MENÜ

Almanların üstünde titrediği Türk genç yetenek: Bilal Yalçınkaya

Avrupa'da Türk nüfusunun en fazla olduğu ülke olan Almanya'da birbirinden yetenekli Türk gençleri zaman zaman Almanya Milli Takımı'na kadar yükselme başarısı gösteriyor. Son dönemde Almanya'da parlayan Türk gençlerine bir isim daha eklendi. İşte detaylar...

Almanların üstünde titrediği Türk genç yetenek: Bilal Yalçınkaya

Son dönemlerde Mesut Özil, İlkay Gündoğan, Emre Can gibi yıldız isimleri Almanya Milli Takımı'na kaptırdık. Bu isimlere yenilerinin eklenmemesi için büyük bir çaba sarfedilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Son dönemde Almanya'da parlayan Türk oyuncular arasında en dikkat çekenleri Kenan Yıldız ve Can Uzun'du. Juventus'a transfer olan ve A Takım'a yükselen Kenan, Türkiye'yi seçti. Sırada Can Uzun var.

ALMANLAR AİLESİYLE GÖRÜŞTÜ

Genç forvet, U18’den sonra U19 ve Ümit Milli Takımımız’ın kadrolarında yer almadı. Dün Fanatik'te yer alan habere göre; Hazırlık maçında kendilerine gol atan Kenan’ı ellerinden kaçırdıkları için pişman olan Almanlar’ın, bu süreçte Can’ı almak adına harekete geçtikleri öğrenildi.

Almanların üstünde titrediği Türk genç yetenek: Bilal Yalçınkaya

Alınan bilgiye göre yakın zamanda Almanya’nın Ümit Milli Takımı’nın yetkililerinin, Can ve ailesini ikna etmek adına yüzyüze bir görüşme yaptıkları öğrenildi. Ancak Can’ın tarafının, onlara bir cevap vermedikleri bildirildi.

Haberin Devamı

BİR İSİM DAHA PARLIYOR: BİLAL YALÇINKAYA

Avrupa'da Türk nüfusunun en yoğun olduğu ülke olan Almanya'da genç bir oyuncu daha parlamaya başladı. Bu isim Hamburg U19 Takımı'nda forma giyen Bilal Yalçınkaya...

EDIN DZEKO'DAN ICARDI SORUSUNA YANIT

ALMANYA U17'DE FORMA GİYİYOR

Almanya U16'nın ardından Almanya U17 Takımı'nda da forma giyen 30 Mart 2006 doğumlu ve her iki ayağını da kullanabiln orta saha oyuncusu, genellikle forvet arkasında hücuma dönük bir pozisyonda oynuyor. 2012'den beri Almanya alt yaş gruplarında teknik direktörlük yapan Christian Wück, genç oyuncuya özel bir ilgi gösteriyor.

Almanların üstünde titrediği Türk genç yetenek: Bilal Yalçınkaya

Bilal, Hamburg U19 formasıyla bu sezon 12 maçta görev yaparken yedi gol ve iki asistlik performans sergiledi. Milli Takım'da ise beşi U17 Dünya Kupası olmak üzere yedi maça çıktı ve üç kez gol sevinci yaşadı. 25 Kasım 2022'de Türkiye U17 ile oynanan hazırlık maçında da bir gol kaydetmeyi başardı.

RICARDO MONIZ ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Bir dönem Hamburg alt yapısında görev yapan Hollanda teknik adam Ricardo Moniz, geçmişte Bilal Yalçınkaya ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. Moniz, Bilal ile ilgili olarak; "Bilal oyunu değiştiren bir oyuncu. Oyunu değiştiriyor ve her türlü baskıdan kendisini kurtarabiliyor. Tamamen gerçekçi. Sık sık bireysel çalışmalar yapıyor." ifadelerini kullandı.

Fransız basınının da dikkatini çeken Bilal için 'Pırlanta' yorumu yapılmıştı. Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörlük görevine getirilen Julian Nagelsmann'ın sık sık alt yaş kategori takımlarının maçlarını izlediği ve 17 yaşındaki oyuncudan çok etkilendiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Almanların üstünde titrediği Türk genç yetenek: Bilal Yalçınkaya

SÖZLEŞMESİ BİTİYOR

Bilal Yalçınkaya'nın Hamburg ile olan sözleşmesi Haziran 2024'te sona eriyor. Hamburg her ne kadar sözleşmesini 2026'ya kadar uzatmak istese de henüz bir anlaşma yok. Almanya Bundesliga ekipleri de Bilal Yalçınkaya'yı yakından takip ediyor.

FANATİK ÖZEL - BURAK ÖZDEMİR

YORUM YAZ