MENÜ

Youssofa Moukoko ile ilgili belge yayınladılar! İşte gerçek yaşı...

Borussia Dortmund'un genç yıldızı Youssofa Moukoko'nun yaşıyla ilgili iddialar her geçen gün güçlenerek artıyor. Son olarak Almanya'da yayınlanan bir belge, Kamerun asıllı oyuncunun gerçek yaşını ortaya koyduğu iddia edildi.

Youssofa Moukoko ile ilgili belge yayınladılar! İşte gerçek yaşı...

Alman futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli yeteneklerinden biri olarak gösterilen Youssoufa Moukoko'nun yaşı son zamanlarda Almanya'da en çok konuşulan konuların başında geliyor.

Haberin Devamı

18 yaşında olduğu belirtilen genç yıldızın 22 yaşında olduğu yönünde iddialar var. Alman BILD, oyuncuyla ilgili şok bir belge yayınladı.

TORRENT'İN SÖZLERİ GÜNDEM OLDU

MOUKOKO'NUN HAYAT HİKAYESİ

Youssoufa Moukoko, iddialara göre 20 Kasım 2004'te Kamerun'un Yaounde'de dünyaya geldi. 10 yaşına kadar da doğduğu topraklarda kaldı. Babası uzun yıllar Almanya'da çalıştığı için vatandaşlığı vardı ve Youssoufa doğduktan sonra onu da Alman vatandaşı yapmıştı.

Moukoukou 11 yaşına geldiğinde Almanya'ya gitti ve burada St. Pauli altyapısına girdi. 15 Yaş Altı Takımı'nda forma giymeye başladı ve 12 maçta 21 gole imza atarken henüz 11 yaşındaydı.

Youssofa Moukoko ile ilgili belge yayınladılar İşte gerçek yaşı...

Kısa bür süre sonra Borussia Dortmund'a geçiş yaptı. 12 yaşındakiyken U17 takımında harikalar yaratıyordu ve bu durum onun gerçek yaşıyla ilgili şüpheleri de beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

BABASINDAN AÇIKLAMA

Yaşıyla ilgili dedikodular artınca babası Joseph bir açıklama yapma gereği duydu. Yapılan açıklamada; "Oğlumun yaşı doğru. Doğduktan hemen sonra onu Yaounde'deki Alman Konsolosluğu'na kaydettirdim. Bir Alman doğum belgemiz var" ifadeleri yer aldı.

'SEVILLA'NIN EN ÇOK DİKKAT ETMESİ GEREKEN ŞEY...'

2020'DE A TAKIM'A ÇIKTI

Moukoko bu dedikodular arasında futbol hayatında devam etti ve Ocak 2020'de Borussia Dortmund'un A Takımı'na yükseldi. A Takım düzeyindeki ilk maça ise Dortmund ile Hertha Berlin arasında oynanan maçın 85. dakikasında Erling Haaland'ın yerine oyuna girerek çıktı.

Youssoufa Moukoko bu sezon Bundesliga'da 18 maça çıkarken, altı kez gol sevinci yaşadı ve dört kez de asist yapma başarısı gösterdi. Almanya Milli Takımı'nı seçen genç oyuncu iki kez de A Milli Takım forması giydi.

Youssofa Moukoko ile ilgili belge yayınladılar İşte gerçek yaşı...

BILD'IN YAYINLADIĞI BELGE

Alman Bunte dergisi, Moukoko ile ilgili bir belge yayınladı. Belgeye göre, Kamerun asıllık oyuncu 18 değil 22 yaşında...

Dergide yer alan belgeye göre, Moukoko'nun gerçek ismi, Youssofa Mohamadou ve doğum tarihi de 19 Temmuz 2000.

GALATASARAY ICARDI SORUNUNU ÇÖZDÜ

MOUKOKO'NUN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Genç oyuncunun avukatı Alman Bild'e bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Kamerun ve Almanya'dan yetkililer tarafından düzenlenmiş tüm resmi belgelerin 2004'teki doğum tarihi doğruluyor.

Haberin Devamı

Bu belgelerin arasında Moukoko'nun gerçek doğum belgesi de var" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ