MENÜ

Galatasaray için olay yorum! Başarılı ama yıldızlar sönük

Bayern Münih ve Hatayspor mağlubiyetleri Sarı-Kırmızılılar'da moralleri bozsa da milli araya hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de Süper Lig'de iyi bir konumda girildi. Devler Ligi'nde Aslan'ın gruptan çıkma şansı devam ediyor, ligde de Fenerbahçe'nin averajla arkasında. Muhabirimiz Metin Karabaş da Galatasaray'ın durumunu değerlendirdi ve özetle, 'Başarılı ama yıldızlar sönük' dedi. İşte detaylar...

Galatasaray için olay yorum! Başarılı ama yıldızlar sönük

Muhabirimiz Metin Karabaş, milli araya üst üste 2 mağlubiyet ile giren Aslan’ın röntgenini çekti. Karabaş geçen sezondan bu yana yaşanılanları ve bu sezon kurulan kadro ile alınan sonuçları masaya yatırdı.  

Haberin Devamı

Galatasaray için olay yorum Başarılı ama yıldızlar sönük

Güçlü ve alternatifli kadro

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray yeni sezona da çok iyi bir başlangıç yaptı. Sarı-Kırmızılılar ligde, Şampiyonlar Ligi’nde ve Ziraat Türkiye Kupası’nda başarılı olmak için güçlü olan kadrosuna birçok takviye yaptı. Bir önceki yaz transfer sezonunda takıma kattığı; Icardi, Mertens, Torreira, Olivera gibi isimlerden önemli katkı alan Okan Buruk bu kez öncelikli mevkiiler olarak sol bek ve 8 numara olarak belirledi.

Ve tabii ki liste başında ise Icardi’nin bonservisinin alınması vardı. Büyük uğraşlar sonucunda Icardi takımda tutulurken savunmanın solu için de Angelino kadroya dahil edildi. Öncelikli iki hedefine ulaşan Cim Bom, bununla yetinmedi; Zaha, Tete, Ziyech, Bakambu, Ndombele ve Sanchez gibi yıldızları renklerine bağlarken çok güçlü ve alternatifli bir kadro kurmuş oldu.

Haberin Devamı

GALATASARAY VE FENERBAHÇE...

Galatasaray için olay yorum Başarılı ama yıldızlar sönük

Sanchez dışındakiler katkı yapamadı

Fakat özellikle transferin son günlerinde gelen bu yıldızların ya hafif sakatlıkları ya da fiziksel yetersizlikleri olduğu gerçeği ortadaydı. Bu nedenle Okan Buruk uzun bir süre Zaha, Ziyech, Tete ve Ndombele’den yararlanamadı. Buruk geçtiğimiz sezonun şampiyon oyuncuları ile yola devam ederken bir yandan maçları kazanmanın bir yandan da bu isimleri hazır hale getirmenin yollarını aradı. Fakat gelinen noktada Sanchez dışındaki diğer oyuncuların beklenen katkıyı yapmadığı görüldü. Okan hocanın elinde yıldızlarla dolu bir kadro olsa da bu yıldızların takıma seviye atlatması bir kenara zaman zaman oyunda geriye gidişin olduğu net bir şekilde görüldü.

Galatasaray için olay yorum Başarılı ama yıldızlar sönük

Gelinen nokta başarılı

Sezonu erken açan ve Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek adına üç ön eleme oynayan Galatasaray oldukça zorlandı. Sarı-Kırmızılılar bu süreci İcardi, Muslera, Boey ve Torreira ile geçmeyi başarırken oyundaki aksaklıklar dikkat çekiciydi. Ligin ilk haftalarında da benzer bir durum söz konusu olurken Buruk zamanla istediği oyunu sahaya yansıtmayı başardı. Ligde önemli bir seri yakalayan Galatasaray yine şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğunu gösterdi. Buruk’un takımı zorlu Şampiyonlar Ligi serüvenine iyi başlamasa da gelinen nokta da son iki maçtan alacağı puanlarla adını bir üst tura yazdıracak konumda. Tecrübeli hocanın hem ligde hem de Avrupa’da başarılı bir konumda olduğunu söylemek gerekir. Buruk, zorlu fikstüre ve yıldız isimlerden gerekli katkıyı alamamasına rağmen milli araya oldukça iyi bir konumda giriyor.

Haberin Devamı

Galatasaray için olay yorum Başarılı ama yıldızlar sönük

Okan hoca karar vermeli

Bundan sonraki dönemde Okan Buruk’un nasıl bir yol izleyeceği çok önemli. Başarılı hoca Zaha, Ziyech ve Tete gibi isimleri kazanmak adına sahada mı tutacak yoksa en hazır ve formda oyuncularına mı forma verecek? Sezonun geri kalan kısmının daha da zor geçeceği ön görüldüğünde Okan hocanın artık Barış Alper’den, Mertens’ten, Bakambu’dan ve diğer isimlerden daha fazla yararlanması gerekecek. Ocak ayı transfer dönemimde ise takıma mutlaka iyi bir sol bek ve 8 numara alınması gerekiyor. Kazımcan, Angelino ve Ndombele’de ısrar etmek fayda getirmeyecektir. Ara transfer döneminde iyi bir oyuncu kadronuza katmanız her zaman daha zor olsa da yönetim bu iki bölgedeki sorunu çözmeli.

Haberin Devamı
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Puan farkını açabilirdik

Galatasaray için olay yorum Başarılı ama yıldızlar sönük

YORUM YAZ