MENÜ

NBA cücesi Spud!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören, “Bir sene öncesinde Türkiye’de milli takım dahil bütün takımlarımızın Avrupa kupalarına gitmeyeceğinin kesin olduğu düşünülüyor, kaç sene katılmayacakları konusunda ise toto oynanıyordu. Bugün iki büyük takımımız finale koşuyor. Burada federasyonumuzun çizdiği rota takdir topluyor ve teşekkür bekliyor” demişti.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne çeyrek finalde veda etti. Hem de Real’i yenerek, eze eze... İlk maçtaki penaltılar çalınsa, belki de bugün final hesabı yapacaklardı.

Fenerbahçe, Lazio’yu eledi. İlk maçında yenerek, ikincisinde berabere kalarak... Şimdi Benfica ile eşleştiler, camiada herkes Amsterdam’a bilet bulmaya uğraşıyor.

Türkiye Milli Takımı, 2014 Brezilya Dünya Kupası Eleme maçlarına devam ediyor. Evet, artık şansımız yok denecek kadar az, fakat bunun nedeni saha içindeki sonuçlar...

Sportif açıdan bakarsanız, TFF Yönetimi’nin iyi iş çıkardığını düşünebilirsiniz. Fakat, bugün Türkiye’nin hemen her stadında “Yeter, Yıldırım Demirören” tezahüratları yapılıyor. Neden?
*********************
Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bir panelde konuştu: “Beşiktaş, ligde Mersin ile birlikte en çok gol yiyen takım. İbrahim Toraman, ne Hiddink ne Terim döneminde de milli takıma çağrılmadı. Macar forvetlerin beline bile gelemezdi. Çünkü boyu kısa...”

Avcı’nın ilk onbirde oynattığı isim Galatasaraylı Semih Kaya... Boyu; 1.82... ‘Boyu kısa’ dediği Toraman’ın kaç? 1.79... Maradona 1.67’ydi, Messi 1.69... Onların mevkisi farklı diyorsanız eğer... Cannavaro 1.76’ydı, Puyol 1.78... Bir de Spud Webb var, 1.70... Nate Robinson var, 1.75... Bunlar da kim mi? NBA’nin smaç şampiyonları!
*********************Toraman cevapladı: “Verdiği cevap komik ve mantıksız. Benim en büyük özelliğim hava toplarındaki hakimiyetimdir. Ben Milli Takım’da oynarken Abdullah Avcı, belki daha antrenör değildi. Bu açıklama Milli Takım hocasının kapasitesini gösteriyor.”
*********************Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, sezon öncesi görüşüp ikna edemediği Mustafa Denizli için şu yorumu yaptı: “Rize’ye gitmeye cesaret edenler, Fatih Terim’in karşısına çıkmaya cesaret edemedi...”
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli cevap verdi: “Yürek Beşiktaş’ta o durumda başlamak mıdır, yoksa 5., 6. sıradaki Rize’de devam etmek midir? Hangisi cesaret, hangisi korku işidir!”
*********************Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, “Sosyal sorumluluk projesi yapıyoruz, 20 bin Lira ceza yiyoruz. Arena’da taraftar hakeme saldırmak istiyor ve sahaya atlıyor, 25 bin Lira ceza alıyor. Bizim taraftarımız sahaya girse stadımız en az 3 maç kapanırdı” dedi.
*********************Galatasaray yöneticisi Sedat Doğan, “Galatasaray’ın üzerine stratejik bir oyun oynanıyor. Başkanımız da daha önceki konuşmalarında belirtti bunu. Mersin maçında hocamız topu yere vurdu. Peki aynı maçta rakip takım oyuncusu topu yere vurdu, kırmızıyı geçtim sarı kart bile yok. Demek ki çifte standart var. Fenerbahçe-Beşiktaş maçında golü iptal eden hakemi amatör maça tayin ediyorsunuz ve o maç yarıda kalıyor hakeme saldırıdan dolayı. Bu bir gösterge değil midir? ‘Bak eğer bizim istemediğimiz bir şey yaparsan seni indiririz’ demek değil midir? Süleyman Abay bizim maçımızda çok ciddi gerginliklere sebep olmuştur. Ondan sonra Sivas-Gençlerbirliği maçında kural hatası yapıyor. Yanlış kişiye sarı kart gösteriyor. Aykut Kocaman’ı atmıyorsan, Fatih Terim’i de atmayacaksın.”
*********************Önce bir düzeltme: Beşiktaş-Fenerbahçe derbisindeki yönetimi çok tartışılan Mete Kalkavan, bir sonraki hafta kendi isteğiyle amatör maça atandı. Bu, rutin uygulama. Sonra bir eleştiri: MHK, sezon başında Mete Kalkavan’ı FIFA listesine aldı. Yani ‘sen artık ülkemiz adına Avrupa’da maç yöneteceksin’ dedi. O ise önceki gün Beşiktaş-Antalyaspor maçına kartlarını soyunma odasında unutarak çıktı. Ya o, Dünya’nın izleyeceği bir Şampiyonlar Ligi maçı olsaydı... Cepheye giden asker, silahını unutur mu?
*********************Ve Süleyman Abay... Galatasaray-Mersin maçında Terim ve ekibini tribüne yollayan hakem... Sivas-Gençler maçında Tosic’i ikinci sarıdan atması gerekirken, kartı Zec’e gösterdi. Bu, bir hata diyelim, diyelim de... Aynı Süleyman Abay’ın Galatasaray-Hacettepe maçında yaptıklarına ne diyelim!
*********************Türkiye’de futbolu masada ve sahada yönetenler, futbol oynayanlar böyle konuşuyor, böyle şeyler yapıyor işte. Sonra yanyana geldiklerinde öpüşüp koklaşıyorlar, birlik beraberlik mesajları veriyorlar. Sizler de faturayı bize çıkartıyorsunuz: Ulan i..e basın, bunu da yazın...
Yazdık işte...

YORUM YAZ