MENÜ

Ronaldo'nun çocukluk arkadaşından olay itiraf! 'Bedava hamburger için...'

Futbol tarihinin en büyük yıldızlarından birisi olan Ronaldo, gençlik yıllarında oldukça zor dönemlerden geçti. Portekizli süperstar, henüz küçük bir çocukken bedava yiyecek alabilmek için geceleri uykusundan oluyordu çünkü cebinde, yemek yiyecek kadar parası yoktu. Ronaldo'nun, bedava hamburger için sıraya girdiği anları çocukluk arkadaşı gözler önüne serdi. Portekizli süperstarın yokluk dönemindeki yıllara göz atalım... 

Ronaldo'nun çocukluk arkadaşından olay itiraf! 'Bedava hamburger için...'

Şimdilerde oldukça zengin olan ve kariyerinde çok büyük başarılara imza atan dünyaca ünlü Portekizli süperstar Ronaldo'nun çocukluk dönemi bu günlerinden çok farklıydı. Yıldız oyuncu, bedava hamburger yiyebilmek için geceleri kimsenin almadığı hamburgerler için sıraya giriyordu. Portekizli süperstarın, çocukluğuna dair yürek burkan hikayesini mercek altına alalım... 

Haberin Devamı

GÖLCÜKSPOR'UN BEKLENTİSİ...

FERGUSON İSTEDİ VE ALDI

Kariyerine Portekiz ekibi Sporting'de başlayan ve bir anda tüm dikkatleri üzerine çeken Ronaldo, dönemin efsane hocalarından Manchester United Menajeri Sir Alex Ferguson'un dikkati çekti. İskoç hoca, Portekizli genci görür görmez çok büyük bir yetenek olduğunu anladı ve onu almak için hızlı bir aksiyon aldı. Ronaldo, Ferguson'un büyük isteğiyle Ronaldo'ya Old Trafford'un kapılarını açtı. 

Ronaldonun çocukluk arkadaşından olay itiraf Bedava hamburger için...

TARİHİN EN İYİLERİNDEN OLDU

Manchester United'da gösterdiği performansla adını tüm dünyaya duyuran Portekizli süperstar, çıkış yaptığı yıllarda dönemin en iyi futbolcularından birisi oldu. Ardından, kazandığı şampiyonluklar ve başarıların ardından Ballon d'Or ödülüne layık görüldü ve oynadığı dönemin en iyisi oldu. Ronaldo, şimdilerde tarihin en iyi oyuncularından birisi olarak gösteriliyorsa çıkış yaptığı zamanlarda her durumda arkasında duran Ferguson'a bazı şeyler borçlu olduğunun da farkında...

Haberin Devamı

Ronaldonun çocukluk arkadaşından olay itiraf Bedava hamburger için...

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

Ronaldo, Manchester United macerasının ardından efsane olduğu kulüpten ayrıldı ve bir başka efsa olacağı dev kulüp Real Madrid'in yolunu tuttu. İspanyol devinde müthiş başarılara imza atan Portekizli süperstar, 4 Şampiyonlar Ligi zaferi yaşayarak tarihi bir döneme liderlik yaptı. Gol krallıkları ve bireysel bir çok ödülü de hanesine yazdıran yıldız futbolcu, ardından birçok başarı dolu anıyı bırakarak 2018 yılında bir başka dev ekip Juventus'a transfer oldu. 

Ronaldonun çocukluk arkadaşından olay itiraf Bedava hamburger için...

İKİNCİ UNITED DÖNEMİ

Serie A devi Juventus'ta da başarılı bir kariyere sahip olan Ronaldo, yaşadığı şampiyonluğa gol attığı birçok golü ekleyerek yine arkasında müthiş anılar bıraktı ve kendisini tüm dünyaya tanıdan İngiliz devi Manchester United'ın yolunu tuttu. İkinci United dönemi pek istediği gibi geçmese de yine taraftarların yoğun bir sevgisiyle karşılaştı. 

Ronaldonun çocukluk arkadaşından olay itiraf Bedava hamburger için...

YOKLUK İÇİNDE BÜYÜDÜ

Daha sonra Ronaldo, astronomik bir ücret karşılığında yaklaşık 400 milyon Euro gibi bir bedel kazanacağı Suudi Arabistan'ın Al Nassr takımıyla sözleşme imzaladı. Ronaldo, efsanevi futbol kariyerini şimdilerde Arabistan'da sürdürüyor ve farklı bir lig ve kültürün tadını çıkarıyor. Ancak Ronaldo'nun müthiş başlayan ve aynı şekilde devam eden kariyeri, çocukluk yıllarının yanından bile geçmiyor. Çocukluk ve gençlik yıllarında oldukça fakir bir hayat yaşayan Portekizli efsane, yokluk içinde büyüdü. Sporting'den arkadaşı Paim, Ronaldo'nun yürek burkan hamburger hikayesini anlattığında, bu gerçek daha bir ortaya çıkıyor. 

Haberin Devamı

'HER GECE GİDERDİK'

Ronaldo ve Sporting'den arkadaşı Fabio Paim, her gecenin sonunda fast food zincirine gider ve satılmayan hamburgerleri alırdı. Bu durum, şimdilerde beş kez Ballon d'Or kazananan süperstarın çocukluğunda ne maddi olarak büyük zorluklar yaşadığının kanıtıydı. Paim The Sun'a verdiği röportajda, “Sporting'de oynadığımız ve akademide olduğumuz dönemde stadyumda yaşıyorduk" dedi ve şunları ekledi:
"Geceleri artık kimsenin istemediği, dolayısıyla satılması pek de mümkün olmayan burgerleri almak için giderdik. Hamburgerler için her gece oraya gider ve oradan aldığımız burgerleri yerdik."

Haberin Devamı

Ronaldonun çocukluk arkadaşından olay itiraf Bedava hamburger için...

'HER ZAMAN BÖYLEYDİ'

Çocuk olmaktan keyif alabilirdik. Ancak Ronaldo'yu her zaman çalışkan, kendini adamış ve en iyisi olmayı isteyen biri olarak hatırlıyorum. Her zaman böyleydi, kaybettiğinde üzülüyordu. Bu çaba onu şu an bulunduğu noktaya getirdi. Bugün bile oynamaya ihtiyacı yok ama en iyisi olmak istiyor. Kazanabileceği her şeyi kazandı, geriye hiçbir şey kalmadı. Ama çocukluğumuzdaki o çaba, ona bu kazandıklarını verdi.

Şimdilerde Ronaldo, dünyanın en iyi oyuncularından birisi olup Al-Nassr'dan yılda 177 milyon £ kazanırken Paim, yeteneğini kullanamadı ve 2021 yılında Polonya'dayken emekli oldu.

Ronaldonun çocukluk arkadaşından olay itiraf Bedava hamburger için...

YORUM YAZ