(ÖZET) Fenerbahçe Beko - Panathinaikos maç sonucu: 57-73 | Final Four'da ilk finalist Ergin Ataman yönetimindeki PAO

Turkish Airlines EuroLeague Final Four'un ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Berlin'de Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos'a 73-57 mağlup olarak final şansını yitirdi.

(ÖZET) Fenerbahçe Beko - Panathinaikos maç sonucu: 57-73 | Final Four'da ilk finalist Ergin Ataman yönetimindeki PAO
FİNALE YÜKSELEN PANATHINAIKOS

Berlin'deki Final Four'un ilk maçında Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos, temsilcimiz Fenerbahçe Beko'yu mağlup ederek adını finale yazdırdı. Panathinaikos'un finaldeki rakibi, Olympiacos'u deviren Real Madrid olacak. Fenerbahçe ise üçüncülük maçında Olympiacos ile karşı karşıya gelecek. 

MAÇ SONUCU | FENERBAHÇE BEKO 57-73 PANATHINAIKOS

Panathinaikos, karşılaşmadan 73-57'lik sonuçla galip ayrıldı.

FENERBAHÇE'DEN 5 DAKİKADA 2 SAYI!

Son çeyreğe kötü başlayan temsilcimiz, 5 dakikayı aşkın sürede sadece 2 sayı üretebildi. 4:37 kala Kendrick Nunn'ın basketi, durumu 52-64 yaparken Fenerbahçe'de Sarunas Jasikevicius mola aldı. Mola sonrası basket faulden doğan serbest atışta isabeti bulan Nunn, skoru 52-65'e getirdi. 

Haberin Devamı
ÜÇÜNCÜ PERİYOT SONUCU | FENERBAHÇE BEKO 50-56 PANATHINAIKOS

Karşılaşmanın üçüncü çeyreği 50-56'lık Panathinaikos üstünlüğü ile sona erdi. 

DORSEY MOLAYI ALDIRDI!

Panathinaikos'un 45-51 üstünlüğü varken önce Nate Sestina ile bir dış isabeti bulan temsilcimiz, 3:37 kala da Tyler Dorsey ile isabeti buldu ve durumu 50-51 yaptı. Bu basket sonrası Panathinaikos, molaya gitti.

CALATHES'TEN ÜST ÜSTE 5 SAYI

Üçüncü periyoda etkili başlayan Panathinaikos, 8:12 kala 38-45 ile önde olan taraftı. Nick Calathes'ten üst üste 5 sayı bulan temsilcimiz, 7:09 kala durumu 43-45'e getirdi.

Haberin Devamı
İLK YARI SONUCU | FENERBAHÇE BEKO 36-38 PANATHINAIKOS

İlk yarının sonunda Nigel Hayes-Davis'in isabetleriyle etkili olan Fenerbahçe Beko, skoru 36-38'e getirerek devreyi sonlandırdı.

HAYES-DAVIS'TEN KRİTİK İSABET!

İkinci çeyreğin bitimine 2:55 kala Fenerbahçe Beko'da hücum ribaundunun ardından Nick Calathes'in asistinde Nigel Hayes-Davis'ten gelen üçlük, durumu 29-34 yaptı ve Panathinaikos molası geldi.

TELEVİZYON MOLASINA 23-32 İLE GİDİLİYOR

Nate Sestina'nın üçlüğüne 5:54 kala Juancho Hernangomez, cevap verdi ve sonrasında iki takımın da boş döndüğü hücumlarla 4:42 kala televizyon molasına 23-32'lik Panathinaikos üstünlüğü ile gidildi.

Haberin Devamı
FARKI 4'E KADAR İNDİRDİK!

İkinci çeyreğe etkili başlayan Fenerbahçe, Marko Guduric ve Scottie Wilbekin'in basketleri sonrası 7:39 kala Nate Sestina'nın serbest atış çizgidinden isabetleriyle durumu 20-24 yaptı.

İLK PERİYOT SONUCU | FENERBAHÇE BEKO 13-22 PANATHINAIKOS

Son hücumda Sertaç Şanlı ile isabeti bulan Fenerbahçe Beko, ilk periyodu 22-13 geride tamamladı.

İLK ÜÇLÜK SERTAÇ'TAN

Temsilcimizin maçtaki ilk dış şut isabeti, ilk periyodun bitimine 1:53 kala tepede atışını kullanan Sertaç Şanlı'dan geldi ve skor 11-18 oldu.

Haberin Devamı
İLK SAYILARIMIZ HAYES-DAVIS'TEN

Mola sonrası hücumda isabeti bulamayan Fenerbahçe Beko, daha sonrasında Nigel Hayes-Davis'in isabetiyle 4:47 kala durumu 2-12 yaptı.

12-0'LIK SERİYLE BAŞLADI

Panathinaikos, temsilcimiz Fenerbahçe karşısında Kendrick Nunn, Ioannis Papapetrou, Jerian Grant ve Konstantinos Mitoglou'un basketleriyle mücadeleye 12-0'lık seri yaparak başladı. İlk periyodun bitimine 5:50 kala Mitoglou'nun basketi sonrası Sarunas Jasikevicius, mola aldı.

MAÇ BAŞLADI!

Berlin'de Uber Arena'da oynanan Fenerbahçe Beko - Panathinaikos maçı gecikmeli şekilde başladı. 

Haberin Devamı
BİR SONRAKİ DUYURUYA KADAR...

EuroLeague Basketball, yeni bir açıklama daha paylaştı. Yapılan açıklamada mücadelenin güvenlik gerekçesiyle bir sonraki bilgilendirmeye kadar ertelendiği belirtildi.

EUROLEAGUE'DEN BİLGİLENDİRME

EuroLeague Basketball, taraftarların Uber Arena'ya girişindeki gecikmeler nedeniyle maçın başlangıcının 10 dakikadan daha uzun bir süre sonra gerçekleşebileceğini duyurdu.

10 DAKİKA ERTELEME!

Fenerbahçe Beko - Panathiniakos mücadelesi, seyircilerin salona alınmasında yaşanan gecikmeler nedeniyle 10 dakika geç başlayacak. 

TARAFTARLARIN SALONA GİRİŞİ AĞIR İLERLİYOR

Salon dışında devam eden olaylardan kaynaklı bir süre tamamen durdurulan girişler yeniden başladı. Takımlar parkede hazırlıklarını sürdürürken taraftarlar da yavaş yavaş yerlerini alıyor. Girişlerin ağır bir şekilde ilerlediği ifade edilmekte.

BERLİN'DE OLAYLAR SÜRÜYOR

Dev maçın başlamasına dakikalar kala Berlin'de salonun dışında olaylar sürüyor. Yaşanan gerilim sonrası güvenlik güçleri, birçok taraftarı gözaltına aldı.

Content Video - Final Four öncesi Berlin'de olaylar sürüyor!
ÇARPICI İDDİA!

Fenerbahçe Beko - Panathinaikos mücadelesi öncesi yaşanan gerilim nedeniyle salona giriş, yetkililer tarafından durduruldu. Yunan gazeteci Yannis Psarakis, salon içerisinden yansıttığı görüntüde tamamen boş olan tribünlerin 1 saat içerisinde dolma şansı olmadığını ve bu nedenle karşılaşmanın ya erteleneceğini ya da seyircisiz oynanabileceğini iddia etti.

FENERBAHÇE'NİN MAÇ KADROSU BELLİ OLDU

Final Four'a gelirken Yiğit Hamza Mestoğlu dışında bir eksiği bulunmayan Fenerbahçe Beko'nun Panathinaikos maçı kadrosu da açıklandı. Sarı-Lacivertliler'in maç kadrosunda Johnathan Motley, Scottie Wilbekin, Sertaç Şanlı, Georgios Papagiannis, Nigel Hayes-Davis, Tarık Biberovic, Dyshawn Pierre, Marko Guduric, Tyler Dorsey, Nick Calathes, Yam Madar ve Nate Sestina yer aldı.

İKİ TAKIM TARAFTARLARI ARASINDA MAÇ ÖNCESİ KAVGA ÇIKTI

Kritik maça saatler kala Berlin'deki Uber Arena önünde Fenerbahçe taraftarları ile Panathinaikos'un Yunan taraftarlar arasında olay çıktı. İki takım taraftarları birbirlerine girdi. Olay salonun içine de taştı.

İŞTE ŞOK OLAYIN GÖRÜNTÜLERİ

5 YIL SONRA YİNE FINAL FOUR'DA!

Fenerbahçe Beko, EuroLeague Final Four'da büyük bir mücadele verecek. Sarı-Lacivertliler, beş yıl sonra yeniden bu seviyede boy gösterecek olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyor. Takım, bu zorlu karşılaşmada taraftarlarının desteğiyle final bileti için tüm gücünü ortaya koyacak.

FİNAL FOUR VE EŞLEŞMELER NE ZAMAN?

THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali, Almanya'nın başkenti Berlin'de 24-26 Mayıs'ta düzenlenecek. 5 yıl aradan sonra Dörtlü Finale kalan Fenerbahçe Beko, yarı finalde başantrenörlüğünü Ergin Ataman'ın yaptığı Yunanistan'ın Panathinaikos AKTOR takımıyla karşılaşacak.

Fenerbahçe Beko - Panathinaikos maçı 24 Mayıs'ta saat 19.00'da başlayacak.

Real Madrid - Olympiakos maçı ise 24 Mayıs'ta 22.00'da oynanacak.

YILDIZLAR BEKLENENİ VEREMEDİ

Fenerbahçe Beko'da Nigel Hayes-Davis, 14 sayıyla takımın en skorer ismi olurken Marko Guduric ve Nate Sestina da 10'ar sayıyla oynadılar. Scottie Wilbekin, 24 dakikada 2 sayıyla oynarken Nick Calathes, 34 dakikada 5 sayı üretti. Dyshawn Pierre 10 dakikada, Johnathan Motley ise 4 dakikada skor katkısı yapamadılar. Panathinaikos'ta Mathias Lessort, 17 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Kendrick Nunn 14, Jerian Grant 13 sayı üretti.

FENERBAHÇE BEKO - PANATHİNAİKOS MAÇI HANGİ KANALDA? 

Fenerbahçe Beko-Panathinaikos maçı, 24 Mayıs Cuma günü saat 19:00'da başlayacak. Müsabaka, S Sport ve S Sport Plus'ta canlı yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı anlatımı fanatik.com.tr'de olacak.

YORUM YAZ