MENÜ

Trabzonspor-Başakşehir FK maçındaki ayrıntıyı açıkladı: Asla tesadüf değil

Ziraat Türkiye Kupası yarı final karşılaşmasında Trabzonspor sahasında Başakşehir FK'yı 1-0 ile geçerek adını yarı finale yazdırdı. Galatasaray-Fatih Karagümrük eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak olan bordo-mavililerin galibiyetini Fanatik yazarları analiz etti. İşte detaylar...

Trabzonspor-Başakşehir FK maçındaki ayrıntıyı açıkladı: Asla tesadüf değil

Türkiye Kupası Çeyrek Final karşılaşmasında Trabzonspor sahasında Başakşehir FK'yı konuk etti.

Haberin Devamı

İlk yarısı bordo-mavililerin büyük üstünlüğü ile geçen karşılaşmanın 57. dakikasında Edin Visca sahneye çıkarak skoru değiştirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Trabzonspor adını yarı finale yazdıran taraf oldu. Karşılaşmanın ardından Fanatik yazarları zorlu mücadeleyi sizler için analiz etti.

ERMAN ÖZGÜR | ÜSTÜN OYUNLA TURLADI

Trabzonspor maça kupayı ne kadar istediğini hissettirerek başladı. İlk yarı boyunca Mendy ve Denswil’in top Trabzonspor’dayken oyuna çıkıp top rakibe geçtiğinde ilk müdahaleleri neredeyse orta sahaya çıkarak yapmaları, Berat’ın tek ön libero oynadığında daha etkili olduğunu hissettirdiği, hücumdaki hareketlilikte hemen her Trabzonspor forvet oyuncusunun sevdiği tarz gol pozisyonlarına girdiği bir ilk yarı oldu. Fakat Trezeguet, Bardhi ve Onuachu pozisyonları cömertçe harcadılar. Başakşehir savunma konusunda o kadar yoğun bir çaba gösterdi ki, Trabzonspor kalesine çok oyuncu ile gitmeye fırsat bulmakta zorlandı. Çağdaş Atan’ın sağ bekte Trezeguet’ye karşı Emirhan’ı oynatması ise dikkat çekici bir ayrıntıydı.

Haberin Devamı

Trabzonspor-Başakşehir FK maçındaki ayrıntıyı açıkladı: Asla tesadüf değil

Hamleler de yetmedi

İkinci yarıya Bordo-Mavililer topa daha da sahip olarak başladı. Ofansif beklerini öne çıkararak rakip sahaya yerleşerek oynadılar. Fakat gol için en az pozisyona giren isim olan Visca’nın kendi işini kendi gördüğü 57. dakikaya kadar beklemek zorunda kaldılar. Visca iyi oyuna rağmen gelmeyen golü atarak transfer olduğu günden beri yaptığı katkılara bir yenisini ekleyip, takımının tur atlamasını sağladı. Çağdaş Atan’ın geri düşer düşmez oyuna soktuğu Davidson, Deniz Türüç, Piatek ve Dubois gibi özel oyuncular da maçın kaderini değiştiremediler. Sonuçta oyun kalitesi istikrarlı şekilde yükselen Trabzonspor, üstün bir oyunla Başakşehir’i kupanın dışına itmeyi başardı.

OLCAY ÇAKIR | ÇEKİLEN CEFANIN SEFASI

Mükemmel bir maç başlangıcı yaşanmasına rağmen golün, hatta gollerin gelmemesi tempoyu biraz düşürse de arayışları asla durmadı. En baştan söyleyelim. Trabzonspor’un oyunu her hafta daha da keyifli hale geliyor. Her hafta daha öne, rakiplerinin daha üstüne üstüne doğru ilerliyor. Takım ve ürettikleri oyun, o kötü dönemde cefa çektirirken, öyle ya da böyle takım savunmasını bir ezbere dönüştürmüş meğer. Oyuncu kalitesi biraz yükseldiğinde bile ezbere dönüşen bu oyun, hem daha atak hem de daha korunaklı bir hale geldi. Asla tesadüf değil. Çekilen cefanın bir nevi sefası yaşanıyor Trabzonspor’da. Öldüremeyenin güçlendirmesi resmen! Bir kaç maçtır dikkat çeken ön alan baskıları Trabzonspor’un fırtınalar estirdiği dönemleri hatırlattı. Abartılı gelebilir ama 2021-2022 sezonu öncesinin değişik bir versiyonu yaşanıyor şu an. Dün çok ciddi şekilde kadro kalitesi ve genişliği anlamında eksikler hissedildi. Öyle bir dönemki gelecek sezon hangi mevkilere, nasıl oyuncular hatta nasıl karakterler alınacak bunların tespiti yapılıyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor-Başakşehir FK maçındaki ayrıntıyı açıkladı: Asla tesadüf değil

Yeni Visca’lar bulmak...

Visca gibi bir kaç karakter, bir kaç profesyonel, işine saygı gösteren isimler şimdiden bulunup anlaşılmalı. Menuier’i alan futbol aklı daha fazlasını mutlaka yapacaktır. Örneği Edin Visca üzerinden verdim. Onun attığı harika golü övmek eksik bile kalabilir. Ancak çoktan çözülmesi gereken maçın o golle kazanılması çok önemliydi Trabzonspor adına. Takım savunması bu yılın değil önümüzdeki yılın çalışması bu çok açık. Ve ‘Visca gibi’ oyuncu bulmak almak çok önemli... Bir de yarı final bileti almak. İşte size maçın özeti.

Haberin Devamı

SEFA CAN KONUKSEVER | 60 DAKİKADA TURLADI

En önemli hedefi olan kupaya, rotasyonsuz çıktı Trabzonspor. Ligdeki kadroya göre tek fark forvette Onuachu’nun olmasıydı. Çok az süre aldığı Afrika Kupası’ndan dönüşte maç ritmini kaybeden Nijeryalı, tamamen ön tarafa yıkılan oyunda fırsatlar yakaladı ancak son vuruşlarda veya tercihlerde yetersiz kaldı. Sadece o değil Trezeguet ile Bardhi de girdiği pozisyonları çok basit harcadı. Normalde Uğurcan Çakır’ı neredeyse hiç görmediğimiz bir ilk yarıdan, özellikle de 15 kez kaleyi yoklamış Trabzonspor’un mutlaka gol çıkartması lazım. Ancak devreye 0-0’la girildi. Herhalde Abdullah hocanın kısa vadede üzerinde en fazla durması gereken konu bu; iyi oyunu golle taçlandırmak, önde baskıyla kazanılan topları daha iyi kullanmak ve pozisyonları sonuçlandırma yüzdesini artırmak..

Haberin Devamı

Trabzonspor-Başakşehir FK maçındaki ayrıntıyı açıkladı: Asla tesadüf değil

Farkı açabilmek lazım

İkinci yarıya da benzer şekilde başladı Bordo-Mavili takım ama bir farkla... Bu kez golü buldular. Alanı doğru kapatıp, rakip sahaya iyi yerleşen ve sekenleri de iyi toplayan Trabzonspor’da, Visca bir anlık konsantrasyon hatasını affetmedi ve topu ağlara gönderdi. 60. dakikadan sonrası ise başka bir hikaye. Trabzonspor attığıyla yetindi, Başakşehir üst üste değişikliklerle beraberlik için yüklendi. Sonuçta defansif olarak sağlam kalmayı başaran Fırtına, yarı finale yükseldi. Üst üste kazanılan Adana Demir ve Başakşehir maçlarında aynı senaryo işlese de bu tip oyunlarda farkı açabilmeyi becermek gerekli.

Edin Visca: Her hafta iyiye ve ileriye gidiyoruz

Trabzonspor-Başakşehir FK maçındaki ayrıntıyı açıkladı: Asla tesadüf değil

YORUM YAZ