MENÜ

Fenerbahçe İsmail Kartal'ın istediği gibi! Cengiz Ünder şov...

Sarı-Lacivertliler’de Cengiz Ünder, attığı 2 golle Ankaragücü karşılaşmasının yıldızı oldu. Cengiz, ligdeki 15. maçında 7 kez ağları sallayarak, Türkiye’deki rekorunu egale etti. Yıldız oyuncunun en iyi dönemi olan Marsilya’daki performansına ulaşmasına ise sadece 3 gol kaldı.

Fenerbahçe İsmail Kartal'ın istediği gibi! Cengiz Ünder şov...

Fenerbahçe’nin, Ankaragücü’nü konuk ettiği karşılaşmaya Cengiz Ünder damgasını vurdu. Cengiz, ilk 11’de başladığı karşılaşmada özellikle hücumda harika işler yaptı. Dakikalar 20’yi gösterdiğinde Cengiz, ceza sahası dışından sağ çaprazdan topa sert vurdu ve kaleye giden top ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

Takımına o an 1-1’lik beraberliği getiren yıldız futbolcu, böylece Kasımpaşa’dan Aytaç Kara ile birlikte ligde ceza sahasından en çok gol atan (4) oyuncu konumunda yer aldı. Aynı zamanda Kanarya’nın, Ankaragücü’ne karşı lig tarihinde 200. golü oldu. Dakikalar 32’yi gösterdiğinde Cengiz’in başlattığı atakta Dzeko fırsatı kaçırdı, pozisyonun devamında kale önünde topla buluşan Milli futbolcu, düzgün bir vuruşla ikinci kez ağları sarstı. Böylece 26 yaşındaki futbolcu, bu sezon 15. maçında ligde 7. golüne ulaştı.

Fenerbahçe İsmail Kartalın istediği gibi Cengiz Ünder şov...

ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE ÇIKTI

Tecrübeli oyuncu, bundan önceki gollerinin 4’ünü İstanbulspor’a, 1’ini de Kayseri’ye karşı kaydetmişti. Cengiz böylece, Türkiye’de lig kariyerinde en çok gol sevinci yaşadığı 2016-17’yi (Başakşehir’de 32 maç/7 gol) yakaladı. Deneyimli futbolcunun lig kariyerindeki en iyi dönemi, Fransa Ligue 1’de gerçekleşti. Fransa’da Cengiz, Marsilya formasıyla 2021-22 sezonunda 32 karşılaşmada, 10 kez rakip fileleri havalandırmıştı. Yıldız oyuncu, 80. dakikada alkışlar eşliğinde yerini Emre Mor’a bıraktı.

Haberin Devamı
Fenerbahçe - Ankaragücü maçı sonrası İsmail Kartal'a çağrı... "Ciddi anlamda düşüş var, karar vermeli"

AVRUPA’NIN KRALI FENER

Sarı-Lacivertliler, Ankaragücü karşısında bu sezon tüm kulvarlar dahil 36. resmi sınavına çıktı. Cengiz Ünder’in attığı ilk golle Kanarya, bu sezon Süper Lig ve Avrupa’nın 5 büyük liginde 100. resmi maç golünü atan ilk takım unvanını elde etmeyi başardı. Fenerbahçe, Cengiz’in ikinci golüyle de toplamda gol sayısını 101’e yükseltti. Kanarya, bu açıdan Avrupa’nın devlerini kelimenin tam anlamıyla adeta solladı.

Fenerbahçe İsmail Kartalın istediği gibi Cengiz Ünder şov...



LİVERPOOL ÜÇÜNCÜ SIRADA

An itibarıyla Fenerbahçe’nin ardından en çok gol atan ikinci takım, Bundesliga’da lider olan ve bu sezon hiç yenilmeyen Bayer Leverkusen. Xabi Alonso’nun takımı, şu ana kadar 85 kez gol sevinci yaşadı. Üçüncü sırada İngiltere’den 84 golle Liverpool yer alırken, bu üçlüyü yine Ada’dan Manchester City (81 gol) ve İspanya’dan Real Madrid (75 gol) takip etti.

1988-89’DAN SONRA EN İYİ PERFORMANS

İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’si, bu sezon Süper Lig’de dün attığı iki golle beraber toplamda 61. kez ağları havalandırmış oldu. Kanarya, lig tarihinde 23. maçlar itibarıyla bundan daha iyi bir performansa, 1988-89 sezonunda ulaşmış ve 63 kez ağları sallamıştı. Ayrıca Kanarya, Cengiz Ünder’in ilk golüyle ceza sahası dışından ligde 8. golüne ulaştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe İsmail Kartalın istediği gibi Cengiz Ünder şov...

LİVAKOVİC’TEN BİR KURTARIŞ

Ankaragücü maçında penaltıya sebep olan ve Tolga Ciğerci’nin vuruşunda gole engel olamayan Fenerbahçe’nin kalecisi Dominik Livakovic, ilk yarıda Morutan’ın attığı şutta gole izin vermedi. Bunun dışında Hırvat file bekçisi, özellikle ikinci yarıda çok daha rahat bir maç çıkardı.

KAPTAN DZEKO YİNE ATAMADI

Kanarya’da Edin Dzeko, Süper Lig’de forma giydiği maçlarda daha önce sadece 3 maçlık bir gol orucu yaşamıştı. Dün Ankaragücü maçında ilk 11’de yer alan Dzeko, bu olumsuz seriyi 4’e çıkardı. Başkent ekibinden önce Gaziantep FK, Samsunspor ve Başakşehir sınavlarını boş geçen Dzeko, dün yakaladığı fırsatlardan yararlanamadı. Buna rağmen Boşnak forvet, 16 golle ligin kralı olmaya devam ediyor.

KARTAL’IN İSTEDİGİ GİBİ!

Kanarya’nın hocası İsmail Kartal, Ankaragücü maçında İrfan Can yerine Cengiz’i oynattı. Milli futbolcunun golleri galibiyeti getirirken, başarılı teknik adam sistemde yaptığı değişikliklere rağmen galibiyete uzanmasını bildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe İsmail Kartalın istediği gibi Cengiz Ünder şov...

SİSTEMİNDEN VAZGEÇMEDİ

Kartal, 90 dakika sonunda ise istediğini alarak sahadan ayrıldı. 62 yaşındaki çalıştırıcı, kadroda birtakım değişiklikler de yaptı. Kartal, İrfan Can yerine Cengiz Ünder’e forma şansı verdi. Bonucci riske edilmezken, stoper tandeminde Serdar Aziz ile Djiku forma giydi. İdmanlarda çift forvet deneyen Kartal, bu denemesine rağmen Batshuayi’yi yedek soyundurup, tek forvetli sisteminden vazgeçmedi.

İsmail Kartal: Yerli bir santrfor transferi yapmak istiyoruz

Fenerbahçe İsmail Kartalın istediği gibi Cengiz Ünder şov...

YORUM YAZ