MENÜ

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler! 'Beşiktaş’ı sıtmalı bir hasta gibi titreyerek izliyorum'

Trendyol Süper Lig'in 6'ncı haftasında Beşiktaş, Kayserispor karşısında sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Uzun süre sakatlıktan dönen Ghezzal asist yaparken siyah-beyazlı ekibin yeni transferi Chamberlain ilk golünü attı. Öte yandan Kayserispor bu sezon ligde ilk kez kaybetti. Fanatik yazarları da Beşiktaş'ın Kayserispor'u Dolmabahçe'de yendiği mücadeleyi köşe yazılarında değerlendirdi.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler! 'Beşiktaş’ı sıtmalı bir hasta gibi titreyerek izliyorum'

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 6'ncı haftasında Kayserispor'u konuk etti. Beşiktaş Stadyumu'nda oynanan mücadelede Ali Şansalan düdük çaldı.

Haberin Devamı

Trabzonspor'a 3-0 gibi farklı bir skorla kaybeden Kartal, Sarı-Kırmızılılar karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 kazanmasını bildi. Siyah-Beyazlılar'a 3 puanı getiren golleri; Vincent Aboubakar ile Alex-Oxlade Chamberlain kaydetti. Kayseri'nin tek sayısı ise Carlos Mane'den geldi.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Beşiktaş’ı sıtmalı bir hasta gibi titreyerek izliyorum

MAÇIN KADROLARI

Siyah-beyazlılar şu 11 ile sahada yer aldı: Mert Günok - Onur Bulut, Bailly, Colley, Masuaku, Hadziahmetovic, Salih Uçan, Chamberlain, Ghezzal, Cenk Tosun, Aboubakar. Kayserispor ise sahaya Bilal Bayazit, Uzodimma, Jeanvier, Attamah, Carole, Ackah, Ramazan Civelek, Kartal Kayra Yılmaz, Mane, Gökhan Sazdağı, Thiam 11'iyle çıktı.

GHEZZAL 161 GÜN SONRA İLK 11'DE

Kaleyi Mert Günok'a emanet eden Şenol Güneş, savunma dörtlüsünü; Onur Bulut, Bailly, Colley ve Masuaku'dan oluşturdu. Orta alanda Hadziahmetovic, Salih Uçan ve Chamberlain'i sahaya süren Güneş, sağ kanatta Rachid Ghezzal, solda kanatta Cenk Tosun'u görevlendirdi. Tecrübeli teknik adamın gol yollarındaki tercihi ise Vincent Aboubakar oldu.

Haberin Devamı

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Beşiktaş’ı sıtmalı bir hasta gibi titreyerek izliyorum

GHEZZAL ASİSTLE DÖNDÜ, CHAMBERLAİN İLK GOL SEVİNCİNİ YAŞADI

Siyah-beyazlı ekibin Cezayirli kanat oyuncusu Rachid Ghezzal asistle döndü. 161 gün sonra ilk 11’de görev alan Rachid Ghezzal, takımının skoru 1-1’e getirdiği golde Aboubakar’a asist yapan isim oldu. Öte yandan siyah-beyazlı ekibin yeni transferi Alex Oxlade-Chamberlain de siyah-beyazlı forma altında ilk golünü kaydetti.

KAYSERİSPOR BU SEZON İLK KEZ KAYBETTİ

1-0 geriden gelip kazanan Beşiktaş 3 puanın sahibi oldu ve 10 puana yükseldi. Kayserispor ise yönetiminde bu sezon ilk kez kaybetti ve 9 puanda kaldı.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Beşiktaş’ı sıtmalı bir hasta gibi titreyerek izliyorum

Beşiktaş’ın Kayserispor’u 2-1 yendiği karşılaşmayı Fanatik yazarları köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o yazılar;

25 DAKİKALIK İYİ OYUN - ALİ ECE

Beşiktaş, Gedson’un yokluğunda silik bir ilk yarı oynadı. Gedson’un hatlar arası toplu, topsuz hareketliliği olmayınca Ghezzal ve Masuaku yarım alanlarda topla buluşunca kendilerine duvar olabilecek oyuncular aradılar, bulamadılar. İlk 45’te Beşiktaşlı oyuncular birbirlerine enlemesine çok uzak kaldılar. Birinci alan ile ikinci alan arasındaki pas temposu düşük kalırken, üçüncü alanda da atakları hep ortalarla sonlandırmak zorunda kaldılar. İlk 20’de Beşiktaş sürekli orta deneyip derinde kalabalık savunan Kayserispor karşısında net pozisyon bulamadı.

Haberin Devamı

MANE’DEN SOĞUK DUŞ

28’de Alex Oxlade-Cenk Tosun ikilisinin dar alanda geliştirdiği pozisyon aslında Beşiktaş’ın ana hücum stratejisi olmalıydı yani öne doğru yakın ve seri paslarla birbirlerine yakın oynamalıydılar. Zaten takımın en önemli iki hücum kozu Aboubakar ve Ghezzal’ın en verimli oynayabildikleri hücum biçimi tam da bu! Ancak devrenin kalanında da birkaç oyuncu hariç herkes enlemesine çok geniş pozisyon alıp ayaklarına top beklemeye devam ettiği için Beşiktaş ilk yarıda temposunu yeteri kadar yükseltemedi. İkinci yarıda Beşiktaş’ın temposunun yükselmesini sağlayan ise Kayserispor’un attığı gol oldu. Arka direkte bomboş kalan Mane’nin golü Beşiktaş üzerinde ani soğuk duş etkisi yarattı. 47-62 arasındaki 15 dakikada bu sezonki ofansif açıdan en etkili Beşiktaş’ı izledik. Zaten başlı başına gol tehlikesi etkisinde olan Ghezzal kornerleri varken ilk yarıda özellikle sağ köşeden neden başka oyuncular korner kullanmayı denediler, hiç anlamadım!

Haberin Devamı

 

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Beşiktaş’ı sıtmalı bir hasta gibi titreyerek izliyorum

HAYAT ÖPÜCÜĞÜ!

Ghezzal kornerinde Aboubakar’ın kafası Siyah-Beyazlılar’a hayat öpücüğü oldu. 6 dakika sonra ise günün çalışkan isimlerinden Salih, Oxlade Chamberlain’e çok klas bir asist yaptı. 72’deki oyuncu değişikliklerine kadar 25 dakika iyi bir Beşiktaş izledik. Kalan süre, oyuna gireni çıkanı yabancı kuralına göre muhasebe edersek kadronun ne kadar dengesiz kurulduğunu bir kez daha gösterdi. Bu kalan sürede Beşiktaş sadece 3 puanı koruyacak şekilde oynayabildi. Maça gelenler ise haklı olarak daha fazla gol atıp farkı artırarak skoru korumalarını tercih ederlerdi.

ONCA PASI 'ORTA'YA KURBAN VERMEK! - CEM DİZDAR

Orta yapma hastalığına tutulmuş Beşiktaş’ı sıtmalı bir hasta gibi titreyerek izliyorum! O ara bir arkadaşım arayıp hangi maçı izlediğimi sordu. ‘’Elbette Beşiktaş maçı, hangisi olacak’’ dediğimde karşıdaki ses; ‘’Kaç canını kurtar! Arsenal-Tottenham maçını izlerken ben yoruldum!’’ Hem Beşiktaş taraftarıyım hem de gazetede yazarım, çaresizce bizim diyarın maçında kaldım. Maç önünde Şenol Güneş’in, ‘’Deplasmandan gelen pazartesi oynuyor denildi. Ama biz Pazar 17.00’de oynuyoruz’’ dediğini okuyorum bana gönderilen mesajlardan. Ertelenirken seslerini çıkartmadıkları maçın çarşamba günü oynanacağını unutmuş olabilir elbette!.. Ben orasına değil de topu yüzde 70 elinde tutan bir takımın ilk yarı boyunca yaptığı sonuçsuz kalan 18 ortaya odaklandım. Acaba pazartesi oynasalar kaç orta yaparlardı? Şut sayıları ise 10’du ilk devrede. Dolayısıyla organize etmek için didindikleri hücumlar ortalarla eridi gitti. Ve dramatik olan ise ikinci yarının başında yedikleri goldü!

Haberin Devamı

BU KEZ BENZER GOL YEDİLER

Yıllarca Caner Erkin kornerlerinde Gökhan Gönül aşırmış ve bazı golleri böyle bulmuşlardı ama bu kez benzerinden gol yediler! Gelin görün ki, 55 dakika sahada görünmeyen Vincent Aboubakar yine kornerden gelen bir başka topta hareketsiz olduğu halde çevresinde tek kişi olmaksızın boş kaleye golü attı. Alın ülkeye özgü bir gariplik daha! Ardından kısa süre önce Şenol Güneş’in şut attı diye sitem ettiği Salih Uçan, oyunun görünmeyenlerinden bir diğeri olan Alex Oxlade’i kaleciyle karşı karşıya bırakıp, golü attırdı...

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Beşiktaş’ı sıtmalı bir hasta gibi titreyerek izliyorum

BAİLLY YAVAŞLATTI

Kayseri hem moral hem fiziksel olarak çökünce iş Beşiktaş için bir tür antrenman eksiğini gidermeye dönüşecek gibiydi ki, önce Kayseri ardından Beşiktaş bol oyuncu değişikliğine gidince oyun yine söndü! Maçın ilginç anlarından biri 89. dakikada yaşandı. Korneri alan Mert Günok topu ileri fırlayan Milot Rashica’ya gönderecekti ki, Eric Bailly kendisine sarılıp oyunu yavaşlatmasını istedi. Mert’in bakışı görülmeye değerdi! Onca zahmete katlanan taraftarlar takımlarının 561 pası, 33 orta ile 21 şuta kurban verdiği şu yavan maça gelmiş ve belki bir fazla hücum izleyecekler ama ona da izin vermiyor Bailly! Ama Beşiktaş kazandı ya, daha önemli ne olabilir, değil mi?

BEŞİKTAŞ'IN OYUNU 10'U ÇAĞIRIYOR! - GÖKMEN ÖZCAN

 Beşiktaş, orta alanda benzer özellikli futbolculara sahip. Takımdaki tek istisna ise Gedson Fernandes... Bloklar arası geçişte büyük sıkıntı yaşayan Siyah-Beyazlılar'da 10 numara etkisi yaratmaya en yakın isim görüntüsünde olan Gedson'un yokluğu, Kayseri karşısında takımı çok zorladı. Görevi devralan Chamberlain, oyunun merkezinden rakip ceza alanına beklenen deliciliği gösteremedi. Böylelikle takım, kanatlara yüklendi ve kenar ortalarıyla uzun süre skor üretmeye çalıştı. Rakibiyle boğuşup bir türlü kilidi açamayan Kartal, Kayserispor'un golüyle uyandı! Masuaku'nun markajından kurtulan Carlos Mane'nin bulduğu kolay golle kendi evinde geriye düşmesinin ardından kısa süre içinde reaksiyon gösteren Kartal, Ghezzal-Aboubakar işbirliğiyle oyuna dengeyi getirdi.

SALİH UÇAN İZİN VERMEDİ

Trabzon mağlubiyeti ve hatırlanmak bile istenmeyen Club Brugge beraberliğinin üzerine bir puan kaybı yaşanmasını daha engelleyen ise Salih Uçan oldu. Muhteşem asistiyle topu Chamberlain'le buluşturan A Milli orta saha, İngiliz yıldızın maçta son sözü söylemesini sağladı. Siyah-Beyazlılar, oldukça zorlandıkları maçtan galibiyetle ayrıldı ama bu mücadele bir kez daha gösterdi ki Beşiktaş'ın seviye atlatan bir 10 numaraya ihtiyacı var. Bu 10 numara, frikik konusunda da tartışılmaz biri olmalı. Çünkü takımda hala net bir frikikçi yok.

GHEZZAL, SİHİRİNİ YAPMALI!

Stoper hattındaki yeri garanti olan Omar Colley'le beraber savunmada ilk defa görev yapan Eric Bailly, Brugge karşılaşması sonrası Kayserispor sınavında da etkili bir performans ortaya koydu. Mert Günok'un her geçen günkü yükselişi de eklendiğinde Kartal'ın savunmasındaki özgüven, memnun edici bir hal almaya başladı. Aboubakar, bu takımın yüzde 51'i. Ama rakiplerin ikili hatta zaman zaman üçlü markajı altında efektifliği engelleniyor. Burada artık devreye, Rachid Ghezzal'ın girmesi gerekiyor. Bu sezon ilk kez 11'de çıktığı maçı asistle tamamlayan sihirbaz, 2020-21'deki gibi kritik anlarda sorumluluk alıp gol paslarıyla beraber rakip ceza alanı köşesinden yaptığı jeneriklik vuruşlarını da zaman geçmeden cebinden çıkarmalı.

 

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Beşiktaş’ı sıtmalı bir hasta gibi titreyerek izliyorum

YÜKSEK UÇUŞ! - ORHAN YILDIRIM

Son maçlarda kötü futbol ve sonuç ile sıkıntı yaşayan Kartal, evinde yüksek uçtu. Kayserispor önünde yenik duruma düşen Beşiktaş, taraftarının müthiş desteği ile geri döndü. Üç puanı iki golle alıp rahat nefes aldı. Avrupa dönüşü sancılı sonuçlar alan Güneş’in ekibi bu kez, aynı hataya düşmedi. Zirve yarışı için kritik galibiyete imza attı. Kayserispor, mücadele dolu futbolunu oynayıp alkışı hak etti. Ancak bu durum puan almasına yetmeyip eli boş döndü.

KAÇAK GÜREŞ

Tuhaf durum. Sağlam yatan Gedson, sakat kalkıyor! Öyle ki; hocanın bile haberi yok. Portekizli, Kartal için çok şey anlam ifade ediyor. Yokluğunda orta alan ilk yarıda sıkıntı çekti. Salih, Hadziahmetoviç, Chamberlain iyi niyetli olsa da, merkez orta alanı işletecek düzeye çıkamadılar. Hal böyle olunca da, Ghezzal daha çok içeri girmek zorunda kaldı. Bu da, hücum gücünü azalttı. Onur ve Masuaku geriden etkili çıkamadı. Cenk ile Aboubakar birbirlerinden kopuk kalınca gol çıkmadı. Yeterince sorumluluk almaktan kaçınma olunca, skor üretmek tamamen şansa bırakılmış oldu. Konuk Kayserispor, bu yarıda kontra denemeleri yaptı. Üç tehlikeli atakta ofsayta düşüp gol ile tanışamadı.

 

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Beşiktaş’ı sıtmalı bir hasta gibi titreyerek izliyorum

GOL YEDİ AÇILDI

Kayserispor, ikinci yarıya golle başladı. Kazanılan köşe atışından gelen topu arka direkte bomboş bekleyen Mane kafa ile ağlara bıraktı: 0-1. İşte bu pozisyon maçın kırılma anı oldu. Kartal, risk alıp oyunu hücuma çevirdi. Önce Aboubakar, Ghezzal’ın korner atışında kafa ile skora denge getirdi: 1-1. Ardından Salih’in pasında Chamberlain şık vuruş ile takımını öne geçiren golü attı. Geriden gelip öne geçen Güneş’in ekibi, son bölümde maça iyice hakim oldu. Tribün desteği altında oynanan maçta; Siyah-Beyazlılar rakibine sürpriz yapma şansı tanımadı.

Şenol Güneş'ten TFF'ye fikstür sitemi: Saygıyla karşılıyorum ama doğru bulmuyorum

 Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Beşiktaş’ı sıtmalı bir hasta gibi titreyerek izliyorum

 

 

YORUM YAZ