MENÜ

TFF'den Bursaspor'u yıkan haber! 9 maç men, ağır para cezası...

Hafta başından bu yana tırmanan gerilimle tansiyonu yüksek geçen Bursaspor-Amedspor maçında zafer Timsah’ındı. Yeşil-Beyazlılar, Diyarbakır temsilcisini 2-1 yenerken yaşanan olaylar 90 dakikatya damga vurdu. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun toplantısı sonrası da Yeşil Beyazlılar çok ağır ceza aldı.

TFF'den Bursaspor'u yıkan haber! 9 maç men, ağır para cezası...

Sezonun ilk yarısında Diyarbakır’da oynanan maçta yaşanan büyük olaylar ve güvenlik zafiyetleri nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşayan Bursaspor’un Amedspor’la rövanşında da tansiyon yüksekti. Tribünleri dolduran yaklaşık 35 bin Bursalı taraftar, ilk andan itibaren Amedspor kafilesini protesto ederken Yeşil-Beyazlı futbolculara ise büyük destek verdi. Ancak hafta başından bu yana gerilim o kadar arttı ki daha maç başlamadan futbolcular arasında arbede yaşandı. Maç boyunca oyun tribün olayları nedeniyle defalarca durmak zorunda kalırken, sahadan istediğini alan taraf ise ev sahibi oldu.

Haberin Devamı

TFFden Bursasporu yıkan haber 9 maç men, ağır para cezası...

Kazanan 2-1'le Bursaspor oldu

Genç oyuncularıyla ayakta kalma savaşı veren Timsah, zirveye oynayan güçlü rakibini 2-1 yenerek taraftarının büyük desteğini karşılıksız bırakmadı. Zaferi getiren golleri Çağatay ve Enver Cenk attı. Amed’in tek sayısı Gürkan’dan geldi. Amed 41 puanda kalırken 25 puana ulaşan Bursa rahat nefes aldı.

TFFden Bursasporu yıkan haber 9 maç men, ağır para cezası...

Yüksek gerilim!

Maçtan önceki gece Amedspor otelinin önünden başlayan olaylar; 90 dakika öncesinde olduğu gibi maç içindevesonunda da devam etti. Futbolcular soyunma odasına girerken tansiyon iyiceyükseldi. Amed Sportif Faaliyetler yöneticileri ve futbolcuları ile Bursaspor tribünleri arasında gerginlik yaşandı. Güvenlik güçlerinin müdahalesi ile gerginlik büyümeden yatıştırıldı. Olaylar koridorlarda da sürdü. Amedspor maçın ardından yaptığı açıklamada futbolcuların darpedildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

TFFden Bursasporu yıkan haber 9 maç men, ağır para cezası...

Fatura ağır oldu! 9 maç men, 326 bin TL para cezası...

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Amed Sportif maçındaki olayların ardından Bursaspor’a 9 maç saha kapatma ve 326 bin TL para cezası verdi. Yeşil Beyazlı kulüp yöneticileri Aşkın Değirmenci ve Aybars Türkkan da rakip takım mensubuna yönelik saldırısı nedeniyle 90 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

TFFden Bursasporu yıkan haber 9 maç men, ağır para cezası...

Bursaspor'dan açıklama geldi

Bursaspor Kulübü, Amed Sportif Faaliyetler maçı sonrası PFDK’nın 9 maç seyircisiz oynama cezasına isyan etti. Yeşil Beyazlı kulüpten yapılan açıklama şu şekilde: “Bu ceza bize değil tek çatı altında bir araya gelen tüm takımların vatansever taraftarlarına verilmiştir. Bilinsin ki gereken mücadele Bursaspor var olduğu sürece devam edecektir.”

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

BURSASPOR Kulübünün, 05.03.2023 tarihinde oynanan BURSASPOR-AMED SPORTİF FAALİYETLER TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA ve 6.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada BURSASPOR Kulübünün, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 3. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 40.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Haberin Devamı

Aynı müsabakada BURSASPOR Kulübünün, taraftarları ile mensuplarının neden olduğu saha olayları ve talimatlara aykırı eylem nedeniyle FDT’nin 52/2., 46. ve 10/2. maddesi uyarınca 8 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA ve 280.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada BURSASPOR Kulübü görevlisi AŞKIN DEĞİRMENCİ’nin, rakip takım mensubuna yönelik saldırısı nedeniyle 90 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada BURSASPOR Kulübü görevlisi AYBARS TÜRKKAN’ın, rakip takım mensubuna yönelik saldırısı nedeniyle 90 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

YORUM YAZ