MENÜ

Fit görünmenin yolları neler, zayıflamak için neler yapılmalı? Orijinal Yoga Sistemi ile Sabah Sporu

Nasıl fit görünebiliriz, sağlık yaşamın sırrı nedir? Nasıl sağlıklı bir şekilde kilo verebiliriz? Günümüzde birçok kişi sağlıklı ve mutlu bir yaşam istiyor ve bunun yollarını arıyor. İçinde bulunduğumuz Covid-19 sürecinde bedensel olarak daha az hareket etmenin getirdiği fiziksel sorunları aşmak, hareketsizlik ve yanlış beslenmeden kaynaklanan kilo problemlerini gidermek, oluşan gerginlik ve stresi ortadan kaldırmak için Uluslararası Yoga Federasyonu’na üye uzman antrenörler, herkesin evlerinde rahatlıkla uygulayabileceği Orijinal Yoga Sistemi tekniklerinden oluşan faydalı videolar hazırlıyor. Haberimizde yer alan “Sabah Yoga ile Sağlık” videosunu 30 gün uyguladıktan sonra daha sağlıklı, dinç ve forma bir görüntüye ulaşabilirsiniz.

Üst üste iki kez Dünya Yoga Şampiyonu Nur Bahar Tüzüner tarafından hazırlanan “Sabah Yoga ile Sağlık” videosu ile 30 gün boyunca düzenli uygulama yaparak daha sağlıklı ve daha dinç olmak ve formda kalmak mümkün.

Haberin Devamı

Orijinal Yoga Sistemi videolarının danışmanlığını Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf yapıyor. UYF Başkanı Manaf, Orijinal Yoga Sistemi ile ilgili şu noktalara dikkat çekiyor: “Gerçek Yoga yani Orijinal Yoga Sistemi, evrensel bir spordur. Tüm sporların hem atası hem de anasıdır. Yeryüzünde mevcut olan tüm sporlar yoga temelinin üzerine oturur. Sekiz basamaklı Orijinal Yoga Sistemi’nin üçüncü basamağı Asana olarak adlandırılan duruşlardan oluşur. Asanalar, tam fiziksel ve zihinsel rahatlamaya ulaşmak için bedeni ve zihni uyumlu bir şekilde harmanlar. Orijinal Yoga Sistemi’ndeki duruşların düzenli uygulanması fizyolojik sistemi tümüyle gençleştirir. Asanalar sağlık, güzellik, güç, dayanıklılık, hafiflik, aydınlık, sinirsel dinginlik ve mutluluk verir. Omurga esnekliğini artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Düzenli uygulama mükemmellik getirir. Orijinal Yoga Sistemi’nde yer alan duruşlar aşama aşama, belirli bir sırada ve uzman eşliğinde uygulandığında beden ve ruh sağlığına çok önemli yararlar sağlar. Etkili olmalarının en büyük sebebi, doğru nefes ve konsantrasyon eşliğinde uygulanmalarıdır.”

Haberin Devamı

UYF Başkanı Akif Manaf, “Sabah Yoga ile Sağlık” videosunda uygulanan duruşların ve nefes tekniklerinin faydalarını ise şu şekilde anlattı: “Videoda yer alan tekniklerin sabah saatlerinde uygulanması ile her yeni güne sağlık dolu bir başlangıç yapılmaktadır. Nefes teknikleri diyaframı hareketlendirmekte, böbrekleri, karın iç organlarını, akciğerleri, kalbi canlandırarak daha verimli çalışmalarını sağlamaktadır. Doğru solunum zihni sakinleştirmektedir. Duruşlar sinirsel ve zihinsel gerginliği gidermekte, bel, baldır, uyluk ve kalça kasları esnemekte, sırt, bacak, kol ve omuzlar güçlenmektedir. Bedenin genel duruşu düzelmekte, dengesi gelişmektedir. Kan dolaşımı ve sırt sinirleri canlanmaktadır. Omurga boyunca ve karın bölgesinde kan dolaşımı arttığı için omurga ve karın bölgesindeki organlar olumlu etki almaktadır. Karın kasları kasılmakta ve bağırsaklar canlanmaktadır. Bu uygulama sayesinde insan kendisini neşeli ve güçlü hissetmektedir.”

Haberin Devamı

Üst üste iki kez Dünya Yoga Şampiyonu Nur Bahar Tüzüner, videonun 30 gün boyunca her sabah düzenli bir şekilde uygulanmasını önererek, duruşları uygularken bedeni aşırı zorlamadan çalışılmasının önemine dikkat çekti. Videodaki tekniklere her sabah sadece yarım saat ayırarak, güne sağlıklı ve pozitif bir şekilde başlamanın mümkün olduğunu belirtti.

Bu konuda daha fazla detaylı bilgi UYF Başkanı Akif Manaf’ın “Yoga - Asana Vücut Çalıştırma Sanatı” kitabından edinilebilir.

YORUM YAZ