı da, "Açıkçası bir hafta boyunca algılardan uzak durup, mesafe koyup en iyi şekilde maçımıza odaklanmaya çalıştık. Takımla birlikte göreve geldiğimden beri dördüncü maçımız. Fenerbahçe'ye karşı nasıl hazırlandıysak, Samsun'a karşı nasıl hazırlandıysak bugün Galatasaray'a karşı da öyle hazırlandık. Tamamen kendi göbeğimizi kendimiz kesmek istiyoruz. Çünkü son 3 haftada 5 puanla biz, kendimizi bu pozisyona getirdik. Futbolcu arkadaşlarla birlikte... O yüzden diğer maçlar gibi aynı şekilde odaklandık ve hazırlandık. Baskı var mı? Her maç baskı var. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. O yüzden dediğim gibi baskı olması normal" dedi.

'OYUNCULARIMIN EN İYİSİNİ YAPACAĞINI BİLİYORUM'

Açıklamalarının devamında oyuncularına yönelik güvenini tekrarlayan Buruk, "İyi bir takımız, iyi bir ortama sahibiz, iyi hazırlandık. Her şey bizim için çok iyi. Konyaspor takımı da özellikle baktığımızda Ali Çamdalı geldikten sonra puan toplayarak kümede kalma şansını çok yükseltti, son haftaya bıraktı. Onlar için de önemli bir maç olacak. Çok önemli maç. Güzel bir ortam, güzel bir stadyum, zemin güzel. Futbol için çok güzel bir ortam. Bizim tabii ki hedefimiz kazanarak şampiyonluğumuzu ilan etmek. Tek isteğimiz, tek düşüncemiz bu. Buna odaklandık. Oyuncularıma çok güveniyorum. Bu maçta en iyisini yapacaklarını biliyorum. Galatasaray taraftarı da zaten her zaman yanımızda oldu. Bu da bizim için çok önemli. Bizi çok iyi uğurladılar. Bugün yine maça gelirken aynı şekilde, dün havalimanında aynı şekilde... Hep desteklerini bize verdiler, biz de bu desteğe layık olacağız" dedi.

OKAN BURUK: ÜZERİMİZDE BASKI OLUŞMAMASI GEREKİYOR

Konyaspor ile oynanacak mücadele öncesi açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Dün de Galatasaray için önemli bir gündü. Seçim vardı ve başkanımız Dursun Özbek, yönetim kurulu ile birlikte tekrar seçildi. Öncelikle onları kutlayarak başlayacağım. Çok da güzel, Galatasaray'a yakışır bir seçim oldu. Şu anda seçim bitti ve şampiyonluğa odaklandık. Bu hafta, tabii ki uzun bir haftaydı. Özellikle bizim için Fenerbahçe maçı sonrası yeniden toparlanmak... Yani aslında birinci gün şunu söyledim oyuncularıma; 6 puan önde olan takım bizdik, şu anda da 3 puan önde olan takım biziz ve ligin başlamasından önce son haftaya 3 puan farkla önde girin deseler birçok kişi ve biz de olmak üzere bunu kabul ederdik. Bu mantalite ile bu maça hazırlandık. Galatasaray; iyi oynayan, kazanan, ligde de 17 maç üst üste kazanmış bir takım. Birçok rekorları kırdı. Oyuncularım zaten iyi oyuncular. Kendilerine güvenmeleri gerekiyor. Tabii ki üzerimizde baskı oluşmaması gerekiyor. O yüzden kalitemiz, bu maçları oynama tecrübemiz, oyuncularımın bu maça vereceği tepki bizim için çok önemli. İyi hazırlandık. Tabii ki güzel geçti. Hafta içi de genel olarak bizim açımızdan güzeldi. Sadece Victor Nelsson ve Kerem Demirbay, bu hafta bizimle antrenmanlara çıkamadılar ama bugün kadrodalar, kadroda olmayı istediler. Gerekirse oynayabileceklerini söylediler. Bu da tabii ki takım içerisindeki hem inanmışlığı hem de arkadaşlarına olan güveni, desteği net bir şekilde ortaya koyuyor" dedi.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Süper Lig'in 38. haftasında Konyaspor - Galatasaray maçının ilk 11'leri belli oldu

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Berkan Kutlu, Torreira, Mertens, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Yedekler: Günay, Eyüp, Kerem D., Zaha, Tetê, Nelsson, Sérgio, Ndombele, Aurier, Vinicius

Konyaspor: Slowik, Uğurcan, Adil, Hadebe, Guilherme, Nzonzi, Soner, Ndao, Oğulcan, Ethemi, Sokol Cikalleshi

Yedekler: Deniz, Muhammet, Yunus, Prip, Cebrail, Kahraman, Ahmet, Boateng, Damjanovic, Marlos

Galatasaray sahaya çıktı

Galatasaraylı oyuncular karşılaşma öncesi Konya Büyükşehir Stadyumu çimlerine adım attı. Sarı - kırmızılı oyuncular saha zeminini kontrol etti.

Taraftarlar stadyuma giriş yapmaya başladı

Konyaspor taraftarları yavaş yavaş tribünlerdeki yerini almaya başladı. Hakem Tugay Kaan Numanoğlu ve yardımcıları da zemini kontrol etmek için sahaya çıktılar.

SAKATLIK ŞOKU

Galatasaray'da hafif bir sakatlık yaşayan Nelsson'un bu akşam Konyaspor maçında forma giyememe ihtimali söz konusu.(NTV Spor)

Konya Büyükşehir Stadyumu'nun son hali
Forma belli oldu

Süper Lig'in 38. haftasında oynanacak olan Konyaspor - Galatasaray karşılaşmasında konuk ekip klasik parçalı formayla sahada olacağını açıkladı.

KONYASPOR’A BERABERLİK YETİYOR


Trendyol Süper Lig’e veda eden takımlar Pazar günü oynanacak mücadelelerin ardından belli olacak. Pendikspor, Fatih Karagümrük ve İstanbulspor lige veda ederken Hatayspor, Ankaragücü ve Gaziantep FK’nın matematiksel olarak düşme ihtimali bulunuyor.

Puan cetvelinde 15. sırada bulunan Konyaspor ise 9 galibiyet, 14 beraberlik ve 14 mağlubiyetle 41 puana ulaştı. Yeşil-beyazlılar, karşılaşmada 1 puan alırsa ligde kalacak.

Galatasaray'dan maç günü paylaşımı
VAR HAKEMİ HOLLANDALI VAN BOEKEL

Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) yaptığı atamaya göre; bu akşam Galatasaray'ın Konyaspor'a konuk olacağı maçın VAR hakemi Hollandalı Pol van Boekel VAR hakemi olacak.

EURO 2024'TE DE GÖREV ALACAK

Pol van Boekel, EURO 2024'te de VAR hakemi olarak görev alacak isimlerden biri.

 

SARI-KIRMIZILILARDA HEDEF ŞAMPİYONLUK


Haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde giren lider Galatasaray, Konyaspor maçında sahadan beraberlikle ayrılması durumunda 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlayacak.

Galatasaray, ligin geride kalan 37 maçlık bölümünde 32 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayarak 99 puan topladı. Sarı-kırmızılılar, Konya deplasmanında 1 puan alırsa şampiyonluğunu ilan edecek.

MUHTEMEL 11'LER


Konyaspor: Slowik, Uğurcan, Adil, Hadebe, Guilherme, Soner, N'Zonzi, Ndao, Oğulcan, Ethemi, Çikalleshi.

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.

Konyaspor - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Trendyol Süper Lig'in 38. haftasında Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu oynanacak Konyaspor - Galatasaray maçını hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek ve karşılaşma 26 Mayıs 2024 Pazar günü saat 19:00'da başlayacak.

Konyaspor - Galatasaray maçı beIN SPORTS 1'de ve beIN Connect'te canlı yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı anlatımı fanatik.com.tr'de olacak.

 

YORUM YAZ