MENÜ

Trabzonspor ligden sonra kupada da galip! Seri devam etti

Bordo-Mavililer, Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde Başakşehir’i tek golle geçti. Visca ile rakibini yıkan Trabzonspor, galibiyet serisini 5’e yükseltti. Karadeniz ekibi, son 4 resmi maçında gol bile yemedi.

Trabzonspor ligden sonra kupada da galip! Seri devam etti

Ligde 4 maçlık yenilgi kâbusundan Türkiye Kupası’yla uyanan Trabzonspor, bir önceki turda Gençlerbirliği’ni uzatmalarda mağlup etmişti. Sonrasında ligde sırasıyla çıktığı Hatay, Pendik ve Adana Demirspor maçlarını kazanan Bordo-Mavililer, bu periyotta gol yemedi. Karadeniz ekibi, dün de Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde Başakşehir’i konuk etti. Trabzonspor, ilk yarıda rakibine net bir üstünlük kurmasına rağmen yakaladığı pozisyonları bir türlü gole çeviremedi. İkinci yarıda ise Visca sahneye çıktı ve 57. dakikada rakibinden sıyrılıp, net vuruşla ağları havalandırdı. Kalan bölümlerde rakibine gol izni veremeyen Trabzonspor, adını yarı finale yazdırdı.

Haberin Devamı

BAŞAKŞEHİR’E GEÇİT YOK

Bordo-Mavililer, ligde oynadığı son 15 maçta Başakşehir’e karşı sadece 2 galibiyet alabildi. Ancak Türkiye Kupası’nda çıktığı 4 karşılaşmada İstanbul ekibini 3 kez yendi ve 1 maçta berabere kaldı. Fırtına dünkü galibiyetle birlikte yine kupada Başakşehir’e şans tanımamış oldu. Karadeniz ekibi, yarı finalde GalatasarayKaragümrük eşleşmesinin galibiyle kozlarını paylaşacak.

Trabzonspor ligden sonra kupada da galip Seri devam etti

TREZEGUET İÇİN SERİ SONU...

Afrika Kupası’ndan döndükten sonra hücum bölgesinde takımı sırtlayan ve son 4 resmi karşılaşmada ağları havalandıran Trezeguet, dün de önemli fırsatlar yakaladı. Ancak Mısırlı yıldız, girdiği pozisyonları cömertçe harcadı. Trezeguet, 77. dakikada yerini Nicolas Pepe’ye bıraktı. Devamında da Visca’nın yerine Fountas girdi ve kanatlar tamamen değişti.

Haberin Devamı

53 GÜN SONRA VİSCA

Bu sezon ligde çıktığı 26 maçta 3 gol, 6 asistlik performans ortaya koyan Edin Visca, en son 6 Şubat’taki Ankaragücü mücadelesinde ağları havalandırmıştı. 34 yaşındaki Bosnalı yıldız, 53 gün sonra bu kez kupada gol sevinci yaşadı. 57. dakikada Umut Güneş’ten seken topu çok iyi önüne alan ve ceza sahasına girip köşeye yollayan Visca, Trabzonspor’u yarı finale taşıyan isim oldu. Maçın ardından konuşan tecrübeli kanat oyuncusu, “Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çok önemli bir galibiyet. Turu geçtik. Takım ruhu beni mutlu ediyor. Sabırlı oynayıp, pozisyon buluyoruz. Daha da önemlisi rakiplere de pek pozisyon vermiyoruz” dedi.

Trabzonspor ligden sonra kupada da galip Seri devam etti

12. ADAM STADA DÖNDÜ

Trabzonspor’un ligdeki istikrarsız gidişatı tribünleri de bu sezon fazlasıyla etkiledi. Özellikle son aylarda iç sahada 10 bin kişi ortalamasının altına düşen Bordo-Mavililer’de, üst üste kazanılan maçlar ve taraftara gönderilen mesajlar karşılık buldu. Türkiye Kupası’ndaki Başakşehir mücadelesini 25 bin seyirci Papara Park’ta izledi. Hafta içi ve mesai saatinde oynanan maçta, üstelik de açık kanalda yayınlanmasına rağmen Trabzonsporlu futbolseverler stada gidip, takıma tam destek verdi. Galibiyet sonrası büyük sevinç yaşanırken, teknik direktör Abdullah Avcı da taraftarlara teşekkür etti.

Haberin Devamı

ŞİMDİ RAKİP ALANYASPOR

Toplamda resmi maçlardaki galibiyet serisini 5’e çıkartan Trabzonspor, son 4 karşılaşmalık süreçte kalesini kapatmayı da başardı. Fırtına, pazartesi günü ligde Alanyaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Sonrasında ise üst üste evinde maçlara çıkacak. Trabzonspor, 9 Mart’ta Karagümrük’ü, 17 Mart’ta ise Fenerbahçe’yi Papara Park’ta ağırlayacak.

Trabzonspor ligden sonra kupada da galip Seri devam etti

YORUM YAZ