MENÜ

Yıldırım'ın gözaltı kararı kaldırıldı

Önceki gün İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde anjiyo olan Fenerbahçe Başkanı'nın ifadesinin, taburcu olduktan sonra savcı tarafından alınacağı açıklandı.

Yıldırım'ın gözaltı kararı kaldırıldı

Şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan ancak kalbindeki rahatsızlık üzerine hastaneye kaldırılan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkındaki gözaltı kararı, sağlık sorunu nedeniyle kaldırıldı. Gözaltı süresi bu sabah dolacak olan Yıldırım’ın, tekrar Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmeyeceği, taburcu edildikten sonra ifadesinin direkt olarak savcılık tarafından alınacağı belirtildi. Yıldırım’ın avukatları, müvekkillerinin sağlık durumuna ilişkin raporu, dün özel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’na sundu. Soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, raporu inceledikten sonra, Yıldırım hakkındaki gözaltı kararını kaldırdı. Bu karar sonrası, Enstitü kapısında bir polis memurunun beklediği, Yıldırım’ın taburcu edildikten sonra savcıya ifade vermek üzere Adliye’ye çağrılacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Gözaltına alındıktan sonra rahatsızlanınca İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’ne kaldırılan ve önceki gün burada kalbine anjiyo yapılan Fenerbahçe Başkanı, dün geceyi de hastanede geçirdi. Enstitü Başhekimi Profesör Doktor Zerrin Yiğit, Yıldırım’ın sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tedavisi sürdürülüyor. Burada kendisinin tam ne kadar kalacağını önceden söylemek mümkün değil. Aniden bir şey olursa, bu sefer biz zor durumda kalırız. Şimdilik iyi gözüküyor. Durumu kötü değil. Kendisini biraz daha gözlem altında tutacağız. Bugün taburcu olmayacak. Şu anda ilaç tedavisi devam ediyor. Yani balon ve baypas gibi bir şey yapılmayacak” dedi. Bu arada yöneticiler Nihat Özbağı ve Mithat Yenigün, sabah saatlerinde hastaneye giderek, Yıldırım’la sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. İki yöneticiye, o saatlerde gözaltında olduğu için Yıldırım’la görüşme izni verilmedi. Akşam saatlerinde ise Fenerbahçe Başkanı’nın kardeşi Acar Yıldırım, ağabeyinin sağlık durumu hakkında bilgi almak üzere hastaneye gitti. Gözaltı kararının kaldırılmasının ardından Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir ile yöneticiler Murat Özaydınlı, Abdullah Kiğılı, Ünal Uzun ve Semih Özsoy, Kardiyoloji Enstitüsü’nün yolunu tuttu. Açıklama yapacak bir durum olmadığını söyleyen Özdemir, Yıldırım hakkındaki gözaltı kararının kaldırıldığının hatırlatılması üzerine “İnşallah, inşallah” demekle yetindi.

YORUM YAZ