MENÜ

Hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası alınan ertelenme kararının perde arkası! 'Başka seçenek bırakmadılar'

Yazarlarımız, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yumruk ve tekmeli saldırısını ve ardından tüm yaşananları yorumladı. Deniz Çoban da TFF'nin maçları erteleme kararının perde arkasını açıkladı. İşte detaylar...

Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor karşı karşıya gelmiş ve mücadele 1-1 sona ermişti. Ancak karşılaşmanın son düdüğüyle birlikte skandal bir olay yaşanmış, sahaya giren MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve beraberindekiler hakem Halil Umut Meler'e ciddi şekilde saldırmıştı.

Haberin Devamı

Yerde tekmelenen ve hastaneye kaldırılan Meler'in durumu sonrası hakemlerden ortak açıklama gelmiş, Faruk Koca ve yanındakiler ise tutuklanmıştı. Dünyanın konuştuğu olayı yazarlarımız değerlendirdi. İşte eski hakem Deniz Çoban, Cem Dizdar, Serkan Akcan ve Erman Özgür'ün yorumları...

Hakem Halil Umut Melere yapılan saldırı sonrası alınan ertelenme kararının perde arkası Başka seçenek bırakmadılar

CEM DİZDAR / DÖNÜŞÜM BEKLEMEK İYİMSERLİK

Bütün konuyu hakemler üzerinden değerlendirenlerin zihniyeti Ankara’da bir hakeme yumruk attı, yetmedi yere düşmüş birisini tekmeledi. Suçun şahsiliği ilkesi gereği bunu yapanlar ceza alacak elbet. Ancak bunun toplumda bir dönüşüme neden olacağını düşünmek yersiz bir iyimserlik. Bir şeyin dönüşüme neden olabilmesi için toplum tarafından içselleştirilmesi gerekir. Türkiye’de ne bunun kanunu ne de niyetlisi var. Koşamadıkları ve oynayamadıkları oyunu hakem üzerinden dizayn etmeye çalışan, oyuna en büyük zararı veren yapılar, bütün ülkenin şahit olduğu bu olay üzerinden kendilerini temize çekmeye çalışacaklar. Futbolda şiddet istemediğini iddia edenler ilk fırsatta geçmiş uygulamaları hayata geçirecekler. Bunu bilmek için kahin olmaya gerek yok. Türkiye’de yaşamak yeterli. Çünkü Türkiye’de futbolun antrenman kapasitesi kadar entellektüel ve vicdanı kapasitesi de düşük. Hangisinin daha geride olduğunu tespit etmek için futbolla ilgili tüm alanlara 5 dakikalık göz atmak yetiyor. İster TFF’de, ister kulüplerde, ister medyada ister taraftarda...

Haberin Devamı

Hakem Halil Umut Melere yapılan saldırı sonrası alınan ertelenme kararının perde arkası Başka seçenek bırakmadılar


SERKAN AKCAN / PEKİ 'NEFRET OBJESİ' YAPANLAR!

Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e attığı yumruk ve peşinden adamlarının onu yerde tekmelediği an Türk futbolunun nasıl bir bataklığa saplandığının kanıtı gibi. Meler’in yüzünde patlayan o yumruğu atan belki Faruk Koca ama o ortamı hazırlayan yıllardır sahadaki her türlü başarısızlığa kılıf arayan tüm kulüpler, onların yöneticileri, teknik direktörler ve her fırsatta hakemi baskı altına almaya çalışan bazı futbolcular. Hakemler, futbol dünyasının her bir paydaşı tarafından bir nefret objesi haline getirilirken fanatizmin geldiği boyut kimsenin umurunda olmadı. Hepsi olayı kınama yarışına girmiş olsalar da bir hafta sonra her şey kaldığı yerden devam edecekse Meler’e atılan yumruğun devamının gelmesi kaçınılmaz. Bu linç girişimini yapanlar adalet önünde bedelini ödemeli, peşinden TFF sportif müeyyideleri en ağırından vermeli. Sonrası daha önemli. Kin ve nefret tohumu eken her bir bireye caydırıcı cezalar verilmeli. Başka türlü bu olay milat olmaktan çıkar, münferit bir saldırı olarak tarihteki yerini alır.

Haberin Devamı

Hakem Halil Umut Melere yapılan saldırı sonrası alınan ertelenme kararının perde arkası Başka seçenek bırakmadılar

ERMAN ÖZGÜR / BEDEL ÖDENMELİ!

Artık bu rezaletlerin bitmesi için Halil Umut Meler olayını bir milada çevirmenin doğru yaklaşım olduğunu düşünüyorum. Ankaragücü’nün daha önce dosyası kabarık bir kulüp olduğunu unutmadan en ağır cezayı alması, saldırıyı yapanların bir daha stadların yakınından bile geçememesi gerek. Otobüsü kurşunlanmış takım otobüsleri, stada hakem kapatan yöneticiler, her başarısızlığı hakemler ve MHK’ya yıkan teknik direktörler, taraftarları söylemleri ile nefretle besleyenler için öyle cezalar verilmeli ki insanlar futboldan aldığı keyfe geri dönebilsin. Madem tüm dünyanın gözü önünde futbolumuzun değerine dip yaptırdılar, herkes yaptığının bedelini ödemeli.

Haberin Devamı

Hakem Halil Umut Melere yapılan saldırı sonrası alınan ertelenme kararının perde arkası Başka seçenek bırakmadılar

DENİZ ÇOBAN / HAKEMLER KARARLILAR

11 Aralık Türk futbolunun kara gecesi olarak tarihe geçti. O gece yayıncı kuruluştaki Trio programını tamamlar tamamlamaz, program arkadaşım Bülent Yıldırım’la birlikte ilk uçakla Ankara’ya geçerek, Halil Umut Meler’i ziyaret ettik. Hastaneye 04.00 civarı ulaştığımızda hakemlerin destek için hastaneye geldiklerine şahit oldum. Hastanede olmayan hakemler de en geç saat 08.00 olacak şekilde organize olmuşlardı. Yaşanan bu alçak saldırıya karşı tek vücuttular, kararlıydılar. Aralarında müthiş bir dayanışma gördüm. Bütün hakemler, TFF’nin ligleri erteleme kararını açıklamadan çok önce maçlara çıkmayacaklarını Futbol Yönetim Sistemi üzerinden MHK’ye bildirmişlerdi. Yani ligleri ertelemekten başka seçenek bırakmamışlardı.

Birlikte karar verecekler

Halil Umut Meler sağlığına kavuşmadan ve onun da olduğu bir toplantıda birlikte karar almadan maçlara çıkmama konusunda kararlıydılar. Hastaneye gelecek olan TFF Başkanı, Yönetim Kurulu, MHK Başkan ve üyelerini beklemeden, onlarla yan yana gelmeden hastaneden ayrıldılar. Bu tutumları; TFF ve MHK’nin iradesiyle hareket etmediklerini, bütün kararları kendi iradeleriyle aldıklarını, TFF yönetimi ve MHK yönetimine de kırgın olduklarını gösteriyordu. Yaşananlar hakemlerle birlikte tüm hakem ailelerini de fazlasıyla yıprattı. Duygusal olarak toparlanmaları zaman alacaktır. Başta Halil Umut Meler ve ailesi olmak üzere tüm hakemlere ve ailelerine tekrardan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Haberin Devamı

Hakem Halil Umut Melere yapılan saldırı sonrası alınan ertelenme kararının perde arkası Başka seçenek bırakmadılar

YORUM YAZ