MENÜ

Bakırköy Ata Spor Kulübü'nden tarihi başarı

Bakırköy Ata Spor Kulübü, Litvanya'nın Klaipeda şehrinde düzenlenen Paletli Yüzme Dünya Şampiyonası'nda büyük başarı yakaladı.

Bakırköy Ata Spor Kulübü'nden tarihi başarı

Bakırköy Ata Spor Kulübü, Litvanya'nın Klaipeda şehrinde düzenlenen Paletli Yüzme Dünya Şampiyonası'nda büyük başarı yakaladı. Milli yüzücü Derin Toparlak, 800 metre suüstü erkeklerde dünya şampiyonu oldu. Yunus Cenkay Yılmaz 400 metre çift palet erkeklerde dünya şampiyonluğuna ulaşırken, 4x100 metre çift palet karışık bayrak yarışında da gençler dünya şampiyonluğu başarısı yakalandı.

Haberin Devamı

Türkiye, organizasyonda genel ülkeler klasmanında 2'nci sırada yer aldı. Bakırköy Ata Spor Kulübü; Açık Yaş Genel Klasman Kulüp puanlamasında 2, Büyükler Kulüpler Klasmanında 2 ve Gençler Kulüp Klasmanında da 2'nci oldu.

PALETLİ YÜZME MİLLİ TAKIM VE BAKIRKÖY ATA SPOR KULÜBÜ BAŞANTRENÖRÜ BABAOĞLU: SU SPORLARINDA ÜLKEMİZE BİRÇOK İLKİ YAŞATTIK 

Su sporlarında Türkiye'ye birçok ilki yaşattıklarını ancak daha büyük başarılar elde etmek için çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Bakırköy Ata Spor Kulübü ve Milli Takım Başantrenörü Canberk Babaoğlu, "Bu başarı yılların emeğidir. Bizler Bakırköy Ata Spor olarak su sporlarında ülkemize birçok ilki yaşattık ancak bunlarla yetinmiyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, önümüzdeki hafta Kuveyt'te yapılacak olan CMAS Serbest Dalış Havuz Dünya Şampiyonası'nda aynı anda kürsüye iki sporcu çıkartarak İstiklal Marşı'mızı okutmayı hedefliyoruz. Aynı kulüpten iki sporcunun büyükler kategorisinde Dünya Şampiyonası'nda kürsüye çıkması bildiğim kadarıyla bir ilk olacak. Bu başarının Cumhuriyetimize, bayrağımıza ve kulübümüzün ismine çok yakışacağını düşünüyorum. Bu konuda sporcularıma inancım tamdır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bakırköy Ata Spor sporcularının Paletli Yüzme Dünya Şampiyonası'nda yakaladıkları başarılar şöyle:

DERİN TOPARLAK

800 metre suüstü Erkekler Dünya Şampiyonu.

400 metre suüstü Erkekler Dünya İkincisi.

200 metre suüstü Erkekler Dünya İkincisi.

YUNUS CENKAY YILMAZ 

400 metre çift palet Erkekler Dünya şampiyonu.

MEHMET EMİN CEYHAN

400 metre çift palet Erkekler Dünya ikincisi.

200 metre çift palet Erkekler Dünya ikincisi.

ERDEM SELVİ

50 metre çift palet Genç Erkekler Dünya İkincisi.

ADASU RAMAZANOĞLU

400 metre su üstü genç kızlar Dünya ikincisi.

DEFNE ASLANKARA

400 çift palet genç kızlar Dünya ikincisi.

CEMAL CELAL CEYHAN 

400 metre çift palet Dünya üçüncüsü.

200 metre çift palet Dünya üçüncüsü.

BAYRAK YARIŞLARI:

4x100 metre su üstü genç erkekler Dünya ikincisi.

4x100 metre su üstü genç kızlar Dünya üçüncüsü.

4x100 metre çift palet karışık bayrak Gençler Dünya şampiyonu.

Haberin Devamı

4 x 100 metre suüstü Büyük Erkekler Dünya İkincisi.

YORUM YAZ