MENÜ

Obradovic çıkan olaylara sinirlendi! "Çocuk orta parmağını gösterdi ve annesi de güldü"

Avrupa basketbolunun tartışmasız en iyi başantrenörlerinden biri olan Zeljko Obradovic, şimdilerde Partizan'ı çalıştırıyor. Kızılyıldız ile oynanan seriye ise parkede yaşanan mücadeleden daha çok taraftarlarla çıkan olaylar damga vurdu. Tecrübeli koç da duruma tepki gösterdi ve serinin 4. maçından sonra gündeme damga vuran açıklamalarda bulundu.

Obradovic çıkan olaylara sinirlendi! "Çocuk orta parmağını gösterdi ve annesi de güldü"

Avrupa basketbolunda rekabet çok yoğun yaşanıyor ve Kızılyıldız ile Partizan arasında oynanan maçlar inanılmaz bir rekabete sahne olurken zaman zaman da sinirlerin görüldüğü ortaya çıktı. Özellikle taraftarlar ile oyuncular arasında yaşanan gerilimler seriye damgasını vurdu.

Haberin Devamı

YAŞANAN OLAYLARA DEĞİNDİ

Kızılyıldız’ın ABA Ligi Finalleri 4. maçını kazanmasının ardından Partizan koçu Zeljko Obradovic, kulübü ile Belgrad’daki ezeli rakipleri Kızılyıldız arasındaki mevcut durum hakkında konuştu ve NBA ile doğrudan bir karşılaştırma yaptı.

Obradovic çıkan olaylara sinirlendi Çocuk orta parmağını gösterdi ve annesi de güldü

'BUNU DUYUP DUYMADIĞINIZI SORACAĞIM'

Obradovic basın toplantısında gazetecilere “Kendi salonumuzda bana tezahürat duyup duymadığımı sormuştunuz, şimdi ben de size bu gece bunu duyup duymadığınızı soracağım” dedi.

Türkiye Fenerbahçe Beko'dan yakından tanıdığımız bir isim olan tecrübeli başantrenör sözlerine şu şekilde devam etti:

“On beş gün önce hepimizin hayran olduğu Nikola Jokic’in NBA Finallerini izledim ama o maçtan hemen sonra 1988’de Kızılyıldız ve Partizan’ın oynadığı bir maça rastladım. Ben de o maçın oyuncularından biriydim. Tribünler doluydu ve taraftarların yarısı Partizan’ı, yarısı da Kızılyıldız’ı destekliyordu. Tezahüratlar Belgrad’ın şampiyonluğu kazanması üzerineydi. Bu duruma nasıl geldik? 2023’te yaşadığımız bu durum nedir? Bunu açıklayabilecek uzmanlarımız var mı?”

Haberin Devamı

Obradovic çıkan olaylara sinirlendi Çocuk orta parmağını gösterdi ve annesi de güldü

'BU NEFRET TOHUMLARINI KİM EKİYOR?'

"Tansiyonun daha da yüksek olduğu geçen yılla kıyaslandığında, şu ana kadar her şey nispeten sakin görünüyor. Ancak Obradovic taraftarların zihniyetinden bahsetti: “Bugün maça giderken, ailesiyle birlikte bir çocuk gördük. Biz yanlarından geçerken otobüse tükürdü, orta parmağını gösterdi ve annesi güldü. Bu nefret tohumlarını kim ekiyor? Bütün soruların atası bu”

TARAFTARINA MESAJ GÖNDERDİ

“Onlara yalvarıyorum, adil ve sportmen ruhla tezahürat yapmalarını istiyorum. Hem Partizan hem de Kızılyıldız oyuncuları bunu hak ediyor. Maçtan sonra konuşacağımızı umuyorum. Umarım kim daha iyi basketbol oynarsa, hiçbir dış faktörün etkisi altında kalmadan, o kazanır. Kızılyıldız’ın kendini güvende hissetmesi için taraftarlardan adil bir şekilde tezahürat yapmalarını rica ediyorum. Bu oyuncular sezon bittiğinde burada kalıp kalmayacaklarını düşünmek zorunda kalacaklar. Bizimle! Bu halimizle! Bu kilit bir soru ve hepinizin kendine sorması gereken bir soru. Videoyu izlediğimde ben de kendime aynı soruyu soruyorum. Biz Kızılyıldız oyuncularıyla arkadaşız. Arkadaşım olan Kızılyıldız taraftarları maçtan sonra beni arayıp yaşananlardan dolayı özür dilediler. Belki benim de bazı şeyler için özür dilemem gerekiyor. Bunun için Tanrı’ya dua ediyorum, Partizan taraftarlarına uslu durmaları için yalvarıyorum. Sadece basketbol konuşacağımız bir finali hak ettiğimizi düşünüyorum. Burada sahip olduğumuz basketbol kalitesinin farkında mısınız? Biz böyle davranırsak bu oyuncular gelecek sezon burada kalmak isteyecekler mi?”

Haberin Devamı

Obradovic çıkan olaylara sinirlendi Çocuk orta parmağını gösterdi ve annesi de güldü

YORUM YAZ