MENÜ

Borussia Dortmund Devler Ligi'nde yarı finalde! Muhteşem geri dönüş

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçında Borussia Dortmund ile Atletico Madrid karşı karşıya geldi. İlk maçı Atletico Madrid 2-1 kazanıp avantajı kapmıştı. Fakat Borussia Dortmund, bu maçı 4-2'lik skrola kazanarak toplam skoru 5-4 yaptı ve adını Devler Ligi'nde yarı finale yazdırdı.

Borussia Dortmund Devler Ligi'nde yarı finalde! Muhteşem geri dönüş

Edin Terzic yönetimindeki Borussia Dortmund ile Diego Simeone yönetimindeki Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçında kozlarını paylaştı. Müsabaka Sıgnal Iduna Park Stadyumu'nda oynandı. Müsabakada Sloven hakem Slavko Vincic düdük çaldı. İlk maçı 2-1 kazanan Atletico Madrid, bu maçta 4-2 mağlup oldu ve Devler Ligi'ne veda etti. Öte yandan Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. Bu sonucun ardından Dortmund'un yarı finaldeki rakibi PSG oldu.

Haberin Devamı

İLK YARIYI DORTMUND ÖNDE KAPATTI

Borussia Dortmund maçın ilk yarısında daha etkili olan taraftı. Alman temsilcisi Brandt ve Maatsen ile 5 dakikada skoru 2-0'a getirdi ve maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

Borussia Dortmund Devler Liginde yarı finalde Muhteşem geri dönüş

İKİNCİ YARIDA DA DEVAM ETTİ

Atletico Madrid ikinci yarıya hızlı başladı. İspanyol ekibi Hummels'in 49. dakikada kendi kalesine attığı golle tura yeniden ortak oldu. Angel Correa'nın skoru 2-2'e getiren golü Atletico Madrid'e yarı final kapısını aralasa da Borussia Dortmund geri dönüşe izin vermedi. Alman devi Füllkrug ve Sabitzer ile 3 dakikada 2 gol daha bularak skoru 4-2'ye getirdi. Maçın geride kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Borussia Dortmund yarı finale yükselen taraf oldu.

BORUSSİA DORTMUND - ATLETİCO MADRİD: 4-2 (MAÇ SONUCU) Toplam skor: 5-4

Haberin Devamı

GOLLER: 34' Brandt (Borussia Dortmund) 39' Maatsen (Borussia Dortmund), 49' Hummels (K.K), 64' A. Correa (Atletico Madrid), 71' N. Fülkrug (Borussia Dortmund), 74' M. Sabitzer (Borussia Dortmund)

İLK 11'LER

Borussia Dortmund: Kobel, Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen, Emre Can, Sabitzer, Brandt, Sancho, Adeyemi, Füllkrug.

Atletico Madrid: Oblak, Molina, Gimenez, Hermoso, Azpilicueta, Marcos Llorente, Koke, De Paul, Morata, Griezzmann.

 

YORUM YAZ