MENÜ

Jorge Jesus'un kariyerinde bir ilk! Sevilla karşısında yine hüsran...

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda İspanya’da 2-0 mağlup olduğu Sevilla’yı Kadıköy’de konuk eden Fenerbahçe, mücadele mücadeleyi uzatmalar uzatmalara götürebilmek için şartları sonuna kadar zorladı ancak başaramadı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında son derece sinirliği olduğu gözlenen Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus da kariyeride bir ilki Sarı Lacivertli ekibin başında yaşadı.

Jorge Jesus'un kariyerinde bir ilk! Sevilla karşısında yine hüsran...

Fenerbahçe'nin 2-0'ın rövanşında Sevilla karşısına nasıl bir taktik ve kadroyla çıkacağı merak konusuydu. Jorge Jesus, ilk maçta olduğu gibi yine 3'lü savunmayı tercih etti. Ancak 68 yaşındaki teknik adam, İspanya'daki mücadelenin 11'inde tam 5 değişikliğe gitti. Hafta sonunda ligi BAY geçen SarıLacivertliler'de Jayden Oosterwolde, bu sezon ilk kez 11'de sahaya çıktı. Jesus en büyük sürprizi ise orta sahada yaptı. Merkezin iki vazgeçilmezi Crespo ve Arao, dünkü mücadeleye kulübede başladı.

Haberin Devamı

Jorge Jesusun kariyerinde bir ilk Sevilla karşısında yine hüsran...

2 ay sonra 11'de

Onların yerine Miha Zjac ile İsmail Yüksek oynadı. İsmail böylece 19 Ocak'ta Rizespor ile oynanan kupa maçından sonra ilk kez 11'de kendisine yer bulmuş oldu. Jorge Jesus, hücum hattında beklenen bir değişime gitti. İlk maçta inanılmaz pozisyonları harcayan Joshua King'u kesen deneyimli hoca, Michy Batshuayi'yi görevlendirdi. Yine İspanya'daki karşılaşmada sahanın en kötülerinden biri olan İrfan Can Kahveci'nin yerine ise Arda Güler forma giydi.

Jorge Jesusun kariyerinde bir ilk Sevilla karşısında yine hüsran...

Arda Güler'i ancak faulle durdurabildiler

Fenerbahçe'nin genç yıldızı, bu sezon bulduğu tüm şansları çok iyi değerlendirdi. Arda Güler, süre aldığı hiçbir maçta ortalama bir performans bile sergilemedi, başarılı işlere imza attı. Jorge Jesus, 18 yaşındaki öğrencisini Avrupa Ligi'nde daha önce grup aşamasında Larnaka ve Dinamo Kiev deplasmanlarında ilk 11'de görevlendirmişti. Portekizli hoca, dün yine Arda'ya formayı verdi. Genç yıldız, sağ çizgiye yakın görev yapsa da sık sık merkeze yaklaşarak oynadı. Arda Güler, henüz 18 yaşında olmasına rağmen saha içinde abilerini adeta bir komutan gibi yönlendirdi. Türk futbolunun harika çocuğu, liderliğinin yanı sıra yine çok etkili bir performans sergiledi. Sevilla'lı oyuncular, Arda'yı ancak faulle durdurabildi.

Haberin Devamı

Jorge Jesusun kariyerinde bir ilk Sevilla karşısında yine hüsran...

22 ikili mücadeleye girdi!

Genç oyuncu, kaptırdığı topları bile genelde hemen pres yaparak geri kazandı. 18 yaşındaki yıldızın uzaktan çektiği harika bir vuruşta top az farkla dışarı çıktı. 84 dakika görev yapanArda Güler, bu süre içerisinde 94 kez topla buluşarak bu alanda takımının lideri oldu. 18 yaşındaki oyuncu ayrıca 22 ikili mücadelenin 14'ünü kazandı, 12 çalım denemesinin 6'sında başarılı oldu, 1 şut pası verdi, 4 kez faule maruz kaldı ve 4 top kaptı.

Oosterwolde'den siftah!

Fenerbahçe'nin ocak ayındaki tek yabancı transferi, Parma'dan 6 milyon Euro'ya transfer edilen Jayden Oosterwolde oldu. Ancak Jorge Jesus, Hollandalı oyuncuyu uzun süre kulübede bekletti. 21 yaşındaki sol bek, Lincoln'ün sakatlanmasının ardından dün ilk kez 11'de sahaya çıktı. 90 dakika görev yapan Oosterwolde özellikle adrese teslim ortalarıyla dikkat çekti. Genç oyuncu, 3 orta denemesinde de arkadaşlarını buldu. Oosterwolde ayrıca 7 ikili mücadelenin 5’ini kazandı. Hollandalı sol bek, 11'deki ilk maçında iyi bir performans sergiledi.

Haberin Devamı

Jorge Jesusun kariyerinde bir ilk Sevilla karşısında yine hüsran...

Samet Akaydın geçit vermedi

Kariyerinde ilk Avrupa Kupası heyecanını Sarı Lacivertli formayla yaşayan Samet Akaydın, ilk maça sahanın en iyilerinden biriydi. Milli savunmacı, rövanşta da başarılı bir futbol sergiledi. Samet, hava toplarında etkili olan Rafa Mir ve En-Nesyri 'ye geçit vermedi. 28 yaşındaki stoper, 10 hava topu mücadelesinin 7'sini kazanırken, 13 ikili mücadelenin de 9'unda başarılı oldu. 83'le en fasla pas atan oyuncu olan Samet Akaydın, bunların 72'sinde isabet sağladı. Başarılı savunmacı ayrıca 5 atak uzaklaştırdı.

Basın toplantısında son derece sinirliydi

Jorge Jesus, 1-0 kazanılmasına rağmen Avrupa'ya havlu atılan Sevilla maçının ardından yapılan basın toplantısında son derece sinirliydi. Kariyerinde ilk kez Avrupa Ligi'nde son 16 turunu geçemeyen Portekizli teknik adam, karşılaşmayla ilgili olarak, "Performansımız nedeniyle oyuncularımla gurur duyuyorum. İyi bir maç çıkardık ama turu geçemedik. Bugün, Avrupa'nın üst seviye takımlarının gösterdiği bir performans sergiledik. Ofansif anlamda çok dinamiktik. Sevilla'nın bir pozisyonu bile yoktu. Ancak istediğimiz gibi gitmedi, turu geçemedik" dedi.

Haberin Devamı

Jorge Jesusun kariyerinde bir ilk Sevilla karşısında yine hüsran...

Sevilla'ya yardım ettiler'

Tecrübeli çalıştırıcı, "Taraftarlarımızın sahaya atmış olduğu maddelerden ötürü ritmimiz bozuldu. Sevilla'lı oyuncular da bunu istiyordu. Mümkün olduğunca tempomuzu durdurmak istiyorlardı ve ellerinden geleni yaptılar. Taraftarımızın yapmış olduğu şey, Sevilla'ya yardım etti" diye konuştu. Jorge Jesus daha sonra Süper Lig'deki şampiyonluk mücadelesine değindi.

'Sportif gerçeklik yok'

Play-Off isteğini tekrarlayan Jesus,"Bu benim fikrim.Ülkenin yaşadığı trajedi futbolun önünde. Biz zirve için elimizden geleni yapacağız. Ancak maçların masa başında değil, sahada kazanılması gerekiyor. Süper Lig'in sportif gerçekliği yok! Bu ligde maçlar sahada kazanılmıyor. Kim kazanırsa kazansın bunu söylüyorum" ifadelerini kullandıu söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Jorge Jesusun kariyerinde bir ilk Sevilla karşısında yine hüsran...

Kariyerinde bir ilk!

Jorge Jesus, Avrupa Ligi'nde2014'te finalde Benfica ile penaltılarda kaybettiği Sevilla karşısında bir kez daha hüsran yaşadı. Ayrıca Portekizli teknik adam, kariyerinde ilk kez Kupa 2'ye Son 16 Turu'nda veda etti.

YORUM YAZ