MENÜ

Rıza Çalımbay iki iyi haberi açıkladı!

Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında Samsunspor'la karşılaşacak olan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Rıza Çalımbay açıklamalarda bulundu. Çalımbay sakat futbolculardan iyi haber verdi.

Rıza Çalımbay iki iyi haberi açıkladı!

Süper Lig’in 13’üncü haftasında deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak Beşiktaş, sakat ve milli oyuncularından yoksun olarak çalışmalarına devam etti. Antrenman öncesinde teknik direktör Rıza Çalımbay, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Çalışmaların oldukça iyi gittiğini belirten Rıza Çalımbay, “Çalışmalarımız gayet iyi, zevkli geçiyor. Hem dinlenme açısından, hem de alınan galibiyetten sonra herkes rahatladı. Bir problem yok. Bugün çift antrenmandı. Bu ikinci antrenmanımız. Sabah antrenmanı da çok iyi geçti. Tabii ki eksiklerimiz var. Hem milli takıma giden 8 oyuncumuz, hem de sakat olan oyuncularımız var. Onlar da geldikten sonra daha zevkli, daha güzel antrenmanlar yapacağız. Önümüzde çok zor maçlarımız var. Onun için her şeye en iyi şekilde hazır olmamız gerekiyor. Galip geldiğimiz maçta oynadığımız oyunun da üstüne çıkmamız gerekiyor. Onun için hiçbir şeyi şansa bırakmadan işimize bakıyoruz” diye konuştu.

Milli arada Antalya’da kamp planlaması yapıldığını ancak oyuncuların da isteğiyle kampı iptal ettiğini ifade eden Çalımbay, “Arkadaşların istekleri vardı. Gerginliklerinden de olabilir. Bir süre kriz yaşandı. O sürede gerilmiş, yorulmuş, aileleriyle çok görüşmemiş olabilirler. Onların isteklerini tabii ki iyi şekilde karşılıyoruz. Biz istesek, gideceğiz desek gidebiliriz. Ama öyle yapmayı ben sevmiyorum. Ne yapacaksam oyuncularımla beraber yapacağım. Yapacağımız şeyler takıma zarar vermeyecek şeyler olur. Onların istekleriyle her şey olmaz, önemli olan takımın neye ihtiyacı varsa onu yapmak. Onların aileleriyle beraber huzura ihtiyacı vardı, onu söylediler ve biz de kabul ettik. Zaten kampa da gitsek 3, 4 gün durup gelecektik. Fazla bir süremiz yok. Ama iyi ki böyle yapmışız. Şu anda gayet keyifli şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pazar günü Sakaryaspor ile Sakarya’da bir hazırlık maçımız var. İkinci bir maçımız daha vardı, hem sakatların biraz fazla olmasından dolayı, hem de milli takımda fazla oyuncumuz olması nedeniyle onu iptal ettim. Şu an bir tane maç oynayacağız. Gayet iyi şekilde çalışıyoruz, hiçbir sıkıntı yok” şeklinde konuştu. 

Haberin Devamı

“ABOUBAKAR VE CENK’İN ÖNÜMÜZDEKİ MAÇTA OYNAYACAKLARINA İNANIYORUZ”

Takımdaki sakat oyuncular hakkında da bilgiler veren Çalımbay, “Hem Aboubakar, hem de Cenk çalışmalarına devam ediyor. Zaynutdinov için doktor 'maskeyle oynayabilir' dedi. Diğer türlü oynayamaz dediler. Bir şansızlık oldu. Belki de en iyi oynadığı maçlardan bir tanesini götürüyordu. Maalesef öyle bir şey oldu, biz de üzüldük. Yapacak bir şey yok. İnşallah bir an önce gelecek. Zaten Aboubakar ve Cenk’in önümüzdeki maçta oynayacaklarına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Aboubakar, Cenk ve Salih bireysel çalıştı

Süper Lig’in 13’üncü haftasında deplasmanda Samsunspor’a konuk olacak Beşiktaş, akşam basına açık yaptığı idmanla hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde günün ikinci çalışmasını gerçekleştiren siyah-beyazlılar, ısınma ve koşu hareketleriyle antrenmana başladı. İdman pas ve el topu oyunuyla devam etti. Antrenmanın basına kapalı olarak gerçekleştirilen bölümünde ise taktik çalışmaların yapıldığı öğrenildi.

Öte yandan sakatlıkları devam eden Vincent Aboubakar, Cenk Tosun ve Salih Uçan takımdan ayrı olarak bireysel çalışmalarına devam etti.

Ghezzal, Masuaku, Zaynutdinov ve Emrecan Uzunhan ise antrenmanda yer almadı. Öte yandan Başakşehir maçında burun kemiği ve göz çukurunda kırık tespit edilen Zaynutdinov ise görev verilmesi halinde Samsunspor maçında maskeyle sahada yer alabilecek.

YORUM YAZ