MENÜ

Milli Takımda büyük sürpriz! Efsane futbolcular göreve geliyor, ilk görüşme...

Tolunay Kafkas'ın ayrılışı sonrası Ümit Milli Takım başta olmak üzere milli takımların çeşitli kategorilerinde görev değişimleri yaşanıyor. Ümit Milli Takım teknik direktörlüğü için Arda Turan, Volkan Demirel ve Ömer Erdoğan'ın isimleri geçerken, milli takımlarda görev alacak 5 eski futbolcu da belli oldu.

Milli Takımda büyük sürpriz! Efsane futbolcular göreve geliyor, ilk görüşme...

2020 yılından bu yana Türkiye U21 milli takımını çalıştıran Tolunay Kafkas, başarısız sonuçların ardından görevinden alınmıştı. U21 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri Grup 9'da mücadele eden Ay-yıldızlılar Belçika, Danimarka, İskoçya ve Kazakistan ile aynı grupta mücadele etmişti. Oynadığı 8 maçta 2 galibiyet 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan U21 Milli Takımı'ı topladığı sekiz puanla grubu 3. sırada tamamlamıştı.

Haberin Devamı

Milli Takımda büyük sürpriz Efsane futbolcular göreve geliyor, ilk görüşme...

TOLUNAY KAFKAS SİTEM ETTİ

Tolunay Kafkas'ın görevden alınmasının ardından usta gazeteci Atilla Gökçe, yaşananları köşesine taşımıştı. Kafkas, Gökçe'ye TFF ile arasında geçenleri şöyle anlatmıştı; "Bir konuyu görüşmek üzere telefonla aradığım Hamit Altıntop, (Hocam ben de seni arayacaktım. Başkanımız artık sizinle çalışmak istemiyor) dedi. Bu kadar mı olur yani! Ben bir el sıkışmayı vedayı ve helalleşmeyi hak etmiyor muyum?" demişti.

BİR ÇOK İSİMLE YOLLAR AYRILDI

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF yöneticisi Hamit Altıntop tarafından görevden alınan Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ın ardından Trabzonspor'un efsane ismi Hami Mandıralı ile beraber Şenol Ustaömer, Turan Sofuoğlu, Sinan Turhan, Mehmet Hacıoğlu, Mehmet Yıldırım, Bülent Akyıldız, Mehmet Bölükbaşı'nın görevlerine son verilmişti.

Haberin Devamı

ARDA TURAN, VOLKAN DEMİREL VE ÖMER ERDOĞAN İDDİASI

Ümit Milli Takım Teknik Direktörlüğü konusu için Arda Turan, Volkan Demirel ve Ömer Erdoğan'ın isimleri gündeme gelmişti.

Arda Turan'ın göreve gelirken Hakan Balta, Uğur İnceman, Barış Özbek, Hakan Ünsal, Bayram Bektaş, İbrahim Toraman ile birlikte geleceği iddia edilmişti.

Milli Takımda büyük sürpriz Efsane futbolcular göreve geliyor, ilk görüşme...

ÖMER ERDOĞAN'A TEKLİF

Tolunay Kafkas'la yolların ayrılmasından sonra Federasyon, son olarak Ankaragücü'ün çalıştıran Ömer Erdoğan'a teklif götürdü. Bu tekliften onur duyduğunu söyleyen Erdoğan, kariyerine kulüp çalıştırarak devam edeceğini ileterek TFF'nin teklifini kibarca geri çevirdi.

Milli Takımda büyük sürpriz Efsane futbolcular göreve geliyor, ilk görüşme...

Bu arada Ümit Milli Takım ve milli takımların çeşitli yaş kategorilerinde görev alacak 5 yeni hoca da belli oldu. Tuncay Şanlı, Sabri Sarıoğlu, Uğur İnceman, Mehmet Topal ve Volkan Arslan çeşitli yaş kategorilerinde görev alacak isimler olarak belirlendi.

TUNCAY ŞANLI

2016 yılında Sakaryaspor'da  teknik direktörlük kariyerine başlayan Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcularından Tuncay Şanlı, şu an herhangi bir takımı çalıştırmıyor.

SABRİ SARIOĞLU

2001-2017 yılları arasında Galatasaray forması giyen Sabri Sarıoğlu, son olarak 2018 yılında Göztepe'de oynamış ve daha sonra futbolculuk kariyerini sonlandırmıştı.

Haberin Devamı

UĞUR İNCEMAN

2018 yılında futbolu bırakan Uğur İnceman, daha sonra antrenörlük kurslarına başlamış ve 2021 yılında Antalyaspor U19 takımının yardımcı antrenörü olarak göreve başlamıştı. Uğur, 2021 yılından bu yana federasyon bünyesinde antrenör eğitmeni görevini devam ettiriyor.

MEHMET TOPAL

Ülkemizi Avrupa'da uzun yıllar temsil eden, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'da oynayan Mehmet Topal, geçtiğimiz sezon futbol kariyerini sonlandırmış ve antrenörlük seminerine katılmıştı.

VOLKAN ARSLAN

2014 yılında Kasımpaşa altyapısında yardımcı antrenörlük göreviyle futbola geri dönen Volkan Arslan, daha sonra Çaykur Rizespor, Alanyaspor ve Adana Demirspor'da yardımcı antrenörlük yaptıktan sonra Bayrampaşa kulübünün teknik direktörü oldu. Volkan Arslan şu anda İstanbulspor'da Fatih Tekke'nin yardımcılığını yapıyor.

Milli Takımda büyük sürpriz Efsane futbolcular göreve geliyor, ilk görüşme...

LEVENT SÜRME İDDİASI

Ajansspor'un haberine göre ise; Hamit Altıntop, şu anda Stefan Kuntz'un yardımcılığını yapan Levent Sürme'yle her konuda görüştü ve anlaştı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin onayından sonra 39 yaşındaki çalıştırıcı Ümit Milli Takımı'nın teknik direktörü olarak göreve başlayacak.

Haberin Devamı

Milli Takımda büyük sürpriz Efsane futbolcular göreve geliyor, ilk görüşme...

YILDIRAY BAŞTÜRK SÜRPRİZİ

Öte yandan uzun yıllar ülkemizi Almanya'da ve bir dönem İngiltere'de temsil eden eski milli yıldız Yıldıray Baştürk'ün de Hamit Altıntop'un önerisiyle TFF'nin Almanya sorumlusu olacağı öne sürüldü. 

 

YORUM YAZ