MENÜ

Yoga nedir, nasıl yapılır? En etkili nefes teknikleri, Covid-19'dan korunmak için nefes tekniği!

Yoga nasıl yapılır, yoga yapmak bizi rahatlatır mı? Evde nasıl yoga yapılır? Yoga yapmak bizi stresten uzaklaştırır mı? Yoga bize ne katar? Günümüzde birçok kişi sağlıklı ve mutlu bir yaşam istiyor ve bunun yollarını arıyor. İçinde bulunduğumuz Covid-19 sürecinde bedensel olarak daha az hareket etmenin getirdiği fiziksel sorunları aşmak, hareketsizlik ve yanlış beslenmeden kaynaklanan kilo problemlerini gidermek, oluşan gerginlik ve stresi ortadan kaldırmak için Uluslararası Yoga Federasyonu’na üye uzman antrenörler, herkesin evlerinde rahatlıkla uygulayabileceği Orijinal Yoga Sistemi tekniklerinden oluşan faydalı videolar hazırlıyor.

Evde yoga nasıl yapılır, yoga yapmanın püf noktaları nelerdir? Yoga yapmanın yararları nelerdir? Yoga yapmak bize nasıl faydalar sağlar? Hangi nefes egzersizleri bize iyi hissettirir? Üst üste 5. kez Dünya Yoga Şampiyonu olan Merve Tanrıverdi tarafından hazırlanan “Korona İçin Nefes Tekniği” videosu ile solunum sistemini güçlendirmek, virüse karşı dayanıklılığı artırmak mümkün. Orijinal Yoga Sistemi’ne ait nefes tekniklerinden oluşan bu pratik video sayesinde akciğerlerinizin ve solunum sisteminizin güçlenmesini sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Orijinal Yoga Sistemi videolarının danışmanlığını Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf yapıyor. UYF Başkanı Manaf, Orijinal Yoga Sistemi ile ilgili şu noktalara dikkat çekiyor: “Gerçek Yoga yani Orijinal Yoga Sistemi, evrensel bir spordur. Tüm sporların hem atası hem de anasıdır. Yeryüzünde mevcut olan tüm sporlar yoga temelinin üzerine oturur. Sekiz basamaklı Orijinal Yoga Sistemi’nin dördüncü basamağı Pranayama olarak adlandırılmaktadır.

Pranayama Orijinal Yoga Sistemi’nde uygulanan bir nefes sanatıdır. Pranayama tekniklerinin amacı solunum sistemini en iyi şekilde çalıştırmaktır. Bu, otomatik olarak dolaşım sisteminin fonksiyonlarını da geliştirmektedir. Dolaşım yetersiz olduğunda sindirim ve boşaltım işlevleri kötüye gitmektedir. Toksinler birikmekte, hastalıklar tüm bedene yayılmakta ve sağlıksız yaşam alışılagelmiş olmaktadır. Pranayama, Orijinal Yoga Sistemi’nin kalbidir. Yoga çalışmaları pranayama olmadan cansızdır. Dünya gezegeninin ekseni etrafında dönüşü gibi Orijinal Yoga Sistemi pranayama çalışmalarının etrafında dönmektedir. Omurganın bedeni desteklemesi misali pranayama çalışmaları insan hayatını desteklemektedir.”

Haberin Devamı

UYF Başkanı Akif Manaf, “Korona İçin Nefes Tekniği” videosunda uygulanan nefeslerin faydalarını ise şu şekilde anlattı: “Uygulayacağınız bu nefes teknikleri sayesinde solunum sistemi güçlenecek ve vücudun virüse karşı direnci artacaktır. Ayrıca bu nefes teknikleri ile diyaframın ve akciğerlerin ritmik çalışması, kalbi ve akciğerleri canlandırmaktadır. Burun kanalları, sinüsler ve solunum yolları ısınmakta, soğuk algınlığı ve solunum rahatsızlıklarına dayanıklılık artmaktadır.

Akciğerler güçlenmekte, astım, verem, nefes darlığı, bronşit vb. solunum rahatsızlıkları giderilmektedir. Karın kasları iyice çalıştırılmakta, güçlenmekte ve iç organlara masaj yapılmaktadır. İç organlar kirli kandan kurtulmakta ve canlanmaktadır. Akciğerlerde havanın hızlı değiştirilmesi kandaki oksijen miktarını artırmakta ve karbondioksit miktarını azaltmaktadır. Bu, hücre düzeyine kadar tüm bedende metabolizmayı hızlandırmakta, ısı üretmekte ve toksinlerin atılmasını sağlamaktadır.”

Haberin Devamı

Üst üste 5. kez Dünya Yoga Şampiyonu olan Merve Tanrıverdi, teknikleri uygularken bedeni aşırı zorlamadan çalışılmasının önemine dikkat çekti. Düzenli uygulama sayesinde akciğer kapasitesinin artacağının altını çizdi.

Bu konuda daha fazla detaylı bilgi UYF Başkanı Akif Manaf’ın “Nefes Sanatı” kitabından edinilebilir.

YORUM YAZ