MENÜ

Yeniden zirvede

Akıllı yatırımlarla iflastan kurtulan Dortmund Avrupa'nın zirvesinde. 16 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde yeniden finale yükselen Sarı-Siyahlı ekip tarihindeki 2. Devler Ligi kupasını hedefliyor.

Yeniden zirvede

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Real Madrid’i eleyerek 16 yıl sonra yeniden Devler Arenası’nda final gören Borussia Dortmund, 10 yıl önce içinde bulunduğu mali krizden bu noktalara ulaşarak inanılması güç bir başarıya da imza attı. Öyle ki 2005 yılında iflasın eşiğinde olan Sarı-Siyahlılar, Bundesliga’da küme düşme tehlikesi atlatmış ve stadyumunu satmak zorunda kalmıştı. Akıllı ekonomik hamlelerle borçlarından kurtulan ve yeniden ait olduğu zirveye yükselen Almanlar, 25 Mayıs’ta Wembley’de oynanacak finalde de tarihlerindeki 2. Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu için sahaya çıkacak.

Dinamik ve kaliteli kadro

Finale yükselen Borussia Dortmund’u tartışmasız bu başarıya götüren nedenlerin başında dinamik ve genç kadrosu geliyor. Bundesliga’da üst üste geçtiğimiz iki sezon şampiyon olan ve bu sene de Avrupa’yı sallayan Sarı-Siyahlılar’ın kadrosu 24 yaş ortalamasına sahip. Her biri Avrupa’nın parlayan yıldızlarına dönüşen Hummels, Marco Reus, İlkay ve Lewandowski dev kulüplerin transfer listesine girerken, Mario Götze gelecek sezon için 37 milyon Euro karşılığında Bayern Münih’e transfer olmuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ