KUPA BEŞİKTAŞ'IN | Beşiktaş-Trabzonspor maç sonucu: 3-2

Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi belli oldu! Büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi Beşiktaş 3-2 kazandı ve kupanın sahibi oldu. Beşiktaş'a kupayı getiren golleri Ghezzal, Salih ve Musrati atarken Trabzonspor'un gollerini Onuachu ve Pepe attı.

Beşiktaş, Türkiye Kupası’nı 11. kez kazandı

Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Beşiktaş ile Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar, rakibini Ghezzal, Salih Uçan ve Al-Musrati’nin golleriyle 3-2 yenerek kötü geçen bir sezonun ardından taraftarına kupa sevinci yaşattı.

11. kez mutlu sona ulaştı

Bugüne kadar 17 kez final oynayan, 11. kez kupayı kazanmayı başardı. 1974-1975, 1988-1989, 1989-1990, 1993-1994, 1997-1998, 2005-2006, 2006-2007, 2008-2009, 2010-2011 ve 2020-2021 sezonlarında kupayı müzesine götürmeyi başaran Kartal, 1965-1966, 1976-1977, 1983-1984, 1992-1993, 1998-1999 ve 2001-2002 sezonundaki finalleri ise kaybetti.

KUPA BEŞİKTAŞ'IN

Trabzonspor'u Musrati'nin son saniyede attığı golle 3-2 mağlup etmeyi başardı ve Beşiktaş kupanın sahibi oldu.

SON SANİYEDE İNANILMAZ GOL!

Beşiktaş 2-2'den sonra ilk atağında golü buldu! Köşe vuruşunda top ceza sahasının dışına çıktı, topa gelişine çok sert vuran Musrati Beşiktaş'ı 3-2 öne geçirdi!

Haberin Devamı
MAÇA EŞİTLİK GELDİ!

88. dakikada Trabzonspor köşe vuruşu kazandı.  Kullanılan köşe vuruşunda kafa vuruşunu Mert kurtardı ancak top Pepe'nin önünde kaldı. Pepe'nin şutu ağlarla buluştu: 2-2

BİR DİREK DAHA!

2-1'den sonra ataklarını sıklaştıran Trabzonspor, Beşiktaş kalesinde ilk yarıya göre daha çok pozisyon bulmaya başladı. 70. dakikada Vişça'nın uzaktan şutu Mert'in de müdahalesiyle direkten kornere çıktı.

DİREKTEN DÖNDÜ!

Trabzonspor'un atağının hemen ardından Beşiktaş kendi yarı sahasından çok hızlı çıktı. Sağ kanatta topu alan Ghezzal merkeze doğru topu sürdü ve şutunu çekti ancak top iki direğin birleşiminden geri döndü!

Haberin Devamı
MERT ÇİZGİDEN ÇIKARDI!

60. dakikada gelişen Trabzonspor atağında ceza sahasına yapılan ortada Bardhi'nin kafa vuruşu üst direkten döndü ve Onuachu'nun önünde kaldı! Nijeryalı golcünün yakın mesafeden şutunu Mert çizgiden çıkardı.

BEŞİKTAŞ ÖNE GEÇTİ!

İkinci yarıya etkili başlayan Beşiktaş'ta Gedson çalımlarla rakip yarı sahasına geçti. pas isteyen Muleka ceza sahasına hareketlenen Salih'e havadan çok güzel bir pas attı ve Salih kafa vuruşu ile golü attı: 2-1

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısı Trabzonspor'un vuruşu ile başladı.

Haberin Devamı
İLK YARI BİTTİ

Beşiktaş-Trabzonspor mücadelesinin ilk yarı 1-1 sona erdi.

BEŞİKTAŞ BERABERLİĞİ YAKALADI!

İlk yarının son dakikasında kullanılan köşe vuruşunda top uzak kale direğine doğru açıldı. Salih'in ceza sahasına çevirdiği top Bardhi'nin eline çarpı ve hakem penaltı kararı verdi. Ghezzal topu filelere gönderdi ve skor 1-1 oldu.

MUTLAK GOLÜ KURTARDI!

26. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Gedson Fernandes çalımlarla ceza sahasına girdi ve yerden yakın direğe vuruşunu yaptı ancak Uğurcan mutlak golü kurtardı!

Haberin Devamı
BEŞİKTAŞ KAÇIRDI!

26. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Beşiktaş gole yaklaştı! Necip'in kafa ile arka direğe yolladığı topa Colley vurdu ama top az farkla auta gitti.

MULEKA GOLE YAKLAŞTI!

16. dakikada ceza sahasına giren Muleka'nın sağ çaprazdan yapmış olduğu vuruşu Uğurcan çakır kurtardı.

İLK GOL GELDİ!

14. dakikada Trabzonspor'un ani atağında sol kanatta topla buluşan Onuachu önce Necip'ten sıyrıldı, ardından ceza sahasına girdi ve vuruşu filelerle buluştu: 1-0

Haberin Devamı
Maç başladı

Ziraat Türkiye Kupası final müsabakası, Beşiktaş'ın santra vuruşu ile başladı.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli pozisyonunu Beşiktaş 5. dakikada Muçi ile gerçekleştirdi. Ghezzal'ın pasında genç futbolcunun şutu direğin yanından auta gitti.

Kupa finaline yoğun ilgi

Beşiktaş ile Trabzonspor, 62. Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde saat 20.45’te Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. İki takım taraftarları, maça yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşma öncesi stadın çevresinde toplanan siyah-beyazlı ve bordo-mavili taraftarlar, marş söyleyerek maç saatini bekledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) nezaretinde gerçekleştirilen kura çekiminde siyah-beyazlı taraftarların kuzey ve doğu; bordo-mavili 

Semih Kılıçsoy neden kadroda yok? Açıkladı

Beşiktaş'ta Serdar Topraktepe Semih Kılıçsoy'un neden kadroda olmadığını açıkladı ve "Semih'in ufak tefek sıkıntıları var ama kadromuzda. Rashica da Hatay maçında sakatlandı, 5 gün idmana çıkmadı, dün antrenmana çıktı. O da kulübede. İkisi de belki ilerleyen dakikalarda, ihtiyacımız olursa oyuna girecekler." sözlerini söyledi.

Abdullah Avcı: Çok güzel bir atmosfer var

Maç öncesi açıklamalarda bulunan Abdullah Avcı "Güzel bir futbol akşamı. Dünden beri de ifade ediyorum, finale gelen her takım bunu hak etmiştir. Bunu kazanmak istiyoruz. Trabzonspor'un müzesinde bu kupadan 9 tane var, 10 yapmak istiyoruz. Bir senenin emeği. İlk ulaşılabilir hedefimizi gerçekleştirdik ligde. İkinci hedefimiz bu. Bu kupayı almak istiyorum, umarım bunu gerçekleştiririz. Çok güzel bir atmosfer var. Taraftarımız her zamanki gibi bizim yanımızda, bizi destekleyecekler. Umarım onları mutlu göndeririz." ifadelerini kullandı.

11'ler belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde 11'ler belli oldu.

Beşiktaş : Mert, Svensson, Necip, Colley, Masuaku, Salih, Musrati, Gedson, Ghezzal, Muçi, Muleka.

Trabzonspor: Uğurcan, Meunier, Denswil, Mendy, Eren, Umut, Berat, Bardhi, Visca, Fountas, Onuachu.

Trabzonspor'dan taraftarına çağrı
Olimpiyat Stadyumu'nda Türk bayrakları

Kupa finaline ev sahipliği yapacak Atatürk Olimpiyat Stadı, Türk bayraklarıyla donatıldı.

Trabzonspor Bordo forma ile sahada olacak
Saygı duruşu yapılacak

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Pençe-Kilit Harekâtı operasyon bölgesinde şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet; kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Aziz şehitlerimiz anısına bu akşam oynanacak 62. Ziraat Türkiye Kupası Finali öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır. Kulüplerimiz siyah kol bandı ile sahaya çıkacaktır.

Beşiktaş formasını seçti
Uğurcan Çakır: 'Taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz'

Trabzonspor’un milli kalecisi Uğurcan Çakır, maç öncesi düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada takım olarak bu sezon özelinde üçüncülük ve Türkiye Kupası hedefi doğrultusunda finalde Beşiktaş karşısında kazanmak istediklerini belirtti.

'Beşiktaş büyük bir camia'

Tecrübeli eldiven, "Beşiktaş büyük bir camia. Çok iyi oyunculara sahipler. Ama biz de Trabzonsor olarak kupayı kazanıp taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz. Bizim bu sezon özelinde sadece kupa ve üçüncülük hedefimiz vardı. Bir nebze olsun kupayı alarak taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz. İnşallah futbolun konuşulduğu güzel bir ortam olur ve kazanan taraf biz oluruz" diye konuştu.

VAR hakemi açıklandı

Türkiye Kupası finalinin VAR'ı; Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Dennis Johan Higler oldu. Higler daha önce Süper Lig'de Beşiktaş'ın Ankaragücü'nü 2-0 mağlup ettiği mücadelede de VAR olarak görev yapmıştı.

Abdullah Avcı: 'Kupa sayısını eşitlemek istiyoruz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Beşiktaş ile oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası Finali öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İki takımın da hak ederek finale kadar geldiğini belirten Avcı, şunları söyledi:

'İki takım da hak etti'

"Finale kalmak güzel, finalde de dost olmak bence çok güzel. Başlarken 150 takımın yarıştığı bugün itibariyle iki takımın finali oynadığı hak ettiği bir maç. İki takım da bunu almak istiyor. Biz de bunu Trabzonspor tarihine tekrar yaşatmak istiyoruz. Beşiktaş 10, biz 9 kere almışız. Bunu eşitlemek istiyoruz.

Bireysel performans vurgusu

Rakibimiz çok değerli oyuncu grubuna sahip. Bireysel performansların belirleyici olduğu bir maç olacak. Finalleri oynamak çok farklı duygular. Anlar, bireysel performanslar belirleyici olacak. Özellikle son 2 aydır oyun olarak çıkıştayız. Yarın akşam oyunun konuşulduğu, kaybedenin kazananı alkışladığı, kazananın da kaybedene saygı gösterdiği bir futbol festivali olması açısından, insanları sahanın içine çekmemiz açısından bizim için fırsat olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor için 10. kupa. Benim için Trabzon’da tüm kupalara sahip olan Ahmet Suat Özyazıcı’dan sonra gelen bir teknik adam olmak istiyorum” diye konuştu.

Topraktepe: 'Bu kupayı alıp taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz'

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, düzenlediği basın toplantısında kupaya uzanıp taraftarları mutlu etmek istediklerini söyledi. 

'Maçın analizini yaptık'

Topraktepe, "Futbolda yarın seyir zevki yüksek, tamamen futbolun konuşulduğu, herkesin zevk aldığı bir maç olmasını temenni ediyorum. Beşiktaş her zaman şampiyonluğu kovalayan bir takım ama bu sezon sıkıntılı bir dönem geçirdik. Kupada finale çıktık. Bu kupayı biz de taraftarımıza ufak da olsa armağan edip onları mutlu etmek istiyoruz. Final maçları farklı oluyor. Futbol oynarken de final maçının ambiyansı farklıydı. Şimdi hoca olarak oyuncularımla bu maçın analizini yaptık. İnşallah maçın sonucu bizim açımızdan iyi olur” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un maç günü paylaşımı
Beşiktaş'tan maç günü paylaşımı
Beşiktaş 10, Trabzonspor 9 kez kazandı

Beşiktaş ile Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nı toplamda 19 kez müzesine götürdü. Kara Kartal 10 kez şampiyonluk yaşarken Karadeniz Fırtınası ise dokuz kez kupada zafere ulaştı.

Olimpiyat Stadı'nda dev final

Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk yarışından erken kopan Beşiktaş ve Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda başarılı bir performans sergileyerek finale kadar yükseldi.

Hakem Ali Şansalan

İki takım bu akşam Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kozlarını paylaşacak. Saat 20.45'te başlayacak mücadeleyi hakem Ali Şansalan yönetecek. Final karşılaşması ATV'den canlı olarak yayınlanacak.

YORUM YAZ