MENÜ

Maribor-Fenerbahçe maçında skandal görüntüler! Taraftara biber gazıyla müdahale...

Maribor ile Fenerbahçe arasında oynanan UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında tribünde yaşanan olayların ardından Sarı Lacivertli taraftarlar stat dışına çıkarıldı. Çıkan olaylar sonrası Sloven polisler, Fenerbahçeli futbolseverlere biber gazıyla müdahale ederken bazı Sarı Lacivertli ekip taraftarları baygınlık geçirdi.

Maribor-Fenerbahçe maçında skandal görüntüler! Taraftara biber gazıyla müdahale...

Fenerbahçe'nin 65. dakikada kazandığı bir serbest atışı sırasında hakem oyunu durdurdu ve o sırada Sarı-Lacivertli ekibin taraftarlarıyla ev sahibi takım Maribor taraftarları arasında kavga çıktı. Olaylar nedeniyle mücadele 30 dakikaya yakın durdu. Oyunculardan Tadic ve Zajc taraftarları sakinleştirmek için tribünlere gitti, ancak iki taraftar arasındaki olaylar bir anda büyüdü. Yaşanan gerilimin ardından polisin de olaya müdahale etmesiyle sinirler yatıştı. 

Haberin Devamı

İki takımın taraftarları arasında çıkan kavga tam sakinleşecekken yeniden alevlendi ve polisin müdahalesine rağmen gerilim dolu anlar yaşanmaya devam etti.

ANONS YAPILDI!

Olaylar bir anlığına sakinleşmişken UEFA yetkilileri arasında görüşmeler yapıldı, fakat olayların yatışması yarım saati buldu.

POLİSTEN BİBER GAZIYLA MÜDAHALE! 

Yaşanan pankart mücadelesi sonrasında iki takım taraftarı arasında kavga çıktığı aktarılırken Fenerbahçe taraftarının tribünleri boşaltması için anons yapıldı. Bir grup Fenerbahçe taraftarının biber gazına maruz kaldığı ve baygınlık geçirdiği vurgulanırken gerilim dolu anların ardından maç, yarım saatlik aranın ardından yeniden başladı.

Maçın ardından Fenerbahçe'nin yaşanan olaylar hakkındaki açıklaması şu şekilde: 

Haberin Devamı

'Takımımızın, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu rövanş mücadelesinde deplasmanda Maribor ile oynadığı maçta yaşanan vahim tribün olayları hakkında açıklamamızdır. Takımımızın oynadığı maçta, tribünlerde hiçbir problem yokken rakip takım taraftarlarının taraftarımızın arasına girerek tribünde yer alan pankarta saldırması, pankartı tribünden sökmesi üzerine kesinlikle kabul etmeyeceğimiz olaylar yaşanmıştır. Stadyumda görev alan polis ekiplerinin bu olaya sebep olan Sloven taraftarlara müdahalesi yeterli olmamış, Fenerbahçemizi desteklemek üzere tribünde yer alan, tribünden sökülen pankartı geri alma refleksini ortaya koyan taraftarlarımız ve tüm tribünümüz haksız şekilde stadyumdan dışarı çıkarılmıştır. Kulübümüze ulaşan bilgi taraftarlarımıza stadın dışarı çıkarıldıkları anlarda da polisler tarafından sınırı aşan bir yaklaşım sergilendiğidir. Tribünlerde Fenerbahçemizi yalnız bırakmayan, tribün duruşunu olması gerektiği gibi ortaya koyan taraftarımıza geçmiş olsun diyor; Maribor taraftarlarının sebebiyet verdiği bu vahim olaya dair UEFA nezdinde tüm sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.'

Maribor-Fenerbahçe maçında skandal görüntüler Taraftara biber gazıyla müdahale...

YORUM YAZ