MENÜ

Galatasaray'a Hatayspor maçında mağlubiyeti getiren 5 madde

Galatasaray'da Hatay karşısında sadece skor değil, oynanan futbol da beğenilmedi. Oyuncular adeta maç seçerken, konsantrasyon sorunu da dikkat çekiciydi. Okan Buruk da eleştirilerden nasibini alırken, yeni transferlerin yetersizliği, rotasyon konusunda Buruk'un elini kolunu bağladı.

Galatasaray'a Hatayspor maçında mağlubiyeti getiren 5 madde

Galatasaray sezonun ilk yenilgisini Hatay deplasmanında alırken, bu sonuç adeta "geliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Daha birkaç gün önce Bayern Münih’e karşı Almanya’da kafa tutan Aslan’ın Hatay karşısındaki görüntüsü tam tersiydi. Bir takım 3 günde nasıl bu kadar değişebilirdi? Oyuncular maç mı seçiyor, yoksa yorgunluk veya konsantrasyon problemi mi yaşanmıştı?

Yenilgiyi Okan Buruk’a bağlayanların sayısı da bir hayli fazla. Peki tek suçlu Buruk mu?
Şampiyon takımın onca transferde rağmen ilerlemek yerine geriye gitmesi, bunu, sadece tercihleri nedeniyle Buruk üzerinden okumak ne derece adil olur?

Aslan’da endişe yaratan problemler var ve bunlar ilerisi için kaygı veriyor. İşte sorunlar:

YENİ TRANSFERLER ORTADA YOK

Galatasaray’da kadro mühendisliği erken sorgulanmaya başladı. Ndombele, Hatay’da bile şans bulamazken sosyal medyaya malzeme olmaya devam ediyor! Ziyech, Zaha ve Tete’nin performansları ise büyük bir soru işareti... Her üç oyuncunun nasıl toparlayacağı da öngörülemiyor. Sol bekte ise Angelino tutmadı. Sanchez dışındaki transferler erken sorgulanmaya başladı.

Haberin Devamı

Galatasaraya Hatayspor maçında mağlubiyeti getiren 5 madde

ROTASYON YETERSİZ KALDI

Bayern Münih deplasmanından 3 gün sonra Hatay’a karşı sadece 2 ismi değiştiren Okan Buruk, yorgunluğu göremedi. Angelino-Kazımcan, Kaan-Oliveira değişikliği yetersiz kaldı. Yorgunluk, Mersin’deki maçta dikkat çekti.

ICARDI'DEKİ DÜŞÜŞ

Arjantinli, sürekli iğne ile oynatılarak risk alınıyor. Oysa Hatay deplasmanı, dinlendirilmesi için en uygun maçtı. Bakambu, Bayern’e gol atmasına rağmen güven vermiyor ki, Hatay’a karşı da Icardi sahaya sürüldü. Golcü, iyi başladığı sezonda sakatlığın etkisi ile düşüşe geçti.

Galatasaraya Hatayspor maçında mağlubiyeti getiren 5 madde

KEREM 10'DA OLMUYOR

Kerem Aktürkoğlu 10 numarada yapamıyor. Sürekli gol kaçırıyor ve arkadaşlarına asist de yapamıyor. Bu pozisyonda forma giydiği 7 maçta skor katkısının bulunmaması, yerini yadırgadığı veya bu yükün ona ağır geldiği anlamına geliyor.

KONSANTRASYON KAYBI

Münih’teki üstün mücadeleden sonra konsantrasyon kaybı yaşandı. Oyuncularda “Rahat kazanırız” psikolojisi etkili oldu. Yine Kayseri ve Hatay maçlarındaki sürpriz kayıplar, oyuncuların maç seçtiği tezini doğruladı.

Galatasaraya Hatayspor maçında mağlubiyeti getiren 5 madde

4 gün izin

Galatasaray’da milli ara nedeniyle takıma 4 gün izin verildi. Sarı-kırmızılılar hazırlıklarına perşembe akşamı yapacağı antrenmanla başlayacak.

Haberin Devamı

Galatasaraya Hatayspor maçında mağlubiyeti getiren 5 madde

YORUM YAZ