Beşiktaş'ta Hatay beraberliği sonrası sert sözler! 'Eğer kupayı da alamazlarsa...'

Süper Lig'de 37. hafta maçında Beşiktaş'la Hatayspor karşı karşıya geldi. Düşme potasında olan ve son iki haftada 4 puan toplayan Hatayspor Beşiktaş'la deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Fanatik yazarları da Siyah-beyazlıların 1 puanla ayrıldığı maçı kmşe yazılarında değerlendirdi.

Beşiktaş, bu sezon son kez iç sahada oynadığı maçta Hatayspor'u ağırladı. Süper Lig'in 37. haftasında oynanan karşılaşmada sahadan 2-2 sona erdi.

Haberin Devamı

90 7'DE ABOUBAKAR SAHNEYE ÇIKTI

 SON SÖZÜ ABOUBAKAR SÖYLEDİ

Karşılaşmada Hatayspor 27. dakikada Massanga'nın golüyle öne geçti. İlk yarıda başka gol olmayınca Beşiktaş soyunma odasına mağlup girdi. Mücadelenin ikinci yarısına adeta golle başlayan Beşiktaş, 50. dakikada Gedson Fernandes ile skora eşitlik getirdi. Bu golden sadece 5 dakika sonra Hatayspor'da Dele-Bashiru takımını öne geçiren sayıyı kaydetti. 90+7. dakikada ise Vincent Abobuakar penaltıdan attığı golle son sözü söyleyen isim oldu.

Beşiktaşta Hatay beraberliği sonrası sert sözler Eğer kupayı da alamazlarsa...

HATAY UMUDUNU SON HAFTAYA BIRAKTI

Kümede kalma hesapları yapan Hatayspor puanını 38 yaptı ve umudunu son haftaya bıraktı. Süper Lig'de son hafta Beşiktaş, Kasımpaşa'ya konuk olacak. Hatayspor, Rizespor'u ağırlayacak.

ÇOK KONUŞULACAK SÖZLER

Haberin Devamı

Fanatik yazarları da Beşiktaş'ın Hatayspor'la berabere kaldığı maçı bugünkü köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o yazılar,

Beşiktaşta Hatay beraberliği sonrası sert sözler Eğer kupayı da alamazlarsa...

YOKOĞLU YOK! - ALİ ECE

Santra öncesi 19 Mayıs koreografisi harikaydı. Zaten santra öncesi her şey santra sonrasına göre harikaydı: Hava güzel, semt güzel, zemin güzel; forma Siyah-Beyaz olmayan Beşiktaş formaları standardında hiç fena değildi. Santradan sonra golü yiyene kadar Beşiktaş’ın oyunu adeta güneşli bir mayıs günü aniden gökyüzünü kaplayan parçalı bulutlar gibiydi. Sonra hayatımda gördüğüm en kötü Beşiktaş kadrosunun nasıl takım olmamalı dersinden bir numune daha izledik: Bu sezon bu oyuncu grubu her maç mutlaka, ‘Beşiktaş tarihinde yenilmiş en saçma gol’ dedirten cinsten bir gol yemeyi başarırken bir dahaki maç daha da saçma bir gol yemeyi başarıyor! Hatayspor ilk golünü atarken sadece kornerde arka direğe orta yaptı. O esnada Beşiktaş formasını giyen oyuncular, ortanın yapıldığı yere gitmek yerine anlamsızca durdukları alanda kaldılar. Eğer bunun duran topta alan savunması olduğunu zannediyorlarsa fena halde yanılıyorlar: Alan savunmasında o alanda gol atabilme ihtimali olan oyuncular da savunulur, o alanda gol atabilecek kimse kalmadıysa yani top gol atabilecek alandaki bir rakibe geldiyse öyle samıt gibi durulmaz aksine kolektif senkronizasyonla o alana doğru kayılır ve o gol yenmez ama nerede o takım refleksi? Kaf Dağı’nın ardında!

Haberin Devamı

EĞER KUPAYI ALAMAZSA...

İkinci yarıda oyuna giren Gedson ondan yıllardır beklediğimiz golü attı, süper bir şuttu. Gedson geçen sezonun son bölümünde de rakip kaleye yakın yerlerde skor katkısı yapmaya başlamıştı ama bu sezon bu iç sahadaki son maça kadar devamı gelmedi. Devamı gelseydi yedeğe düşmezdi, tüm sezon böyle olsaydı halen Türkiye’de oynuyor olmazdı! Son bölümde Beşiktaş büyük baskı kurdu, Serdar Topraktepe tüm ofansif oyuncuları oyuna soktu. Tribünlerin de desteği ile artan baskı sonucu oluşan karambollerden birinde penaltı oldu. Aboubakar sezonun ikinci yarısında ligdeki ilk golünü attı. Halbuki sezona süper başlamıştı, şimdi kalmasını isteyen Beşiktaşlı yok denecek kadar az. Zaten kupada Trabzonspor’u yenip şampiyon olunmazsa bu sezon benim için yok hükmünde. Hasan Arat yönetimi bu sezondan gerekli dersi çıkartamazsa bir dahaki sezon da yok olur!

Beşiktaşta Hatay beraberliği sonrası sert sözler Eğer kupayı da alamazlarsa...

BEŞİKTAŞ'IN VİZYONU MOURİNHO'DUR - GÖKMEN ÖZCAN

Haberin Devamı

Beşiktaş adına sezonun bombası, maç sonunda patladı ancak Hatayspor karşılaşmasından da biraz söz edelim. Serdar Topraktepe, perşembe günkü kupa finalini düşünerek kadroda rotasyona gitti. 2-2'lik skora rağmen söylüyorum, doğru bir karara imza attı. Çünkü Beşiktaş'ın bu maçtan alacağı 3 puan, takıma bir şey kazandırmayacaktı. Ancak bu mücadelede sakatlık ya da kart sebebiyle kaybedeceği bir futbolcu, kupa finalinde işleri zorlaştırabilirdi. Serdar hoca, riski minimuma indirdi ve doğru olanı yaptı. Maç özelinde Gedson Fernandes, Rizespor formasıyla Galatasaray deplasmanına gittiği gün gibi bir performans ortaya koydu. Kalitesini gösterdi. Bu takımın en değerli parçalarından biri olduğunu sadece 45 dakikada gözler önüne serdi. Yeni sezonda üst seviye bir teknik direktör, güçlü bir kadro ve hücuma endeksli oyunla, Gedson Fernandes parıltılı günlerine geri döner.

PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK...

Maç bitiminde İkinci Başkan Hüseyin Yücel, Jose Mourinho bombasını patlattı. Son yıllarda aynı yerli teknik direktör sarmalına giren Beşiktaş'ın, yeni sezonda Galatasaray ve Fenerbahçe gibi güçlü figürlerle şampiyonluk mücadelesi verebilmesi için hoca konusunda üst seviyeye çıkması şart. Aziz Yıldırım'ın Mourinho açıklaması sonrası açıkçası ben, Beşiktaş'tan Antonio Conte hamlesi bekliyordum. Ancak İkinci Başkan Hüseyin Yücel, gizli bir operasyona imza atmış. Ayrıca maddi yükünü de sponsorlar aracılığıyla karşılamayı vaad ediyor. Fenerbahçe'yle Mourinho yarışına giren Beşiktaş, eğer galip çıkarsa sezona psikolojik üstünlükle başlar.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Hatay beraberliği sonrası sert sözler Eğer kupayı da alamazlarsa...

ALTIN DÖNEM BAŞLAR...

Hiç kimse, Jose Mourinho'nun devri geçti demesin. Dünya Futbolu'nun Special One'ı, her zaman dengeleri değiştirir. Portekiz, İspanya, İngiltere ve İtalya... Adeta feleğin tüm çemberlerinden geçen Mourinho, hem kulübe saygınlık kazandırır hem kalite katar hem de saha dışı mücadelede de önemli bir bayraktar olur. Siyah-Beyazlı yönetim, eğer Mourinho'yu alır ve istediği bir dünyaca ünlü golcüyü de takıma kazandırırsa işte o zaman Türk Futbolu'nda Beşiktaş'ın altın dönemi başlar...

BURUK KAPANIŞ - ORHAN YILDIRIM

Beşiktaş, sezonun son iç saha maçında bir puan ile yetindi. Ligde kalma mücadelesi veren Hatayspor önünde etkili futbol oynayan Kartal, iki kez geri düştüğü maçta eşitliği uzatmada buldu. Kupa finali öncesi skor olarak olmasa da, oyun olarak göz dolduran siyah, beyazlı ekip; dev maçı beklemeye geçti. Konuk ekip, bir puan ile yetinip tehlike çemberinde kaldı.

Beşiktaşta Hatay beraberliği sonrası sert sözler Eğer kupayı da alamazlarsa...

TARAFTAR YETMEDİ

Beşiktaş, evindeki son maça müthiş taraftar desteği altında çıktı. Lige tutunmaya çalışan Hatay önünde baskı gelince beklenti erken gol bulmaktı. Tribünlerin desteğine rağmen gol sesi çıkmadı. 27’de Hatay, Massanga ile öne geçti. Sürpriz gol sonrası oyun hızlandı. Karşılıkla ataklar, tabelaya yansımadı. Devrenin son bölümlerinde kurulan baskı, Serdar hocanın ekibine skor getirmedi. Bu yarıda genç Semih etkisiz kaldı. Al Musrati yine hayal kırıklığı yarattı. Hatlar arasındaki kopukluk öne çaktı. Ligde kalmak isteyen Güney ekibi, gücü ölçüsünde iyi mücadele edip, skoru tutmasını bildi.

ATAMAYANA ATARLAR

İkinci yarı teknik ekipten hamleler geldi. Bu futbola olumlu yansıdı. Pozisyon üstüne, pozisyon yaşandı. Ancak final vuruşlarında etkisiz kalındı. Gedson 50’de kaleye resmen füze gönderdi: 1-1. Erken gelen beraberlik sayısı yine umut oldu. Ataklar daha da arttı. Ancak golü yine Hatay attı. 55’de Bashiru’nun VAR onaylı golü şok yarattı. Puan için maçın son bölümleri büyük heyecana sahne oldu. Kartal oyun üstünlüğünü tamamen ele geçirdi. Onca pozisyona rağmen puan getirecek gol uzatmaya kaldı. Kamil Ahmet’in Salih’e yaptığı hareket VAR penaltısına dönüştü. Aboubakar skoru belirledi: 2-2

 

YORUM YAZ