Atalanta Avrupa Ligi şampiyonu! Bayer Leverkusen'in inanılmaz serisi sona erdi

Teknik Direktör Gian Piero Gasperini ile İtalya Serie A'nın son yıllarda iddialı takımlarından biri haline gelen Atalanta, dev finalde Xabi Alonso'nun şaha kaldırdığı ve Bundesliga'da tarihi şampiyonluk kazandırdığı Bayer Leverkusen ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçı Atalanta 3-0'lık skorla kazandı ve UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon oldu.

Atalanta Avrupa Ligi şampiyonu! Bayer Leverkusen'in inanılmaz serisi sona erdi

UEFA Avrupa Ligi'nde İtalya Serie A ekibi Atalanta ile Almanya Bundesliga şampiyonu Bayer Leverkusen karşı karşıya geldi. İrlanda'nın başkenti Dublin'de bulunan Aviva Stadyumu'nda oynanan maçı Atalanta 3-0'lık skorla kazandı ve tarihinde ilk kez Avrupa Ligi şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Atalanta'ya kupayı getiren golleri 12, 26 ve 75. dakikalarda Ademola Lookman kaydetti.

İNANILMAZ SERİ SONA ERDİ

Bu sezon Bundesliga'yı namağlup şampiyon tamamlayan, hiçbir kulvarda mağlubiyet almayan ve 51 maçlık yenilmezlik serisi bulunan Bayer Leverkusen'in efsane sezonu Avrupa şampiyonluğu kazanamadan sona ermiş oldu.

ATALANTA - BAYER LEVERKUSEN: 3-0 (MAÇ SONUCU)

GOLLER: 12’ Ademola Lookman (Atalanta), 26’ Ademola Lookman (Atalanta), 75' Ademola Lookman (Atalanta)

İLK 11'LER

Atalanta: Musso, Djimsiti, Hien, Kolasinac, Zappacosta, Ederson, Koopmeiners, Ruggeri, De Ketelaere, Lookman, Scamacca

Bayer Leverkusen: Kovar, Tapsoba, Tah, Stanisic, Frimpong, Palacios, Xhaka, Hincapie, Wirtz, Grimaldo, Adli

Haberin Devamı

 

Atalanta, finale nasıl geldi?

Atalanta, UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda Sporting CP, Sturm Graz ve Rakow ile mücadele etti. İtalyan temsilcisi, grubu 14 puanla lider tamamlayarak tur atladı. Son 16 Turu'nda Sporting CP'yi eleyen Gasperini'nin öğrencileri, çeyrek finalde Liverpool'u turnuvanın dışına itti. Yarı finalde de Marsilya'yı eleyen İtalyan temsilcisi, Dublin'deki final için bileti almayı başardı.

Atalanta Avrupa Ligi şampiyonu Bayer Leverkusenin inanılmaz serisi sona erdi

Leverkusen, finale nasıl geldi?

Bayer Leverkusen, UEFA Avrupa Ligi'nde H Grubu'nda Karabağ, Molde ve Hacken ile mücadele etti. Oynadığı altı maçı da kazanmayı başaran Xabi Alonso'nun öğrencileri, gruptan lider olarak çıktı. Son 16 Turu'nda Karabağ'ı eleyen Leverkusen, çeyrek finalde West Ham'ı turnuvanın dışına itti. Yarı finalde de AS Roma'yı eleyen Alman futbol kulübü, böylelikle finale yükseldi.

Atalanta Avrupa Ligi şampiyonu Bayer Leverkusenin inanılmaz serisi sona erdi

 

YORUM YAZ