MENÜ

TFF açıkladı! Avrupa'nın iki büyük finalinden biri Beşiktaş'ın stadında

Türkiye Futbol Federasyonu, EURO 2032 için belirlediği stadyum listesinde Beşiktaş Tüpraş Stadyumu'na yer vermese de UEFA Avrupa Ligi ya da Konferans Ligi Finali'nin burada oynanması için başvuru yapıldı.

TFF açıkladı! Avrupa'nın iki büyük finalinden biri Beşiktaş'ın stadında

Türkiye uzun yıllardır devam eden Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapma hedefine ulaştı. UEFA Yönetim Kurulu, İsviçre’deki merkezinde düzenlenen törenle 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın İtalya-Türkiye ortak ev sahipliğinde düzenleneceğini açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu, organizasyon için sonradan 5'e düşecek şekilde 10 stadyumu içeren bir liste hazırlarken bu listede Beşiktaş Tüpraş Stadyumu yer almamıştı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'TAN TEPKİ

10 stadyum arasında Tüpraş Stadyumu'nun yer almaması sonrası Beşiktaş, resmi hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla karara tepki gösterdi. Direkt Türkiye Futbol Federasyonu'na istinaden gerçekleştirilen paylaşımda, "Dünyanın en güzel stadı burada" ifadeleri kullanıldı.

NEDENİ AÇIKLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nun EURO 2032 stadyum listesine yazılmaması ile ilgili olarak basın mensuplarına bir bilgilendirme yaptı. Yetkililer, Tüpraş Stadyumu’nun İstanbul’da bulunan 4 stat arasında kapasitesinin en düşük olması nedeniyle listeye yazılmadığını açıkladı.

ABOUBAKAR FIRTINA GİBİ...

İKİ FİNALDEN BİRİ BURADA

TFF’nin bunun karşılığında 2026-2027 yılında oynanacak UEFA Avrupa Ligi ya da Konferans Ligi Finali için UEFA’ya başvuru yaptığı ve bu 2 finalden birinin Beşiktaş Stadı’nda oynanacağı bildirildi.

Haberin Devamı

 

TFF açıkladı Avrupanın iki büyük finalinden biri Beşiktaşın stadında

YORUM YAZ