MENÜ

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin açıkladı! Suudi Arabistan ve Şampiyonlar Ligi...

Yaz transfer sezonuna Suudi Arabistan ekipleri, kadrolarına kattığı dünya yıldızları ile dikkat çekti. Son zamanlarda Arabistan ekiplerinin Şampiyonlar Ligi'nde yer alacağı yönünde çıkan söylentilere, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin cevap verdi.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin açıkladı! Suudi Arabistan ve Şampiyonlar Ligi...

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Suudi Arabistan ekipleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ceferin, Suudi takımlarının Şampiyonlar Ligi'nde olup olmayacağını net bir şekilde cevapladı.

Haberin Devamı

RONALDO, BENZEMA VE KANTE GİBİ YILDIZLAR

Suudi Arabistan futbolu son dönemde kulüpler düzeyinde büyük bir atılımın içerisine girdi. Avrupa'dan bir çok dünya yıldızı futbolcu, profesyonel hayatlarına devam etmek için Ortadoğu ülkesinin yolunu tuttu. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, N'Golo Kante, Koulibaly, Firmino, Henderson gibi daha bir çok isim Arap ülkesindeki kulüplere transfer oldu.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin açıkladı Suudi Arabistan ve Şampiyonlar Ligi...



ŞAMPİYONLAR LİGİ UMUDU

UEFA'nın, 2024-25'ten itibaren formatı değişecek Şampiyonlar Ligi'ne, Suudi Arabistan kulüplerini de dahil etmeyi düşündüğü iddia edilmişti.

CEFERİN AÇIKLADI!

UEFA Başkanı UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, önemli açıklamalara imza attı.

Sloven futbol adamı, "Şampiyonlar Ligi için Basra Ülkeleri'nden teklif aldım mı? Teklif ya da davet yok. Suudi Arabistan'ın Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmayı ya da kulüplerinin Şampiyonlar Ligi'nde oynamasını çok istediği söyleniyor ama ben bunu hep bir aracı vasıtasıyla öğreniyorum. Bana kimse bir şey teklif etmedi. Bazen medyada bu konuyu görüştüğümüzü okuyorum ama bu tamamen saçmalık. Şampiyonlar Ligi, Avrupa'da gerçekleşecek ve UEFA üyesi ülkelerden takımlar yer alacak." sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin açıkladı Suudi Arabistan ve Şampiyonlar Ligi...



Ceferin, "Şampiyonlar Ligi finali Riyad'da oynanabilir mi?" şeklinde gelen soruya ise, "Henüz en ufak bir ihtimal görmüyorum. Bir defasında New York'ta verdiğim bir röportajda, bir gazeteci bana önümüzdeki 20 yıl içinde finallerin kendi şehirlerinde düzenlenme ihtimalini göz önünde bulundurup, bulundurmadığımı sordu. Ben de tabii ki bu olasılığın olduğunu söyledim. Ancak Endonezyalı bir gazeteci bana finalin Cakarta'da düzenlenme olasılığını sorsaydı, yine aynı şeyi söylerdim. Ertesi gün Avrupa medyasında, 2026 Şampiyonlar Ligi finalinin New York'ta oynanmasıyla ilgili manşetleri okudum. Bu nedenle bu kez böyle bir olasılığıma izin vermediğimi söyledim. Ancak 20 yıl içinde çok şey olabileceğini biliyoruz. Elbette 20 yıl sonra bu pozisyon olmayacağım" diye cevap verdi.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin açıkladı Suudi Arabistan ve Şampiyonlar Ligi...

YORUM YAZ