MENÜ

Maribor - Fenerbahçe maçını yazarlar değerlendirdi! Öve öve bitiremedi: Sahada basmadık yer bırakmadı

Konferans Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda Maribor'u 3-0 ile geçerek adını bir üst tura yazdırdı. Fanatik yazarları sarı - lacivertlilerin şov yaptığı geceyi kaleme aldı. İşte detaylar...

Maribor - Fenerbahçe maçını yazarlar değerlendirdi! Öve öve bitiremedi: Sahada basmadık yer bırakmadı

Fenerbahçe, Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Maribor’u Kadıköy’deki karşılaşmada Becao, İrfan Can ve Tadic’in golleriyle 3-1 mağlup etmişti. İki takım bu akşam Slovenya’da rövanş için karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, rakip Maribor'u deplasmanda 3-0 mağlup ederek UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Hollanda ekibi Twente'nin rakibi oldu.

Haberin Devamı

Fanatik'in usta yazarları, sarı-lacivertli temsilcimizin bir üst tura adını yazdırdığı Maribor karşılaşmasını değerlendirdi.

TARAFTARLARA BİBER GAZIYLA MÜDAHALE

FAİK ÇETİNER | BU NASIL SEVGİ

İlk maçtaki avantajlı skor, rövanş oyununda İsmai Kartal’ı rotasyona yönlendirmişti. Kalede İrfan Can, defansta Samet, Peres, Oosterwolde, forvette de Batshuayi ilk 11’de kendilerine yer bulmuştu. Maribor kalite ve kapasite olarak Fenerbahçe ile baş edecek bir takım değildi. Oyunun ilk bölümü tamamen Fenerbahçe’nin kontrolünde gitti. İrfan Can’ın (Takımın iyilerinden) takımını öne geçiren golünde, Batshuayi’nin orta asisti akıl doluydu. Fenerbahçe öne geçtikten sonra, kendini fazla sıkmadı. İlk 30 dakika sonrası Peres’in gereksiz yere yaptığı penaltıyı İrfan Can (Sanırım kale artık onun) kurtarınca, rakibin keyfi kaçtı morali bozuldu. İkinci yarıya İsmail Kartal, sarı kartlı Samet’i dışarı alıp Djiku’yu sahaya sürdü. Sahada oyun Fenerbahçe’nin kontrolünde giderken sahneye kale arkası seyircisi çıktı, maçın içine etti. Oyun durdu, futbolcular maçtan soğudu, keyifler kaçtı.

Haberin Devamı

Maribor - Fenerbahçe maçını yazarlar değerlendirdi Öve öve bitiremedi: Sahada basmadık yer bırakmadı

Sevinç kursakta kaldı

Olayların faturası Fenerbahçe tribünlerine çıkınca seyirci dışarı çıkartıldı. Takımın galip, iyi oynuyor, tur geliyor, bu taşkınlık niye? Bu nasıl Fenerbahçe sevgisi? Yazıktır, ayıptır, günahtır. Sahada akıtılan tere yazık oluyor. Maçın kalan bölümünde Mert Müldür, Umut Nayır, King, Bartuğ oyuna girdiler gollerin devamı ve fark geldi ama, sevinç kursağımızda kaldı.

SERKAN AKCAN | KAZANIMLAR

Fenerbahçe’nin Maribor deplasmanında kazanarak turu geçmesi ülke puanı için önemli olduğu kadar İsmail Kartal ve ekibi için de büyük kazanımları beraberinde getirdi. Altay için İsmail hocanın, Kartal için de Altay’ın yerleri ayrı. Altay’ı Ankaragücü’nde oynatıp Türk futbol kamuoyunun tanımasını sağlayan İsmail Kartal’dı. Fenerbahçe’de de iyi bir 6 ay geçirdiler. Ama İsmail hoca dün gece Maribor deplasmanında İrfan Can’a kaleyi vererek forma adaletini işlettiğini gösterdi. İrfan Can Eğribayat kurtardığı penaltı ve çıkardığı toplarla göz doldururken Altay’ı rekabetin içine çekmeyi başardı. İsmail hoca Samet-Perez stoper tandeminin oyun kuramamasına rağmen İsmail Yüksek’in ekstra katkısıyla bölge geçişlerini oldukça efektif yaptı. İrfan Can’ın golünden evvel topun dakikalarca Fenerbahçe’de kalması ve uzunca bir pas serisiyle golün gelmesi İsmail Kartal için çok anlamlıydı.

Haberin Devamı

Maribor - Fenerbahçe maçını yazarlar değerlendirdi Öve öve bitiremedi: Sahada basmadık yer bırakmadı

Merkezde forma pahalı

Fred geldi Kruniç konuşuluyor, orta sahadaki oyuncu bakiyesi ve elbette kalitesi o kadar yükseldi ki, İsmail’in dün gece sahada basmadık yer bırakmaması rekabetin ateşinin ne boyutlara geleceğinin bir göstergesiydi. Artık Fenerbahçe orta sahasında forma çok pahalı ve onu almak için her fırsat geldiğinde ekstra oynamak gerekecek. Zajc ise olayın ciddiyetini kavramamış gibi oynadı. Tadiç’e geçiremediği toplar, bir metreden kaçırdığı net gol Zajc’ın yıldızını düşürdü. Tribün olayları nedeniyle maçın yarım saat durmasına rağmen Fenerbahçe motivasyonunu kaybetmedi. Szymanski ve Tadic, geceye noktayı koyan isimler oldu.

MEHMET ALİ SABUNCU | İRFAN CAN'LARIN GECESİ

Haberin Devamı

Avrupa yolunda 3-1’in rövanşında Maribor’a karşı İsmail hoca takıma müdahale ederek sahaya çıktı. Maç Portekizli Verisimo’nun düdüğü ile başladı. Önemli anlar ise;

İki direk, 3 gol

3’te Zajc sağdan ortaladı, Batshuayi’den önce Jug iyi çıktı, topu kaptı. 13’te Urate’den seken topu alan Batshuayi’nin şutunda top auta gitti. 17’de güzel paslaşmalar gol getirdi, Batshuayi ortaladı, İrfan Can durumu 1-0 yaptı. 25’te Tadic vurdu, top direkten döndü. 33’te Jakupovic’in penaltı atışını kaleci İrfan Can kurtardı. 37’de kale önünde Szymanski topu havaya dikti. 44’te Ferdi ikiyi denedi, olmadı. Devre tek golle bitti. 47’de Zajc’ın şutu farklı dışarı çıktı. 54’te Zajc topu üst direğe nişanladı. Tribün olayları maçı yarım saat durdurdu. 69’da ters topu İrfan Can çizgiden çıkardı. 79’da Szymanski uzaktan müthiş vurdu durum 2-0 oldu. Asist saha içindeki İrfan Can’dandı. 81’de King ortaladı, Tadic tamamladı. 0-3. Son saniyede kaledeki İrfan Can rakibe gol şansı vermedi. Maç bu sonuçla bitti.

Haberin Devamı

Maribor - Fenerbahçe maçını yazarlar değerlendirdi Öve öve bitiremedi: Sahada basmadık yer bırakmadı

Rakip Twente

Tur atlandı... Çok da zor olmadı. Direkler bu maçta sahne aldı. Ülke puanı için güzel bir sonuç. Umarım Hollanda takımını da geçerler. Transfere gelince, bu sene doğru işler yapılıyor, ancak bir kaleci kesin şart. Bu gece kaleci İrfan Can müthişti, formasının hakkını verdi ama iyi bir kaleci hala şart.

Maribor - Fenerbahçe maçını yazarlar değerlendirdi Öve öve bitiremedi: Sahada basmadık yer bırakmadı

YORUM YAZ