MENÜ

Orada neler oluyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Manisa, Karabük’te dağıldı... Giresun, dolu dizgin... Samsun, Kaf Kaf’a acımadı... Çaykur Rize, kayıplarda... Altay, hayata döndü... 21. hafta sonunda Fanatik, maçların başlıklarını böyle verdi. Gerçekten birbirinden şok sonuçlara imza attı Süper Lig adayları. Baksanıza lider Manisa, herkesin favori gördüğü maçta tarihi fark yedi.
Sadece Manisa mı, İstanbul’da da büyük şok vardı. İstikrar abidesi Kasımpaşa, evinde Giresunspor önünde döküldü. Çotanaklar 19 yıl sonra İstanbul’dan, 3 puanla dönmeyi başardı. Bank Asya’nın en az yenilen ekiplerinden biri olan Karşıyaka ise Samsunspor karşısında, hiç de beklemediği bir kayıp yaşadı. Diyarbakır ise üstündeki rakiplerinin yenildiği haftada, en son sahne alan takımdı. Güneydoğu ekibi, bir başka güney takımı Adanaspor karşısında zorlansa da, zafere ulaştı.
Ve bütün bunlara ek olarak Kartal, deplasmanda Gaziantep B.B’yi devirdi. İkinci yarının flaş takımı Boluspor, Rize’de gol oldu yağdı. Sakaryaspor yine Özgürcan’la Erciyesspor’u evine puansız yolladı. Malatya ise büyük bir mücadele gösterip, Orduspor’u 4 golle uğurladı. Altay evinde geriye düştüğü maçı kazanıp, beraberlik serisine son veren ekipti. Gerçekten Bank Asya 1. Ligi, ilginç ve zor tahmin edilen sonuçlarıyla, futbolumuzun rengi olmaya devam ediyor.

Kardemir Karabükspor-Manisaspor

Bank Asya’nın en iyi futbol oynayan ekibi, herhalde fazla havaya girmiş. Aslında şampiyonluğa oynayan takımlara, bazen böyle şoklar “hayırlı” olur. Tarzan, bence bu maçtan iyi bir ders çıkarmıştır. İkinci yarının flaş ekibi Karabükspor’u biraz küçümsediler anlaşılan. İşte bu küçümsemeye Hüsnü Özkara’nın öğrencileri, sahada ağır bir fatura çıkardı. Karabükspor, hem ligin ilk yarısındaki farklı yenilginin rövanşını, farklı bir galibiyetle aldı, hem de “Bu ligde biz de varız” mesajını gönderdi.

Kasımpaşa-Giresunspor

Bu maçın Kasımpaşa adına bence mazereti yok. Kötü oynadılar, yenildiler. Giresunspor ise iyi oynadı ve kazandı. Gerçekten İstanbul’da en son 19 yıl evvel Beykoz ile berabere kaldıktan sonra hiç puan alamayan Çotanaklar, bu defa güçlü rakibi karşısında hak ettiği altın değerinde bir 3 puanla Giresun’a döndü.

Samsunspor-Karşıyaka

Bank Asya’nın en az gol yiyen ve en az mağlup olan ekiplerinden Karşıyaka, öne geçtiği Samsun deplasmanında genç Sercan’ın gollerine engel olamadı ve kaybetti. İzmir ekibi kazansa, belki de üstündeki iki rakibinin mağlup olduğu bir haftada büyük fırsat yakalayacaktı. Samsunspor için bu karşılaşma; ligde kalma ve nefes alma maçlarından biriydi.

Diyarbakırspor-Adanaspor

Ev sahibi ekip, maça biraz gergin çıktı. Çünkü üst üste yenilgiler nedeniyle bu mücadelede de kayıp yaşansa, telafisi zor olabilirdi. Üstelik zirve yarışında herkes kaybetmiş, kazanırlarsa çok şey kazanacaklardı. Adanaspor ise ikinci yarıya iyi başlayan ve toparlanan bir ekip olarak, kolay teslim olacak gibi değildi. Nitekim öyle de oldu. Diyarbakırspor, bu zorlu maçı ikinci yarıda attığı tek golle kazandı.

Altay-Güngören Belediyespor

Ligin en çok berabere kalan ekibi Altay, bir puan serisine, Güngören Belediye önünde son verdi. Siyah-Beyazlılar bir ara kabus gördüğü karşılaşmada, genç golcüsü Burak’la güldü. Üstündeki rakiplerinin kaybettiği bir haftada Altay’ın kazancı 3 puanın kat be kat üstündeydi.

Çaykur Rizespor-Boluspor

Rizespor, Bank Asya 1. Ligi’nin ikinci yarısında hiç puan alamayan tek takım. Karadeniz ekibi, ilk dakikalarda öne geçtiği maçta skoru uzun süre koruyamadı. İstim üzerindeki Boluspor, üst üste attığı gollerle deplasmandan zaferle döndü. Cezası nedeniyle seyircisiz oynayan Rizespor’da, artık tek umut yeni teknik direktör Raşit Çetiner...

Gaziantep B.B.-Kartalspor

Ev sahibi ekip hızlı bir düşüş yaşıyor. İkinci yarıya Sakarya’da aldığı deplasman galibiyetiyle başlayan Gaziantep ekibi, üst üste 3 maçta da kaybedip bir anda kendini tehlikeli bölgede buluverdi. Kartal ise sancılı başladığı ikinci yarıda, deplasmanda bulduğu altın değerinde 3 puanla lige dönüş yaptı. Tecrübeli isimleri kadroya katan Kartal, bir anlamda kafalardaki soru işaretlerini de yavaş yavaş ortadan kaldıracağa benziyor.


Malatyaspor-Orduspor

Kayısı diyarı Malatyaspor’un sezon başından beri tadı yok. Ama Hamza Hamzaoğlu’nun talebeleri, bu hafta sonu Orduspor karşısında çok çok önemli bir 3 puan almayı başardı. Sarı-Kırmızılılar, kısıtlı ama kaliteli kadrolarıyla, ligde kalma savaşında iç sahada iyi bir sonuç aldı. Ordu ise en azından bir puanı garanti gördüğü maçta, yıkıldı.

Sakaryaspor-Erciyesspor

Ligde kalma mücadelesi veren iki takımdan gülen taraf; ev sahibiydi. Sakaryaspor, golcüsü Özgürcan’ın attığı iki golle Erciyes’i devirdi. Tatangalar’ın galibiyetini sadece Özgürcan’a bağlamak haksızlık olur. Özgürcan görevini yaptı. Ama Sakaryaspor gerçekten takım olarak iyi oynadığı maçta, 3 puanı hak etti.

YORUM YAZ