MENÜ

Güneş, Burak'ı düşünmeli!

Abone Ol Google News

Fransa’nın sahte başlangıcı topu almamızı sağladı. Kendi alanlarında bekledikçe, pas trafikleri oluşturabildik. Paris’te 90 dakikanın böyle gitmeyeceğini 10. dakikadan sonra hatırlattılar.

Haberin Devamı

Orta sahada ikinci, üçüncü paslarda araya girip, topu aldılar.

4-1-4-1 şeklinde dizilmemizin handikapı da ortaya çıktı. Griezmann, Okay’ın (1) sağında ve solunda çok rahat alanlar buldu. Devamında stoperler ile iki bek arasındaki koridorlara hücum etmeye çalıştılar. Böyle bir pozisyonda Mert, maçın en iyisi olacağını ispatlayan kurtarışı yaptı.

Şenol Güneş durumu farkederek ikinci yarıya başladı. Çalhanoğlu girdi, Okay çıktı. Buna karşın topu ikinci ve üçüncü bölgede sağlıklı kullanamadık. Bu kez Çağlar ve Merih’in top almasını bekledikten sonra baskı yaptı Fransa. Orta sahada daha hızlı düşünüp, hareket edemediğimiz için de kendi sahamızda oynamaya mahkum olduk. Tüm bu olumsuzluklara karşın mükemmel bir üçlü ile duvar olduk. Merih, Çağlar ve elbette Mert. Bir dünya şampiyonu nasıl durdurulabilecekse onu yaptılar.

Haberin Devamı

Kronik rahatsızlığımızdan yediğimiz gole yine bir duran topla karşılık verince 1 puanı aldık.

Artık İzlanda maçı için farklı planlar yapabiliriz.

Bu maçın önemli bir mesajı daha var. Burak Yılmaz, nadir gidebildiğimiz rakip ceza alanı dışında çok fazla top ezdi. Hakemle çok uğraştı, faul aradı. Hatta bir pozisyonda Şenol hocadan fırçayı da yedi.

Güneş’in, Lucescu ile başlayan bu mükemmel dönüşümü tamamlaması için son bir hamleye daha ihtiyacı var.

Şenol Güneş, EURO2020’ye Burak Yılmaz’la gidip gitmemeyi düşünmeli.

Zira Burak çok istemiyor gibi.

YORUM YAZ